Han förlorade sin familj på gränsen till Turkiet – och hittade en ny i Höllviken

INSÄNDARE. Malmö 13-11-2017

När man ser bilden och läser reportaget (betalvägg) om familjen Tufvesson och deras s k bonusson vid namn Nasir Tajik som är ett s k ensamkommande barn från Afghanistan så tänker man på en gång att det ensamkommande barnet måste vara den lille som sitter i knät på en vuxen man eftersom det är det enda barnet som jag i varje fall kan se på bilden.

Läser man vidare så visar det sig att det ensamkommande barnet, som för två veckor sedan fyllde 18 år enligt egen utsago, är han som det lilla barnet sitter i knät hos.

På mig och alla som jag frågat så är nog det ensamkommande barnet Nasir Tajik närmare 30 år av utseendet att döma.

Då inställer sig frågan om, vilket det inte står något om i tidningen, är samtliga medlemmar i familjen Tufvesson samt reportern Micaela Landelius gravt synskadade eller besvärade av någon annan sjukdom där all verklighetsförankring är minimerad?

För hur kan man annars på fullaste allvar tro att denne Nasir Tajik skulle vara 18 år gammal?

I artikeln så får man den uppfattningen att familjen Tufvesson har öppnat upp sitt hem för Nasir Tajik enbart av humanitära skäl. Det står inte ett ord om eventuella ersättningar och hur mycket dessa är på som familjen får.

Därför så skulle det vara intressant att få reda på vad familjen Tufvessons frikostighet kostar oss skattebetalare varje månad? En s k god man får ju ca 3000 kr i arvode per ”barn” och månad som dom har hand om och det finns s k gode män som kan tjäna upp till över 60 000 kr per månad beroende på hur många ”barn” dom har. Och dom ”barnen” bor inte ens hemma hos den gode mannen.

Så hur mycket tjänar familjen Tufvesson på sin s k bonusson, för att använda deras egen benämning på ”barnet” i fråga?

Tilläggas bör att ”bonussonen” innan han reste till Sverige bodde två år i Iran så i vanlig ordning så är det även i detta fallet en lögn att han har flytt från Afghanistan.
Men troligtvis så sväljer både familjen Tufvesson samt reportern Micaela Landelius denna lögn utan betänkligheter.

Sandor Herold, invandrare utan bonus boende i Malmö

21 thoughts on “Han förlorade sin familj på gränsen till Turkiet – och hittade en ny i Höllviken

  1. Det fanns alltså inte en enda familj någonstans mellan Turkiet och Sverige?
    Helt otroligt.
    Dessutom är han inte ett ensamkommande flykningbarn från Afghanistan. Har är varken barn, flykting eller från afghanistan, utan vuxen bidragssökande från kommandes från Turkiet.

  2. Usama Bin Laden sade att Afghaner var de bästa terroristerna och mördarna….-de var också de han anlitade för terroristattacker! Johanna Möller anstiftade mord på sin make och det var Afghanska s.k. ”barn” som utförde mordet genom att dränka maken! SOCIALDEMOKRATERNA och dess polischef Dan Eliasson har gett order om att mordet INTE ska utredas – de planerar att ge amnesti åt alla Afghaner i Sverige!! Det skulle inte gagna Socialdemokraternas sak att peka ut denna grupp som mördare och därför läggs locket på denna utredning!
    STÄNG GRÄNSEN!!

  3. We are in it for the money (nyligen fick alla 60 000kr per skäggafghan per månad till en kostnad 22 miljarder per år för barnlajv) Sveriges största pyramidspel bedrägeri, i topp fanns Jan Emanuel gjorde 250 miljoner vinst. FLT el och bygg i Avesta gjorde 22.5 miljoner vinst på 3 år på ”flyktingindustri camping plats”

  4. Vet inte hur det gick till. Det har blivit liv om ålder på asylsökanden. Åldern torde vara irrelevant. Saknar en person oavsett ålder skäl för asyl, skall denne skickas hem till släkten.

  5. Jag är så fruktansvärt trött på dessa godhetssignalerare som fläker ut sig i media. Dessa människor som släpper in trojanska höstar i sitt hem är vidriga! När hjälpte de senast en hemlös svensk, eller gjorde en insats för fattigpensionärer? Jag ser inte dessa människor som del av vårt folk.
    Tycker dock synd om deras barn. Inte deras fel att föräldrarna är altruistiska hjon.

  6. ….inga krig i Afghanistan och lille Nasir ”host” har hela feta släkten hemma i Afghanistan(ev Iran,många kommer därifrån) som inte gör några ansatser fly till något grannland,vilket visar 0 krig i ca 20/22 regioner i landet.
    Turistbranschen vet om det här och lockar med exotiska turistresor dit.
    Flyktingat och ensamkommande ska enbart ha TUT(tillfälliga uppehållstillstån) så länge oroligheter finns bevisat i hemlandet,när det lugnat ner sig ska de hem igen naturligtvis.
    EU har gjort en deal med Afghanistan om återsändande-så även Sverige har liknande deal.
    https://www.lostwithpurpose.com/wp-content/uploads/2016/11/afghanistanguide1.jpg

  7. För två dagar sedan fyllde han 18 år.

    Om tre veckor är han i pensionsåldern?

    Att de bara vill vara med på bild?

  8. En liten missuppfattning bara, det där är inget ensamkommande flyktingbarn utan helt klart en ensamkommande pensionär!
    Janne

  9. Familjen Tufvesson idkar sannolikt ingen välgörenhet. Den åldersbedragande trettioåringen är troligtvis familjehemsplacerad och för en sådan plats betalar kommunen flera 10 000-tals kronor per månad till familjehemmet.

    Mer om familjehemsplaceringar:
    https://petterssonsblogg.se/2016/04/12/ensamkommande-i-familjehem-i-kiruna/
    och det länkade cirkuläret 15037 från SKL
    http://brs.skl.se/brsbibl/cirk_documents/15037.pdf
    som redovisar rekommendationer för omkostnads- och arvodesersättningar, där kommunerna är fria att definiera ersättningsnivåer.

  10. Hade det varit ”ensamkommande” tjejer från t.ex Thailand, så hade nog inte gammelkärringarna (gode man) varit så intresserad.

  11. Åter en snyfthistoria som journalisterna är mästare på att brodera ut.
    Denna har dock en extra poäng eftersom man tappade bort pappan på vägen,turligt nog hade lillpojken hand om resekassan dessutom kan han nu få efterlevande pension fram tills han är 25.
    Att Tuvessons så gärna har honom som inneboende inte konstigt,brukar betala sig rätt bra.
    Om man reser från sitt land för att överleva må så vara,men att krossa hela Iran,Turkiet och så gott som de flesta länder i Europa för att till slut nå paradiset Sverige är en bragd.
    Det slog mig att Indien hade varit närmare för gossebarnet.

  12. Men en söt berättelse om en stackare,som funnit en generös och ”medmänsklig” familj att utnyttja ! Helt enl. de godhjärtade,som visar tolerans mot andra kulturer !

  13. Han är bergis mogen nog att agera barnvakt åt sig själv. Om nya mamma, pappa och syskonen hjälper honom med matlagning, tvätt, städning, disk och handlande?

  14. Han följde pengarna det enda de gör.
    Han är som alla de andra en lycksökare och har funnit en plats på jorden där folk älskar att bli lurade !

Kommentera