Bullret i Statistiska centralbyrån

INVANDRING. Forskaren Erling Holmøy fick av Norges motsvarighet av till Statistiska Centralbyrån i uppdrag att utreda de totala kostnaderna för asylinvandringen.

Norges Statiska Centralbyrå, SSB, lyder under finansdepartementet, vars högsta chef är finansmistister Siv Jensen från Fremskrittspartiet och Fremskrittspartiet är, ett invandringskritiskt parti.

Forskaren Erling Holmøy kom med en rapport, som bland annat visade att kostnaderna för invandring är mycket högre än man tidigare trott.

Rapporten kritiserades av SSB:s chef, Christine Meyer, som omplacerade Holmøy, vilket i praktiken innebar att han blev av med jobbet.

Holmøy gick till pressen, och snart blev Meyers integritet ifrågasatt. Det har hävdats att Meyer agerar utifrån en egen politisk agenda.

Meyer har försvarat sig och hävdat att hennes uppdrag bl.a är att hålla statistikbyråns verksamhet politiskt neutral.

Finansministern blir ursinnig kräver SSB-direktörens avgång, vilket hon också får, efter en jättelik mediestorm.

-Pettersson ser skillnaden, en forskare som redovisar invandringens kostnader, vilket flera gjort i Sverige, men här har de hamnat ute i kylan.

I Norge försvarades forskaren av finansministern som är rätt om kronorna, i Sverige jagar finansministern kaffepengar men ser mellan fingrarna med de stora utgifterna…

Dagbladet

VG.no

Räkningen för 100.000 syriska flyktingar blir 430 miljarder

27 thoughts on “Bullret i Statistiska centralbyrån

  1. Sveriges sk finansminister som i folkmun går under benämningen ”finanshäxan” kommer vi sjuka och handikappade aldrig förlåta då hon snabbt efter döjuntan tog makten gick ut i media och sa att de handikappade och sjuka kostar alldeles för mycket pengar så de måste vi spara miljader på,bara några veckor senare gick samma finansminister ut i samma systemmedia och sa att när det gäller invandringen så finns inget tak,inga kostnader är för höga.Må det finnas en särskild plats i helvetet för alla dessa sjukklöverligans folkförrädare som njuter av att se svenska folket plågas,torteras och fara oerhört illa pga den totalitära politiska ideologin massinvanddringen av dysfunktionella klankulturer från menap som utför grovjobbet åt socialistjuntan och deras folkutbyte i Sverige.

  2. 300 patienter och 49 skötare !
    I riksdagen sitter 349 folkvalda politiker från 8 partier, V till SD.

  3. Ja mina vänner, det verkar som Sverige hör till det sämsta av våra nordiska länder.

    Kommentaren som gjordes av Valter nedan är värd en artikel Pettersson. Intressant ämne – fokus på hur östrogenbollarna sysslar med envägskommunikation på det sätt Valter anger.

    En liten morgonlista över roliga saker (ett axplock):

    – Svenska journalister
    – Svenska politiker
    – Svensk polis
    – Svenskt rättsväsende
    – Svens skola
    – Svenska försvaret
    – Löfvens huvud
    – Public Service
    – Svenska myndigheter
    – Svensk bostadsbrist
    – Svenska no-go zoner
    – Svenska fegisar
    – Löfvens huvud (värt att notera två gånger)
    – Osv.

  4. Det verkar som norska tidningar har kommentarsfälten kvar, i Sverige har de flesta tidningar tagit bort möjligheten för läsarna att kommentera artiklar.
    Lugnast så, när kommunikationen är envägs kan ingen säga emot.
    Pravdas koncept.

  5. det här blev inte bara ett vm och ett kval.. vi slog alla världens bästa lag på vägen dit, detta lag ska bara vila ut å njuta som europas hjältar dom är! – stor lyckönskning i vm 2018 å ni är mina hjältar – älskar svenska fotbollslandslaget!!!

  6. va va det som skedde, världens största lag å må ngmästare av vm guldmedaljer krossade italien

  7. Detta visar med all önskvärd tydlighet, varför jag dagligen tittar på NRK 1 nyheterna, istället för SVT eller TV4.
    Varför skall jag se på nyheter där de medvetet ljuger för mig?

    • @Per22
      Hvis du skal få med deg hva som skjer i Norge, er NRK definnitivt ikke en kanal du burde se på. NRK er Norges svar på SVT, ren venstrevridd marxistisk propaganda. De avsløres daglig og er ikke troverdige men kjører muselimproaganda daglig. Nordmenn er forbannet på disse, som fødes på våre skattepenger.

      • @Nordmann.
        Du har helt rätt i vissa avseenden, NRK är också politiskt korrekt ibland. Men jag vågar ändå påstå att SVT ljuger mera och mörkar mera. Så av två dåliga, har jag valt den som jag tycker är minst dålig. Det är lite som att jämföra er Sylvi Listhaug med vår Morgan Johansson.

  8. I Sverige bestämmer riksdagens 7-klöver över sanningen tillsammans med PK-sekten och dess media. Här läxar ministrarna upp kommuner och skattebetalare på löpande band och hotar eller antyder stup i kvarten med tvångsåtgärder eller hårdare handskar. En sån oförskämd jakt på att beskatta skötsamma medborgare har jag nog aldrig tidigare upplevt från kommuner, landsting och stat. Hur många brott löser polis och rättsväsendet nu för tiden? 2 procent? Vad har hänt i Sverige?

  9. Skillnaden är att Tage Erlander aldrig regerade Norge.
    Därför har de inte alls lika destruktiva institutioner som vi har.

    • Sinnessjukhusen finns tyvärr inte kvar längre i Sverige, numera vistas dessa patienter på olika sätt ute i samhället och vilka som är vilka är kan tyvärr vara svårt att se och även var de befinner sig någonstans om de är riksdagshuset eller någon annanstans men man har ju sina misstankar om var många av dem befinner sig och befunnit sig de senaste årtiondena när man ser Sveriges katasrofala samhällsutveckling !

      • 300 patienter och 49 skötare !
        I riksdagen sitter 349 folkvalda politiker från 8 partier , V till SD.

    • For De som måtte lure på dette, Christine Meyer fikk sparken av vår enestående handlekraftige Finansminister Siw fordi hun missbrukte SSB til sin egen propaganda. Demokrati i praksis. VG, Aftenposten og DB er ikke troverdige kilder i denne sak. De kjører sin propaganda for CM.

      Skal Dere få oversikt over farsen må Dere se hit. >>
      https://www.document.no/
      https://www.rights.no/
      https://www.frieord.no/

      Hært finner Dere plenty å lese om saken daglig.

      CM krevde 2-3 års etterlønn +++++ for å gå, men fikk 6mnd og et spark i røven ut 🙂 We love it..

      Vi har 2 Handlekraftige kvinner i vår politiske sfære. Siw og Sylvi.

Kommentera