Våldsamt upplopp i Nyköping

BROTTSLIGHET. Ett större antal ungdomar sågs sabotera vid Brandkärrsskolan i Nyköping. De eldade och krossade ett stort antal rutor i området.

 

När räddningstjänsten kom till platsen var ungdomarna kvar, de svarade då med att kasta sten mot brandmännen, enligt SN.se.

Räddningstjänsten kunde ändå släcka några mindre brandhärdar innan de avslutade insatsen runt klockan 18.30.

När SN pratade med polisen strax innan klockan 19 pågick deras insats för fullt. Det rör sig om närmare 40 ungdomar i flera mindre grupperingar som man jagar.

– Vi har rubricerat det här som våldsamt upplopp, eftersom man ger sig på byggnader och blåljuspersonal.

Polisen söker nu i Brandkärr med omnejd efter de misstänkta.

– Det handlar om att lokalisera de här personerna, identifiera dem och därefter avgöra om varje enskild individ ska gripas eller omhändertas, säger Lindkvist. Ingen person var ännu frihetsberövad vid 19-tiden.

-Pettersson vet inte vilka ungdomarna var men vet att det ser mörkt ut i Brandkärr…

Läs gärna om Brandkärr på bloggen…

26 thoughts on “Våldsamt upplopp i Nyköping

  1. Polisen jobbar PK. Vi borde protestera mot polisen som jobbar för de kriminellas bästa. Problemet är inte lönen dom får utan den lön dom uppbär utan att ha förtjänat en krona. Det måste väl vara dags o visa att vi ser vad dom håller på med. Löfven han berömmer dom i parti o minut, Hallå någon som inser att då är något riktigt fel???. Karlsatan har ju omdöme fimp.

  2. Helt OK enligt Lövén som är nöjd med samhälls-utvecklingen, även Moderaterna är mycket nöjda.
    En och annan utredning tillsätts för att ev. minska buset.
    Att samhället service inte fungerar får man ta.
    Vad fan får jag för skattepengarna.

  3. I fall någon undrar så har vi infödda hederliga arbetande svenskar de senaste 35 åren för våra skattepengar bland annat fått s.k stackars utsatta områden med kriminell anarki, ständiga skjutningar och våldtäkter, minareter, moskéer, bilbränder, stenkastande grottmänniskor, inskränkt yttrandefrihet m.m m.m allt detta kallas för mångkultur och hyllas av extremvänstern som inkluderar ett ständig ljugande och hycklande PK-etablissemang !
    SD backar återigen i senaste opinionsmätningen nu tredje största parti moderaterna näst största parti, inressant att se vilket Sverige majoriteten av de väldresserade svenskarna vill ha efter valet 2018.

  4. Polisen prioriterar tydligen annorlunda. De här bränderna och stenkastningen är underförstått tillåtna av regering och polismyndigheten, därför kan man aldrig hitta några gärningsmän. Annat var det när nazisterna demonstrerade. Man tog 16-20 st. trots att de vad jag läst, varken förstört eller hotat med våld i området. Det finns mycket skumt att förklara och förvånas över när det gäller myndigheterna.

  5. Du kan själv göra en studie som bekräftar detta:
    Gör ett besök på ICA Maxi i Nyköping, intill Brandkärr!
    Du kommer att se massvis med vandrande sopsäckar med svullna magar.
    Troligen är det frågan om ”avelskor”, som ska stärka islams invasion i Sverige?

    Känner du dig trygg?
    Jag är rädd!

  6. På den skolan var min far vaktmästare dom sista åren i hans yrkesliv. Han dog 1998 o slapp uppleva detta som jag vet han skulle tagit hårt. VARFÖR?

    • Den svenska modellen, som 7-klövern arbetat intensivt med att bygga upp i decennium i hela Sverige. Hur förklarar de sina underverk när de analyserar resultatet?

  7. NYKÖPING är en attraktiv stad nära Stockholm men detta är beställt av 87:an, detta måste vara somalisk ungdom som ger sig på Brandkärrsskolan och man kan undra varför ? Svensk invandringspolitik är ett misslyckande och svensk skola en katastrof där många som når gymnasiet inte kan de fyra räknesätten….Skolan har sett likadan ut i 100 år, den passar många men en stor grupp faller mellan stolarna och lär sig ingenting…..Att MOTIVERA till att själv lära sig något borde vara skolans prioritet nummer ett! Idag går det att inhämta mycket kunskap på nätet ex Youtube för den som vill lära sig något….Jag skulle gissa att många av dessa unga somalier befinner sig på en mycket låg utbildningsnivå och därför borde de gå i ”särskola” där de först får lära sig läsa och skriva svenska språket, INGENTING ANNAT!! Ett språk kan vara ett nästan oöverstigligt mål för många att nå, det beror på ”begåvning” men också kvaliteten på utbildningen!
    Återigen ett exempel på en fullständigt misslyckad invandringspolitik, där främst Miljöpartiet och Socialdemokraterna vurmat för att importera dysfunktionella folkgrupper från U-länder och krigszoner, människor som saknar förutsättningar att klara sig själva genom eget arbete. 99,99% av somalierna lever på Försäkringskassan eller Socialen. SVERIGE MÅSTE STÄNGA GRÄNSEN ELLER SÅ GÅR VI ALLA UNDER!!

  8. Några PK-patrask/muslim koransjungande ”svenska” ungdomar – kom igen, vågar ni anklaga dessa vackra och duktiga rumänska black dancers för rasism ? Då får ni på käften !!!!

    Black Dance Crew – Bucharest Dance Festival

    https://youtu.be/c-yHopuIdIE

  9. Alla som inte följer svensk lag samt inte vill göra rätt för sig ska utvisas omgående! Sverige ska inte vara en jävla lekstuga för kriminella bidragsturister!

    • Polisen har ensamrätt på att utvisa men spelar innebandy och gymmar och utfärdar Schengenpass till IS och Brysselbombare.

    • Alldeles förtjusande och verkligt berikande bidrag, bästa Mimi!
      Så duktiga de är och så fint klädda!
      Andreas 🙂

      • pettersonaxeagentlemansgentleman

        Tack för uppskattningen.
        De har folk dräkter på och dansar ’hora’. Lustigt nog, kallas alla ringdanser för ’hora’ – uttalas [håra]. Det gläder mig att du gillar mina klipp. Det finns hundratals likadana på Youtube. Rumänerna älskar sina traditioner och alla dansar gärna folkdans vid bröllop, dopp och andra glada spontana händelser eller planerade evenemang. I synnerhet på alla festivaler som rumänerna är så förtjusta i .

  10. De som importerar kannibaler,får skörda sådan afrikansk kultur.Dessa vildar kan inte blandas in bland civiliserade. Eftersom Brandkärr är ett liknande ghetto som ”mitt”, är det ju bara att ringa på i varje lägenhet,och hämta med sig barndrägget…

  11. Ännu en gång står Lövfen och Pk och skriker sig hesa! Det har aldrig varit tryggare i vårt land än nu och vår Bnp är på topp. Varför bad dom inte oss svenskar att bränna ner vårt land om det var de som ökade bnp? Varför lärde inte ut i skolan att våldta och bedra ,är vad vårt land behövde. Varför importera massa svarta raketforskar som inte vet vad vad klockan är och bara kan skrika ”vita män fel” mantrat i våra kristna kyrkor som stavas PK.

  12. Löfven hävdar, att dessa personer är Sveriges räddning och att de kommer att ”bli lönsamma lite längre fram”. Är han dum i huvdet eller tror han verkligen på vad han säger?
    Vi behöver en sverigevänlig regering och brådskar.
    Det är ju inte mycket kvar av det gamla Sverige.

Kommentera