Snart står hundratals migranter utanför kommunhusen

INVANDRING. Migrationsverkets tålamod med Staffanstorp och Kävlinge är slut. Nu har kommunerna meddelats att ett hundratal nyanlända skickas med enkelbiljett till respektive kommunhus. – Det är en fullständig katastrof. Vi har ingen lösning på detta. Det får bli idrottshallar och tält, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge.

Det handlar om nyanlända med uppehållstillstånd som anvisats till kommunerna. Både Kävlinge och Staffanstorp har brutit mot den nya bosättningslagen som säger att boende ska ordnas inom 60 dagar efter att Migrationsverket anvisat en flykting till en kommun. Staffanstorp är den kommun i landet som är sämst på att följa lagen.

De två skånska kommunerna har nu fått besked om att ett 50-tal nyanlända de närmast veckorna kommer att skickas till vardera kommunhus. Den första dök upp i Kävlinge på torsdagen.

– Nästa vecka kommer en syrisk familj på åtta personer. Det finns inget boende i dag. Vi hoppas att allmänheten hör av sig, säger Christine Halldén, integrationssamordnare i Kävlinge.

 

Läs mer på SVT…

-Pettersson inser att regeringen tror att dålig politik och bostadsbrist går att lösa med tvång och lagar så jag föreslår att alla som  inte får den hjälp de har rätt till enligt lagen åker till regeringskansliet och låter dem lösa problemet.

Flera tusen gamla människor som väntar på äldreboende, handikappade som inte får det stöd de har rätt till, havande kvinnor som ska föda, människor som hotas av kriminella, fattigpensionärer som inte har pengar till mat…

29 thoughts on “Snart står hundratals migranter utanför kommunhusen

  1. Gör som socialen i Stockholm, ge de bostadslösa bussbiljetter så kan de åka buss hela dygnet. Ge kyrkan lite allmosor så fixar de ideella soppor, bröd o kaffe, kanske de kan få några batikhäxor som tjänat bra på ”barn”invandringen att baka bröd, det är väl vad de duger till förutom att vara sängvärmare förstås.

  2. Problemet är inte bristande resurser utan att det finns för många människor i vårt land. Hälsningar dårarna försvarstal.
    Livet var faktiskt mycket bättre innan vissa människor bestämde sig för att vara ”goda”

  3. Sverige är helt enkelt ett underbart land, bara önska oss själva lycka till i framtidens icke kristna folkhem !

  4. Dags för Pia och alla andra som har röstat på ”öppna ditt hjärta” politiken att öppna sina hem!

    • Tror faktiskt inte att de gör det, ingen politiker från något av 8 partier kommer att öppna sina hem inte ens Gudrun som annars i massmedia älskar allt och alla utom hederliga arbetande infödda svenskar !
      Inte ens det politiskt korrekta hovet kommer att öppna några av sina slott för nysvenskar.

  5. Jag tycker Pia Almström skall slita jämra sig. Det var ju den stora moderatledaren, som starta eländet. En fullständigt okontrollerad invandring skulle ju enligt honom inte bara rädda pensionärerna utan hela vårt land. Pia, du får ta och fråga Reinfeldt hur han egentligen tänkte. Om han nu tänkte någonting alls.
    Idrottshallar, tält och baracker, vad är det för fel på sådan inkvartering, om manflytt för livet?

  6. Stadsministern är ansvarig och kan inte skylla ifrån sig.
    Det är han som släpper in dom.
    Det tycker han är fint och stå och skryta inför Merkel och Juncker hur många han tagit.

    • Är en spännande tävling mella Lövet och mutter Merkel om vem som kan sänka sina länder snabbast !

  7. Jaja det finns alltid nåt äldreboende idioterna kan stänga och istället inhysa fullt friska parasiter…detta fixar politikerna var inte oroliga.

  8. Lätt att lösa:
    PK-eliten kan ju upplåta sina hem till dessa pensionsräddare.

    Något som aldrig kommer att inträffa, men det är lätt att sitta och säga att andra ska göra det…

  9. Finns nog en del gamla 20 mannatält kvar i mobförråden som kan komma till användning igen. Eldvakt får dom komma överens om själva annars kan dom frysa häcken av sig och längta hem.

  10. Att någon i dagens Sverige överhuvudtaget åtar sig att bli havande slår mig med häpnad – har man ingen empati med det arma tillkommande barnet?! Vad är det för jävla värld och verklighet folk väljer att sätta sin avkomma till? Mord, gängvåldtäkter, bostadsbrist, arbetsbrist via diskriminerande inkvotering…

    Stackars barn!

  11. Idrottshallar….. vem går miste om sin idrott?
    Och tält – vad är det för fel på tält?

    mer än att när det skulle monteras tält på Revingehed, skulle markarbetena per tält kosta flera hundra tusen kronor… Tält finns att köpa på Biltema.

    Det finns tomma industrilokaler som går att använda direkt. I dessa finns VA.

Kommentera