18 thoughts on “Musik till fredagsölen

  1. Gruppen (killar och tjejer) An Theos är Folk Metal har inspirationskällan i dakernas liv före och efter romerska erövringen. Härom veckan berättade jag för er om hur glatt dakerna festade på begravningar. Herodot berättade om daker i sina verk: dakerna var nämligen de tappraste av de thrakernas stora släkt (Obs: Spartakus var thrak). Dakerna identifierade sig med vargar, symbol och fana i strid. Låten Nedeea lupilor (Vargarnas rike) heter en av An Theos dynamiska stycken som härstammar från dakernas mystiska värld.
    Här är ’dakerna och dakinnorna’ som Florin presenterar för publiken:
    Loredana B. – vocals, Florin – vocals, Gabi – lead guitar, Teddy – rythm, guitar,Tudor N. – bass, Paula – violin, Tudor U.  – drums .

    https://youtu.be/yMGTDaaLqRc

  2. Fortsätter sedan ett par veckor tillbaka i Italo-spåret. Innan dess hade jag spenderat ett par månader med Boogie-rock från 1970-talet och kände mig upplagd för någonting nytt och gick direkt på 80-tals syntharna.

    • Titta på tjejernas ben i Prebens video: så vackra och lååånga att de når ända till golvet !!!

  3. Blir inga öl ikväll, men jag höll på att sätta kaffet i halsen……Tyckte det stod musik till FredagsBönen…:-)

  4. En rökfylld bar är historia, liksom cigarett-bränn på bardisken… kanske bra. Men det tar lite bort stämningen. Så en fredag-kväll, från texten ”I’ve got everything I need to drink me crazy”.

    The Hag himself with the great Dwight
    Cheers, my friends.

  5. Tack för musiken Pettersson. Jag passar på att redogöra för ett respektabelt yrke: Integrationskonsult.

    Vi tar ett till: Arbetsförmedlare på arbetsförmedlingen.

    • Lieber Freund,

      Hmm.. Boney M börjar damma av sina skivor, högpopulärt i London vad jag har fått berättat för mig. ”Disco-musiken föddes och kom från München…” säger de i UK.

      Själv håller jag mig till sån dans där man kan klamra sig fast vid sin danspartner och inte stå som en lealös geleklump frammanför och glötta sig. Texas two-step – på skånska kase-dans.

      Trump arbetar hårt med att skapa arbetstillfällen i USA. Här är Toby Keith och han blir nog inte inbjuden till Skavlans slitna vänster-fåtöljer mer. Tolklandes The Hag.

      • Mary Agnes:
        Dina rader fick mig att dra på smilet… Har du har lyckats få bra samman.Nog som vi flesta vuxna tycker och tänker.
        F.ö. vad kallar ni dessa gymnastikövningarna från mitt bidrag ”ower there” ?Är det sånt som folkdansgillet i Svedala utövar ?:

      • Also, lieber Stenbock, muss-i-mal-sagen,
        Line dance and square dance kommer från irländarna, som tycker om att dansa för sig själva, kanske ett tecken på stark självkänsla. Tyskarna införde polkan här i Texas och det dansas mycket med tjeckiska och tyska band.

        Även i Skåne och Sverige är line dance och square dance en populär sport, det är gemenskapen. Men inget går upp mot Malung och Ekebo, på sådana ställen frodas den genuina svenska folksjälen.

        Men inget går upp mot tysk country gemenskap, bättre än här i Tx. Själen är med, på ett annat sätt. Smilen är inte påklistrade och konversationsfraserna är inte lästa från ett manus.

        Här är ett event som lockar.

        http://country-daubitz.de/www/fileadmin/Redaktion/Countryfest/2018/VA2018S1.pdf

      • Och, här i Tx kan folk inte dansa på line eller square dance på scen eftersom de flesta har en kropp som får Ottfried Fischer att verka mager.

      • Mary:
        Vergess nicht morgen um 11 uhr 11. Är väl vid denna tid på kvällen hos dig… :

Kommentera