Stora brister i Expressen journalisternas allmänbildning

Alla Petterssons läsare vet naturligtvis att D Trump tillträdde som president tjugonde januari i år, så det är drygt 2 månader till innan han har varit president i ett år. 1933 bestämdes det att installationen av USA:s president skulle ske den tjugonde januari.

Ex pressens svammel hittar ni HÄR

13 thoughts on “Stora brister i Expressen journalisternas allmänbildning

  1. Jag trodde att botten vad gäller main stream media var nådd men icke. I dagens (8 november 2017) Metro finns en debattartikel av journaliststudent Hanna Ek Lilja, 22 år. Hon förlorade sin lägenhet för nyanlända men hyser inget agg för det. Tvärtom – hon är upprörd att en Facebookgrupp protesterade mot detta. Ja, hon VILL att den ensamkommande tonåringen som bor i hennes gamla lägenhet ska få bo där! Hon vill inte att hennes livssituation vore ett argument för främlingsfientlighet. Hon är nöjd med att en man med tre fruar och sexton barn från Syrien hade fått tre lägenheter värda fjorton miljoner (!) kronor av Nacka kommun.
    Hur effektivt tvättar de studenthjärnor på journalisthögskolan? Och nu ryser jag: Hur många tänker likadant som hon, stackars människa med en kidnappad hjärna och förlorad självbevarelsedrift? Till råga på allt – blivande journalist!

    • En s.k journalist ska ju stöpas in i vänsterformen, allt annat är otänkbart.

      Sunt förnuft – förbjudet
      Opartiskhet – förbjudet
      Ifrågasätta – förbjudet
      Vara obekväm – förbjudet
      Vara PK – enda alternativet, allt annat är otänkbart

  2. Som bekant läser jag ju olik europeisk press,för att se om undergången sker i samma takt som hos oss utanför ”gränsen”.
    I Kronen från Österrike följer jag dagligen sedan en vecka tillbaka, hur en stor sökinsats,efter en 66-årig dubbelmördare fortgår. Även med militären till sin hjälp,har polisen ännu inte några spår efter mannen.Hela byar har isolerat sig av rädsla,att han skall dyka upp hos dem. Själv tror jag att han har lämnat det jordiska för evigt.
    http://imgl.krone.at/scaled/1562487/v9eb24b/630×356

  3. En lite annorlunda nyhet finns just nu i Skånskan..Vi har ju tusen gånger fått vetskap om att landets bilar är brandfarliga. Nu har även läktarna på idrottsplatser börjat självantända, liksom landets skolor.
    Just nu står Limhamns läktare i ljusan låga.(för de som event. inte vet,är Limhamn en nära belägen ort till Malmö)
    Tja brandskatta var ju hos oss för flera hundra år sedan,en vanlig företeelse.Nu har tydligen arabvärldens kalender,nåt fram till den tidsåldern.

  4. Allt saknas hos de svenska skribenterna.. Samma typ av nyheter varje dag och samma tema år ut,och år in…Negativt kring Trump sedan ett år (minst) tillbaka.Zlatan (svartskallen från Rosengården) dagligen sedan urminnes tider.Lägg därtill allt negativt som dagligen skrives om Ryssland.
    Därför är det glädjande att bloggar typ Petterssons finns.Där vi alla kan hjälpas åt,att lägga in verkligt aktuella händelser.
    I dag t.ex. finns i BZ en bild på hjälpmedlet som användes för att desarmera bomber av alla de slag från 2:a WK.Nästan varje vecka finner man sådana högexplosiva bomber i Tyskland.I dag oskadliggörs två nya i Berlins närhet.
    20.000 personer har på nytt tvingats lämna området i en cirkel av 800 meter.Det jobb som tidigare utfördes för hand och kostade många liv, skötes idag av modern teknik.Med en vattenstråle skäres avlösare ut under ett enormt tryck.På bilden från BZ ses en sådan,monterad på 250 Kg sprängstoff från 40-talet:
    https://pbs.twimg.com/media/DOGknupWsAEjyNy.jpg

  5. Jag är inte förvånad över att Expressen inte klarar av att avgöra vad som är ett år eller 10 månader. Dagens s.k journalister har varken bra kunskap eller bra omdöme.

    Det är heller ingen överraskning att just Expressen är den media som folk har minst förtroende för. 10 % säger att de har förtroende för denna skitblaska.

    Däremot är jag förvånad över att det är så många som 10 % som tror på dyngan som sprids.

  6. Det mesta av bildning vett och ettikett brister hos svenska journalister med några få undantag.

  7. Visst är det svammel som vanligt. Jag är förvånad över att någon fortfarande köper en kvällstidning.
    Om man skippar den under ett års tid, så sparar man drygt 8000 kr”
    Helt skattefritt och utan arbetsinsats. Lägg de sparade slantarna i en skokartong och se hur fort de växer. Om du inte nallar ur kartongen, så har du en bra extraslant till nästa års semester.
    Om du skippar tidningen i tio år blir det närmare 90000 kr (nittiotusen kr)
    Bra att ha när du skall byta bil t ex
    Det är värt att tänka på att en kvällstidning dagen efter uthrbningsdagen inte är värd ett piss!
    Men det är dina sparade slantar i skokartongen

  8. Nu ska Mattsson dessutom få av mina skattepengar för att vara med i ett projekt för att hitta falska nyheter hos bl a Pettersson!!!! Det är verklig skatteflykt.

Kommentera