SSU-ordförande gör slut på skattepengar och kritiserar den som betalar 20 miljoner om året i skatt

INRIKES. SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbunds ordförande Philip Botström har absolut inte ett förstånd som en 26-åring bör ha. 

Botström är känd för att att först vilja höa skatten på biobiljetter och sedan höja bidragen för att bio-biljetterna är för dyra, han har också gnällt över priserna på glass. Viktiga frågor förvissomen mest känd är herr Botström för att ha tagit taxi från Sälen till Stockholm för 7.900 kronor till ett möte som han sedan var för trött att gå på.

Om Philip Botström på bloggen…

Nu har Bodström Twittrat fortare än han tänker. 

Leif Östlings ”dåliga” moral beror på att han inte betalat skatt i Sverige för de pengar han tjänat när han arbetat utomlands! Däremot får han skatta för pengarna om han bor kvar i Sverige när han tar hem dem.

Östling har när han arbetat i Sverige betalat c:a 20 miljoner om året i skatt och sysselsatt tusentals människor.

Vad Philip Bodström betalat i skatt vet inte Pettersson men hans organisation, SSU, lever på och visar väldigt lite respekt för andras pengar.

De fick 2014 hela 7 663 000 kronor i bidrag av skattepengar. Pengar som nu bland annat betalat en 8 000-kronorsresa med taxi. Botström säger i efterhand att han betalade taxiresan själv när den blev känd, men han får lön från SSU så…

Tyvärr har SSU en lång och väl dokumenterad historia av det här. För de har på olika sätt upprepade gånger fuskat med skattebidrag.

2012 utreddes SSU Norrbotten och SSU Piteå för fusk i miljonklassen med hjälp av påhittade utbildningar.

2007 krävde Region Skåne tillbaka 244 000 kronor av SSU på grund av misstänkt fusk.

2006 blev det känt att SSU:s Värmlandsdistrikt försökt fuska sig till bidrag genom påhittade deltagare i studiecirklar.

2005 avslöjades ett omfattande fusk med medlemssiffror, som då påstods vara 19 000. Men bara 1 900 betalande medlemmar gick att identifiera. De 3,5 miljoner de fått i bidrag av Ungdomsstyrelsen byggde alltså på påhittade medlemmar.

2004, när Ardalan Shekarabi efterträtt Mikael Damberg som ordförande för SSU, uppmärksammades att pengar från ur Verksamhetsutvecklingsfonden (Vuf) och SSU Gränslöst, som skulle användas för bland annat integrationsprojekt, använts i valkampanjen om ordförandeposten. UNT avslöjade att ett Visa-kort anslutet till SSU användes av Shekarabi till taxiresor, krogbesök och kontantuttag.

Pampbeteendet och en sammanblandning av mina och dina pengar är tyvärr något som präglat Socialdemokraterna mycket länge och det är tydligt att det skapas redan i deras ungdomsförbund SSU.

En sak är klar, SSU, har inget lärt av den gamle socialdemokratiske ministern Gustav Möller som sa att ”Varje förslösad krona är en stöld från folket”… 

24 thoughts on “SSU-ordförande gör slut på skattepengar och kritiserar den som betalar 20 miljoner om året i skatt

  1. Den Svenska modellen!
    Vad är det?
    Total sinnessjuka och ryggradslösheten.
    Östling gör sig förtjänt av sin lön det är mer än vad man kan säga om floskelmaskinen botström alias dumström.

  2. Ordförande för SSU brukar ofta sluta sin bana som statsminister.
    Må Gud bevara Sverige och svenskarna för denne man.

    • Väljarna bestämmer och vill svenska folket ha denna SSU:are till statsminister så blir han det!

  3. Stefan Löfven vill ha mer skatter så han kan fortsätta samhällsbygget. Mer invandrare mer anhörighetsinvandring fler no go zoner och fler aktivister inom statsförvaltningen.
    Löfven är inte ens ett skämt. Hans verklighetsfrånvända retorik är sinnebilden av en farlig figur som är på fel plats.

  4. Det enda denne fariseiske Botström tycks vara beväpnad med är den tragikomiska omdömesbrist som ligger till grund för hans logiksstridiga små förnumstighetsuppvisningar på Twitter och annorstädes.

    Moralbegreppet har sannolikt aldrig tillförene utgjort en sådan måltavla för absurda attacker och monstruös misshandel som i dessa yttersta dagar, där den falska fromhetsiver pk-ismens puerila prelater förevisar, endast övertrumfas av den konstant tongivande inkonsekvensen i deras osköna predikokonst.
    Andreas.

  5. Jag tycker snart att det är bortkastat tid att argumentera med och om Sossar eller för all del hela sju klöver byket.
    Tack vare alternativmedia och kanaler får vi veta hur och vad hela det så kallade politiska spelet går ut på.
    Sno åt dig så mycket som möjligt av andras pengar,men se till att ingen kommer på dig!
    Vi måste lägga ner den så kallade demokratin som ändå bara finns på papper och vart fjärde år.

  6. Prata aldrig om korruption, stöld eller zigenare i samband med Rumänien. Sverige har tagit till sig av alla tre välsignelser i större skala. Man kan inte jämföra ens. You are the best i test, löfvénians, wallströmers, anderssonians, johanssonians, schymaners, sjöstedters and so on, and so forth …..

  7. Statsminister Stefan Löfven (S) fick en lönehöjning med 4 000 kronor i månaden, till 160 000 kronor, från den 1 juli. Övriga ministrar får 3 000 kronor mer, och deras nya lön blir 127 000 kronor. // källa TT

    de mest utsatta Pensionärererna får nöja sig med 5500:-/ mån…det borde istället vara tvärtom, om man nu utgick
    från va många politiker uträttar under sina karriärer

    • Klart att en enkel hårt arbetande och ansvarsfull f.d svetsare som nu tagit på sig rollen som landsfader för det trygga och mångkulturella Sverige måste ha en bra löneförhöjning, inte ska väl Lövets familj behöva handla billig mat och kläder det får fattigpensionärerna ägna sig åt !
      Dessutom får ju Lövet till allas svenskars glädje även en hyffsat bra pension.
      Mycke ska ha mer lite ska ha mindre, det är solidariska Sverige i ett nötskal !

  8. SSU:an ser sig väll själv som ngn sorts omvänd
    Robin Hood apostel…som istället nu stjäl från de mest
    utsatta, mest då för att i 1:a hand gynna sig själv, i 2:a
    hand till grupper av invällande muslimer

  9. Rörelsens folk har egna regler Pettersson. Du har ju rabblat långa listor och SSU är inget undantag. När jag pratar om fattigpensionärer o psykiskt sjuka med sossar tycker dom att dessa grupper är för dyra också. Om inte kunde ju garantipensionen höjas och ett rehabhem för psykiskt sjuka byggas i varje län. Men som sagt det är rörelsens folk dom vill satsa på inte svaga människor. Detta ord börjar bli slitet men det är HYCKLERI!

  10. Vänstern får och gör precis som de vill och naturligtvis klagar ingen från PK-maffian i dagens svenska DDR !

  11. SSU är en plantskola för dårar, inte vilka dårar som helst! De dårar som tänker sig styra DDR 2.0 i framtiden!

  12. Tillhör man SSU så har man inget förstånd. Dom suktar efter höga inkomster och makt precis som sosseriet fungerar idag. Bevare oss väl för dessa makthungriga broilers.

    • Ibland undrar man, vem som är korkad svenska väljarna som via fria val ständigt sätter samma politiska mytomaner till makten eller politikerna själva ?
      Sådana väljare, sådana politiker.

    • Bra skrivet, man måste sätta in saker i ett sammanhang…då kanske till och med en och en annan kommunist begriper..:-)

  13. Inte nog med att dom styrande sossarna i stort sett bara
    har katastrofalt dåliga ministrar, återväxten verkar att vara
    minst lika dålig .
    På tal om fusk, att fuska med medlemsantalet för att plocka
    till sig högre anslag räknar väl inte denne Stolle som fusk.
    Margot Wallströms lägenhetsaffärer och alla andra myglare i
    sosse leden inte att förglömma.
    För är det någon gren där Sossar ligger i framkanten så är
    det just Mygel, och kallas allmänt för EGENBERIKAR PARTIET?

  14. Utan oss som arbetar och BETALAR skatt, hade sådana som Philp Botström varit tvungna att arbeta för sin försörjning.

    • Men nu jobbar och betalar vi skatt så att P.B kan försätta att inte arbeta, vem är förloraren han eller vi skattebetalare ?

Kommentera