Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad

SJUKVÅRD. 4 600 invånare i Angered blev på måndagen utan vårdcentral när avtalet med Angered Care AB sades upp med omedelbar verkan. Patientsäkerheten var hotad.

Vårdavtal har sagts upp tidigare i Göteborg men det är första gången politikerna tagit ett så drastiskt beslut som det Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd fattade på måndagen: – Tidigare har det varit ganska långdragna processer. Nu är det första gången som vi ser allvarliga brister i patientsäkerheten. Det är en sak att vi betalar för mycket men det är en helt annan sak att patienterna inte får rätt vård, säger Johan Fält (M), ordförande i nämnden.

Läs mer på GP.se…

Om Angered på bloggen…

-Pettersson tittar lite på vilka som ligger bakom Angered Care AB och i styrelsen sitter:

  • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som Verkställande direktör
  • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som ledamot
  • Sayfulla Muhsin, Fadil (54 år, Göteborg) som suppleant

Omsättningen är 24 miljoner och vinsten relativt låg. Läs HÄR. Omsättningen är alltså 5.200 kronor per invånare i Angered. Vill ni göra ett besök när och om de öppnar igen så lite information nedan…

11 thoughts on “Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad

  1. Kan väl bara gratulera alla svenska ungdomar, sjuka och rörelsehindrade i Angered. Ju mer Sverige islamiseras desto bättre blir det ………eller?

      • Rullstol …….hmmm i åratal så kör liknande permobil med två assistenter i hucklen i min lilla stad.

      • Tack för informationen Galten… Men för min del räcker ditt format,mer än väl till ! Vill samtidigt uttrycka min glädje över hur väl myndigheterna investerar de skattekronor vi alla bidragit med. Kan också avslutningsvis informera er alla,att min duktiga husläkare avrått från sådan vaccinering.

  2. Bättre en VC som drivs av invandrare än at vara utan. Jag tillhör en VC som ägs och drivs av en invandrad läkare några läkare är också det medan andra läkare är svenska. Samma gäller sjuksköterskorna. Jag har sedan 1986 haft problem med hjärtat. För 2 år sedan ”sparkade” kardiologen på sjukhuset ut mig, utan att säga nått. Då vände jag mig till VC och fick en läkare där som är kardiolog och medmänniska. När det konstaterades att jag har diabetes ringde doktorn upp mig och sa ”du behöver inte vara orolig, vi kommer att ta hand om dig”. Säg mig en enda svensk läkare som skulle ha gjort på detta viset? Jag vet att om regeringen får igenom beslutet med sänkta vinster så kommer VC att lägga ner och då blir jag hänvisad till landstingsägda vårdcentraler som sakar läkare.

  3. Ser inte ut som en vårdcentral man borde uppsöka! Och vem är denne Alwindawe, Alwin Mayeed, som verkar sitta på två stolar samtidigt. Läkare eller s.k. entrepreneur?

  4. Stefan Löven slår sig för bröstet och skriker till Jimmy Åkesson….:”ALLAH ÄR LIKA VÄRDA!!” Även de som inte klarar AMU:s svetskurs!!!!!!!!!

Kommentera