Vad får vi för pengarna

ARBETSMARKNAD. När du vill anställa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden kan du få ekonomiskt stöd av Arbetsförmedlingen. Anställer du exempelvis en nyanländ kan stödet instegsjobb ersätta en del av lönen. Anställer du en person med en funktionsnedsättning kan lönebidrag hjälpa dig att genomföra anpassningar som behövs på arbetsplatsen.

 Det är lite märkligt att alla dessa skattefinansierade stöd behövs, eftersom media har varit fulla med artiklar om hur välutbildade de ”nya svenskarna” är.
Aftonbladet skrev att fyra av tio syrier var högutbildade och att irakierna inte hamnade långt efter.
SVT tog i ännu mer ”Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer. Antalet godkända civilingenjörer från utlandet har mer än fördubblats på bara ett år”...det var en bristvara som skulle rakt ut på den svenska arbetsmarknaden. Det var så bra att Sveriges genomsnittliga utbildningsnivå höjdes, enligt SVT.
Så ni som undrar vad ni får för skattepengarna, ni får

17 thoughts on “Vad får vi för pengarna

  1. SE UPP NU ALLA SOM ÄR ANSTÄLLDA

    Nu vill alliansen ta bort det skydd för de som varit anställda många år och turordningsreglerna. Detta kommer leda till ett totalt kaos i Sverige.

    Anledningen till att alliansen vill ta bort detta är pga av den invandringspolitik och den mängden vi tar in så kan vi inte ge alla jobb. I år har vi tagit in ca 36.000 migranter och vad händer nästa år Jo,lika mycket fast det tystas ner.
    Skall alla dessa köra buss och spårvagnar o chaufförer?

    Detta kommer att leda till oavsett vad du har för yrke att arbetsgivaren sparkar tar bort de som har varit en tid och tar in migranter med låga löner.

    SE UPP SPRID DETTA VIDARE I HELA SVERIGE FÖR DET ÄR EN FARLIG ARBETSSITUATION.

  2. Jonas Gardell, en annan typ av ekonom, menar att det kommer att bli ekonomisk vinning om vi låter de arga unga ljugande männen från kvinnoförtryckande kulturer stanna här.

    Här är en av dem, fast han föll för den tyska charmen och stannade i
    Tyskland som en unaccompanied minor (ensamkommande barn). Han är 22-29 år och tog livet av en läkarstuderande tjej.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5058517/amp/Dental-checks-prove-age-migrant-drowned-student.html

    Har inte riktigt förstått varför alla de som hävdar att de kommer att generera ekonomisk vinning vill pracka på dem på andra? Om det nu blir såna vinster – varför anställer dem inte dem själva?
    Han Gardell är ju företagsam och hittar på en massa, men inte anställer han dem?

  3. Frågan är berättigad! Svenska politiker strör ut skattemedel på stort och smått helt utan respekt för pengarnas värde!

    Att människor jobbat hårt för att stat, landsting och kommun skall kunna få sina skattepengar är inget som politikerna reflekterar över. Räcker inte pengarna så börjar man genast fundera på vilka skatter som man kan höja!

    Den politiker som tänker i banorna att skattemedel skall man använda försiktigt, var kan vi spara pengar, vilka myndigheter är onödiga osv får min röst i nästa val!

  4. Vore ju bra om SVT och Aftonbladet granskade sig själva
    innan dom uttalar sig om Fake News.

    Är förresten inte bara Fake News de här två skall granska –
    sexuella trakasserier är också ett ämnesområde där de här
    två springer omkring med en hög svansföring.

    Tomma tunnor skramlar mest eller hur man nu skall
    uttrycka sig.

  5. Jag har haft svårt att få ekvationen att gå ihop. Som Petterson skriver sa alla media och vänsterpolitiker inkl Löfven att flyktingarna som kom var så välutbildade.
    Den första felkällan kan vara att det var en självskattning från de asylsökande. Ljuger man om flyktorsak, var man kommer ifrån och hur gammal man är, finns det skäl att tro att de även ljuger om utbildning.
    Tittar man på hur många flyktingar som hade fått jobb efter två år i Sverige var siffran 2%.
    Skickar vi över ett gäng ingenjörer och sjukvårds personal från Sverige till ex USA har 90% jobb på ett halvår.
    Jag undrar när vi får reda på sanningen och orsaken till att flyktingarna inte fått arbete?
    Som ni kanske märkt kör media en massa meningslösa nyheter typ metoo, skandalintervju med en av Sveriges största skattebetalare för att vi ska glömma alla lögner och fokusera på meningslösheter.

  6. Dom kanske menade utbildningsnivån på SVT, för den kan
    inte vara hög likadant med dom flesta journalister.

  7. Något litet för de som betalar kommunalskatten i Helsingborg dock…
    I stadens egna fastigheter för s.k. ”behövande för övernattning”,finns nu en bordell inredd (kanske flera). När detta upptäcktes försökte man vräka hyresinnehavaren.
    Men se,det godkände inte den röda majoriteten i hyresnämnden. Alltså kan nu verksamheten fortgå,och nya skattehöjningar väntas för ytterligare byggnation i Helsingborgshems regi,till dessa stackars fattiga !

  8. Det vi får för pengarna, är väl en massa ”nysvenskar” runt omkring oss och som vi skall försörja och ta omsorg om.

    • Vi får t.ex. somaliska sjuksköterskor som inte kan svenska. Läste skrämmande artikel i dagens DN, där under rubriken ”Vård-
      studerande” beskrives att : En blivande undersköterska förstod inte vidga, svalg, svälja, hosta och harkla. Att syre inte är samma sak som syra. Det är beskrivning av människor som har varit i Sverige några år, vissa kanske upp till tio år. Det är direkt samhällsfarligt.
      Det som förvånade mig också var det att DN tar upp en artikel som inte är politiskt korrekt.

      • Någon som hört talats om hur mycket gulsoten sprider/ökar i landet ? I Berlin hörde jag just,att staden slagit alla tidigare rekord i antal. Eftersom det är samma art av berikare här norr om Östersjön,borde något liknande ske här… 🙁

  9. Jag kan räkna upp lite fler saker du får för pengarna. Vi får
    skäggbarn, bilbränder, skolbränder, rån, granatsprängningar, skjutningar på öppen gata, överfallsvåldtäkter, upplopp på akuten, en vård i kris, en polis som kapitulerat, m.m.
    En fråga som ALLA skattebetalare ska ställa sig och inte vara så naiva och indoktrinerade av dessa jävla sossar.

    • Plus att vi undanträngs från bibliotek, badhus, parker, samtliga myndigheter, vissa arbeten, bostäder, äldreboenden, skolor, ja listan kan göras lååååång !

      • Att få jobb på Skatteverket i Sundbybergs stora reception krävs att du har hijab.

      • Det är dessa som skall försvara oss mot PK`s utpekade fiende Putte !!
        Plus några hundratal markbundna,som befinner sig utspridda över halva jorden.Därtill verkar inte försvarsviljan vara stark.
        Vid NATO-övningen i s-Sverige kallades några tusen inhemska värnpliktiga in.C:a hälften av dem hade inget intresse,och stannade kvar hemma.
        Tja vi får förlita oss på den gamla DC-3,och en rote äldre Jasplan ute på Gotland. Hemvärnet ute på Ön består av 50-talet parata äldre utmönstrade,men vapenkunniga.

      • HD fann att snurrig kriminell Mohammed taxi har 5 kalashnikow, ammo och amfetamin (pansar choklad), då orkar vi. Wir schaffen dass!

Kommentera