Religion eller inte – Islam förtjänar all kritik

Vad jag inte förstår är varför så många anser sig måste klassificera Islam som något annat än en religion för att anse sig ha rätten att kritisera den.

När man betänkar vad det omtvistade begreppet religion står för, blir det klart att det omfattar alla kulturella system.

Då ett politiskt system också kan ses som ett kulturellt system eller som kommit ur ett sådant, blir det uppenbart att religioner inte kan vara skyddade från kritik.

Därför måste ett begrepp som religionsfrihet klart defineras eller bättre ersättas av åsikts- och yttrandefrihetsbegreppet.

Islam, om nu klassad som religion eller inte, förtjänar all kritik då den vänder sig emot dessa friheter, genom att högljutt och med våld dominera och terrorisera allt annat (alla andra).

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion

Religion is any cultural system of designated behaviors and practices, world views, texts, sanctified places, ethics, or organizations, that relate humanity to the supernatural or transcendental. Religions relate humanity to what anthropologist Clifford Geertz has referred to as a cosmic ”order of existence”.

However, there is no scholarly consensus over what precisely constitutes a religion

SE:

Religion är vilket kulturellt system som helst som kännetecknas av därmed förknippade typiska beteenden och seder, syner på världen, texter, heliga platser, etik eller organisationer som relaterar mänskligheten till det övernaturliga eller transcendentala. Religioner relaterar mänskligheten till vilken antropolog Clifford Geertz har refererat till som en kosmisk ”existensordning”.

Det finns emellertid ingen vetenskaplig enighet om vad som exakt utgör en religion.

 

7 thoughts on “Religion eller inte – Islam förtjänar all kritik

  1. Förlåt lite utanför ämnet igen.
    Hur ser det ut på universiteten i Sverige numera ?
    Det här klippet från Kanada skrämmer , Jordan Peterson är inte på grund av ”säkerhetsrisk” inte tillåten att hålla sitt tal om yttrandefrihet på ett välrenomerat universitet i Toronto, vad händer i Kanada under Justin T ?
    Det som sker i Nordamerika sprider sig till oss, det vet vi !

  2. Vad jag inte förstår är varför svenska kommuner är så intresserade av att muslimska kvinnor hela tiden med sin klädsel ska tala om att dom tillhör islam när Sverige har religionsfrihet?

Kommentera