Media försöker smita undan sitt ansvar


INSÄNDARE. Det är tragikomiskt hur Public Service och landets stora mediebolag försöker mildra effekterna av sina egna medarbetares sexuella trakasserier och olämpliga uppträdanden på arbetsplatsen.

Den här nolltoleransen mot felaktigt uppträdande på arbetsplatsen som alla mediebolag säger sig ha tycks man inte ha tagit på så stort allvar med tanke på alla ”fall” som dykt upp och förmodligen kommer att dyka upp även i fortsättningen.

Nu påkomna ”profiler” har ju i åratal ägnat sig åt sexuella trakasserier och trakasserier i största allmänhet samtidigt som arbetsledningen skyddat sina gunstlingar och totalt nonchalerat offren som varit i beroendeställning till arbetsledning och aktuella ”profiler”.

Det är nog inte riktigt vad gemene man skulle kalla nolltolerans. Snarare ett maktens kotteri. Och vänskapskorruption. Misstanke om brott, exempelvis sexuella trakasserier, ska arbetsledningen ovillkorligen polisanmäla.

Det ska inte den drabbade medarbetaren behöva göra. Plikten att anmäla brott är faktiskt en av demokratins spelregler. Men icke. Public Service och mediebolagen säger sig istället ha startat internutredningar och lägger utåt locket på.

Till skillnad mot en juridisk process som är öppen och offentlig för medborgarna. Konkret innebär det att Public Service och andra mediebolag anser sig kunna ställa sig över rättsväsendets principer och istället själva agera både åklagare och domare.

Det är ett förfaringssätt som definitivt inte kommer att ge någon rättvisa och upprättelse till medarbetare som i åratal, och utan nämnvärd åtgärd från arbetsledningen, utsatts för medie”profilernas” oacceptabla uppträdanden.

Det börjar lukta rättsröta om Public Service och mediebolagens ovilja att polisanmäla misstänkt brottslighet på arbetsplatsen och obenägenheten att låta medborgarna ta del av vad som börjar likna en unken och sluten maktkultur inom media – media som är en viktig och närmast oumbärlig del av demokratin.

Anonym

-Pettersson vill till detta tillägga det aktuella med pengar i skatteparadis helt lagligt.

 • Begå grova brott och vara invandrare = skyddas av media.
 • Tjäna pengar och försöka betala så lite skatt som möjligt enligt lagen = hängas ut som brottsling av media.
 • När granskar någon medieprofilernas ekonomi? Många av dem arbetar genom bolag och jag misstänker att de inte betalar ett öre mer i skatt än de behöver.

5 responses to “Media försöker smita undan sitt ansvar

 • Jhonsson

  Den självutnämnda svenska elitens står naturligtvis över svensk lag och rätt. Annars tillhörde de ju inte eliten!

  Gilla

 • ulsansblogg

  Den svenska och globala pressen har under decennier misskött sig.De har gått maktens ärenden och har inte informerat utan har istället varit husbondens röst. Att inte ha allmänhetens förtroende eller ej. beror på om man för en saklig journalistik.
  Att gå maktens ärenden kanske lönar sig i det korta perspektivet men är endast negativt vad det gäller ett framtida förtroende.

  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/11/06/stupiditet-genomsyrar-samhallet/

  Gillad av 1 person

 • eugenecork

  order från högre ort nu till Media…”Ta nu upp de hära
  med Skattesmitare, sånt gillar korkade 87:or att ventilera”

  Gillad av 1 person

 • Peter Fuxby

  Korruptionen som sipprar ner från makten är total. Redan för 12 år sen fick vuxna Nergrar droga och vålta en 12 årig svensk flicka utan straff. Polisen så till hennes föräldrar att det inte kommer att gå till domstol pga av deras kultur. Det är döden som väntar svenskar med 7klöverns vidriga allas lika värde. Nu skiftar man fokus på svenska kräk och alla vita män är skyldiga utom de som är skyldiga. Likt får går godhetens knarkade pk idioter under med devisen Islam fredens religion. Medan vi som lever i verkligheten offras på dess goda ideal om allas lika värde. Endast när pk dumheten upplever vår verklighet av kulturelit som kallas multikultur förstår de ryggradslösa konsekvenserna av deras godhet. Må de uppleva den snart Vem står vid deras sida då?
  Feghet och lögner kostar alltid ens själ och se dessa korkade naiva amöbor slingra sig. Se deras ögon och min. Se deras falskhet i deras ansikten. Se eliten korkade och inkompetenta hyllas av ryggradslösa varelse som hoppas att vi aldrig vaknar upp och skriker NOG.

  Gilla

 • Gringo

  Det är väl inte mycket annat att väntat, de som har makten genom tidningar , media och framför allt PK-folket gör det inga fel enligt de själva, i mina ögon är de livsfarliga eftersom det är bara deras röst som hörs och som är ok enligt de själva. Tyvärr, så framstår återigen DDR som ett bra land jämfört med Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: