Stäng

Kvinnlig profil på Sveriges Radio utreds för sexuella trakasserier

MEDIA. SVT publicerade igår en märklig artikel, inte för innehållet i sig men för att SVT hänvisar till Expressen i stället för att lyfta telefonluren eller göra ett besök hos Sveriges Radio. 

”En Sveriges Radio-profil utreds internt efter att fler personer larmat om sexuella trakasserier, uppger Expressen…”

”Den berörda SR-profilen är just nu inte i tjänst. Enligt Expressen sjukskrev hon sig i samband med att internutredningen inleddes. Flera SR-chefer ska ha suttit i krismöten med anledning av anklagelserna.”

”Enligt Expressen har flera personer larmat om sexuella trakasserier och vittnat om att profilen uppträtt olämpligt under en längre tid. Källor till SVT Nyheter har dessutom vittnat om en obekväm jargong och arbetsmiljöproblem på redaktionen där profilen arbetar…”

 ”Inte heller Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio, vill kommentera uppgifterna.

– Som vd kommenterar jag aldrig personalärenden externt. Vare sig uppgifter stämmer eller inte. Min roll är att säkerställa att vi har tydliga rutiner och processer och jag känner mig trygg i att vi följer dem och att vi agerar om vi måste agera, säger hon till Expressen.”

SR Pressmeddelande…

-Pettersson säger att ovanstående är alltså delar av en artikel från SVT Nyheter…även Sveriges Radio Ekot!!! hänvisar till Expressen!!!

Jag vet inte vem den folkkära profilen är men Lotta Bromé verkar inte arbeta för närvarande, och det var länge sedan jag hörde Alexandra Pascalidou, men hon är knappast folkkär…

22 reaktioner på “Kvinnlig profil på Sveriges Radio utreds för sexuella trakasserier

 1. Det är Lotta B på SR som utreds. Har fått det själv och via flera oberoende källor inom PS. Tipset gick först till svt och dn. När de inte skrev gick tipset till Expressen.

  .. Men tänk ändå på. Detta är anklagelser bara. Behöver inte stämma. Kan finnas en rad förklaringar till att de är falska, från avundsjuka, uppmärksamhetstörst, kärleksbesvikelser till maktkamper mm mm.. Sen kan det ju stämma också..

  Mvh
  Robert

 2. Förlåt en enkel fråga från en som inte känner,eller hört talas om,alla dessa ”kända” direktörer,chefer,anställda,”journalister” och jag vet inte alla, som dagligen orsakar,och nu figurerar med stora rubriker i nya skandaler.
  Finns det enbart sådana ”kändisar” här i Absurdistan ?
  Nu tillhör ju jag dem,som aldrig läser svensk färgglad press,och förstår nu att jag går miste om en massa mycket intressanta saker…. 🙂

 3. Jag har alltid i min enfald trott att sjukskriva sig fick man
  bara göra när man var sjuk, inte för att man utreds för
  sexuella trakaserier? Det verkar att så fort man får
  problem av något slag så sjukskriver man sig, och detta
  samtidigt som Försäkringskassan försämrar för
  handikappade och verkligt sjuka?

 4. trist om det är Lotta Bromé…jag gillar henne för att hon är så proffsig i sitt yrke. verkar som att hela världen har tappat vettet numera. alla skiter i att skilja mellan sak och person, något som kvinnor ju av tradition har haft svårt för i alla tider. varför är folks privatliv plötsligt viktigare för andra än vad de gör i sin yrkesroll. jävla trams. tack feminismen. sverige har tappats bort och all makt förskutits till käringar som bara vill veta vad grannarna har för sig i sängkammaren. helt jävla absurt. 99 kvinnor och en karl är en karl för mycket i det nya jämställdhetens sverige.

 5. Tänkte direkt att det måste vara en flata, för det är inte lätt att sextrakassera män!

 6. Dave det finns en namngiven pappa till barnet. Googla på Lotta så kan du läsa vad han heter. Men hon lever med en annan kvinna. En del tror hon är gift med Carl-Jan vilket givetvis inte är sant men dom är goda vänner. Så någon världs sensation är det inte.

 7. ”Sjukskriva sig ”- ett slags universal lösning i Sverige.
  Varför inte prova med OBETALD ledighet ??

 8. Om det nu inte är Lotta Bromé så vore det väl lätt för henne att träda fram och dementera ryktena. Spekuleras även om Annika Lanz eller Hanna Hellkvist..

 9. Hon borde träda fram. Männen har ju gjort det. Lite stake behövs i varje kvinna i dessa tider. Allt kan väl för sjutton inte vara männens fel.

 10. Visst är det tragiskt och oacceptabelt med trakasserier, men…

  Alla de grova övergrepp, mord, gruppvåldtäkter, hot, mordbränder, stenkastning mot blåljus, skjutningar osv. som sker dagligen hamnar i skymundan av detta metoo-jippo.

  Varför får inte de lika stor uppmärksamhet? Det borde ju vara mer intressant att berätta om vad som händer idag, än det som (kanske) hände för 10-15 år sen bland B-kändisar…

  Och: trots allt är ju ett nyp i rumpan mindre allvarligt än t.ex.hedersmord.

 11. Sjukskrivning p.g.a att man trakasserar och tafsar på kollegor..? Vad säger Försäkringskassan om det?
  Fast man blir inte längre förvånad om någon ”Lotta” får det beviljat medan cancersjuka måste masa sig till jobbet.

 12. Äntligen, nu tar vi män fram vårat vapen Vitoo mot taffsande och sexuellt trakasserade kvinnor som naturligtvis finns oavsett vad Gudrun Schyman, Rossana Dinamarca och deras fanatiska röda vänsterextrema kollegor påstår !

 13. Lotta Brome är lesbisk och har barn med en annan kvinna. Men grova i orden mot män och kvinnor kan de nog vara, de lesbiska.

 14. Oj Oj jag trodde att det bara var karlar som kan begå dylika handlingar, men kvinnor kan tydligen också.

  1. Kvinnor kan, var det inte så man lanserade en kampanj?
   Lotta Brome är ju flata ,dom har en tendens att tro att dom
   har rätten att tracka andra?

 15. På flashback tror 90% att det är Lotta Bromé, det skrivs att hon också är otrevligt dominerande. Om det inte är hon, borde hon träda fram och säga att det INTE är hon. Om det ÄR hon, borde hon ha stake nog att träda fram.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: