Mona Sahlin är tillbaka med ”Samtal på väg”

INRIKES. Stina Oscarson möter Mona Sahlin i ett samtal om främlingsfientlighet, högerpopulism och socialdemokratins framtid.

Stina Oscarson, bilden från damens Facebook.

”Jag är inte intresserad av att tala om kontokort och falska underskrifter utan vill samtala med Mona utifrån hennes stora och djupa kunskap och engagemang för alla människors lika värde och ett rättvist samhälle.” säger Stina Oscarson.

Samtal på väg låter dig stanna upp ett ögonblick och reflektera. Under 45 minuter möter regissören och dramatikern Stina Oscarson en speciellt inbjuden gäst. Tillsammans och utifrån sina utgångspunkter samtalar de om de nyheter som för tillfället dominerar nyhetsflödet. Vad finns bortom rubrikerna. Vilka frågor har vi glömt ställa?

Biljetter

  • Tid: 6 dec 2017 12:00 – 14:00
  • Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41, Hjärtat, foajén, 111 83 Stockholm

-Pettersson tycker att minst lika intressant som Mona Sahlin är Stina Oscarson med en karriär på ETC-tidningarna, MittMedia, DN Kultur, ABF Stockholm, Fredens Hus, Katalys och radioteaterchef vid Sveriges Radio.

Stina slutade enligt egna uppgifter som radioteaterchef på grund av sjukdom och dåligt stöd. Enligt andra uppgifter så fick hon sparken för att hon till och med var för mycket vänster för Sveriges Radio.

Damen ska alltså samtala med Mona Sahlin om annat än Sahlins affärer. Undrar vad det kan bli? Det kan knappast vara politik för Mona Sahlins politiska karriär har kantats av affärer sedan hon startade Barbie-klubben och myglade till sig bidrag med hjälp av hennes socialdemokratiska föräldrar.

Mona Sahlin, har inga problem med ekonomin. Mona grundade Barbieklubben 1963 och har sedan dess levt på bidrag och skattebetalarna.

Några citat av allt ”klokt” statsministerkandidaten sagt,

Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast de som blir utan jobb. Aftonbladet 1 februari 1999.

Vi måste försöka skapa motvikter till den löneuppdrivande konkurrens, som i dag faktiskt hotar jobben.  Aftonbladet den 1 februari 1999.

Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är. Sveriges Television den 8 september 1994.

Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000.

Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka. Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.

Det räcker inte att acceptera människors olikhet – vi måste gilla den. Göteborgs-Posten den 5 maj 2002.

För att klara framtidens utmaningar måste framtidens svenska folkhem bebos av människor från alla världsdelar. Svenska företag, organisationer och skolor måste ha fönster och dörrar på vid gavel mot omvärlden. Aftonbladet den 16 april 2004.

Sverige är det land i Europa som tar emot flest flyktingar. Det har vi gjort med högt huvud trots att problemen varit stora. Ska vi stänga gränsen och säga: ”Vi har haft lite svårt att integrera så därför kan ni inte komma hit och få skydd nu”? Dagens Arbete den 30 november 2007.

Allt är viktigare än att någonsin ge Sverigedemokraterna inflytande. Norska tv-kanalen NRK 1 söndagen den 8 november 2009.

Jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra. Efter avslöjandet att ha använt 25 229 kr av skattemedel för privata inköp. Expressen den 5 januari 2007.

─ Det är inte ofta jag delat förre statsministerns Göran Persson åsikter men hans uttalande om Mona Sahlin delar jag till fullo…

 ”Sahlins styrka är inte tänkandet”  DN den 18 mars 2007

Det blev bra när ungdomen fick makt…

62 thoughts on “Mona Sahlin är tillbaka med ”Samtal på väg”

  1. Mimi N
    Du får hylla och berömma och framhålla ditt Rumänien hur mycket du vill. Det som retar mig är att du samtidigt aldrig har ett gott ord att säga om mitt land, Sverige. Du klagar på precis allt du kan komma på, även folks utseende. Mitt land är tydligen fyllt av idioter.
    Så vi bor väl i skilda världar. Du i ett paradis och jag i ett helvete.

    Men jäklar om jag skulle knysta en enda negativ stavelse om Rumänien.

  2. ”Mia”Islamia

    Du och ironi, du och sarkasm !! Du kan inte hantera såna språkverktyg, ditt väsen ”tillagades” varken med salt eller peppar. Och det finns flera mysiga paradisoaser här i öst Europa. Vad kan man kalla ett litet fattigt land där det finns 0 (noll) kommunister – alltså 0 (noll) ”Mia”Islamia, utan massor av vackra och intelligenta tvåbenta exemplar av bägge kön ? Inget annat än paradis !
    Så fattiga som vi är doftar det ljuvligt varje helg i parker, ängar och torg av rumänska traditionella maträtter, nygräddade pajer, våfflor, munkar. Man håller veckomatfestivaler efter läns traditioner och egna kulinariska läckerheter. Folk från respektive län med omnejd kommer dit, äter och har det festligt tillsammans – #metoo ???? Hahahaaha…….
    Eat your heart out !!!

    • Mimi N.
      Ser underbart ut, ni har måhända lite z:are i landet men annars avundas jag er demografi och önskar att Sverige också hade en homogen befolkningssammansättning.
      Vårt samhälle och land vore mycket trivsammare och inte minst vackrare i det fallet så jag gratulerar er i Rumänien och hoppas ni bevarar ert land som ert eget.
      Ni är inte fattiga, ni har en rikedom som vida överstiger värdet av pengar.

  3. Det sjukaste av sjukaste sjuk!
    Bortom all hjälp och tänkande!

    Snälla, snälla….det finns så mycket sjukt i Sverige…finns det inte nån gräns alls !?

    Som sagts:
    Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat.

  4. Jag antar att de som röstar för socialdemokratin vill lyssna på vad hon har lju..säga. Vore det inte bra att se händelsen som en ypperligt möjlighet att upplysa de som sitter där om vad hon står för?Tala om så alla hör hur mycket hon har utnyttjat systemet, all fusk med obetalda räkningar / skatter osv. och hennes blinda tro på att islam och alla invandrare är räddningen annars är Sveriges dömd att leva utan kultur och i fattigdom..

  5. Miljöpartiet har drivit igenom ökade krav på återvinning av utdaterad politiker. En särskilt inkvoterad grupp. För en hållbar utveckling?

  6. Två vänsterteoretiker ska prata om ”verkligheten”.

    Kan det bli mer stolligt?

    Ett hån mot den stora arbetar skara, som fysiskt sliter med kroppen för låga löner, i det svenska samhällets riktiga verklighet.

    • Låga löner, nej det har vi inte. Sliter, bara för att man arbetar så sliter man inte. Att förhärliga oss vanliga människor är konstigt och onödigt. Jag, arbetade till jag var 67, för ”låg” lön. Nu är jag 74 med ”låg” pension. Men jag har mat, tak över huvudet. Och när jag blir sjuk får jag hjälp för en billig penning. Vi vanliga människor är inga hjältar, vi arbetade för mat på bordet. Så vad är syftet att prata om slit, det är verkligen inte synd om oss.
      Vad tjänar en vanlig kines tex?

  7. Kan någon fråga Måna om det finns fler anagram på ”Mona Sahlin” förutom ”Islamhonan” och ”Himla osann”?

  8. Flirten med muslimerna i sverige tycks vara hennes och andra kommunisters chans att bekämpa SD-väljare. Vissa media och politiker kan tolkas, som att de ruvar på starka hatkänslor mot SD-väljare och använder alla möjliga medel för det hatet. Hennes privata slarv med allmänna medel matchar möjligen vissa anarkisters politiska åsikter? Jag trodde hon var färdig, som officiell politisk person.

  9. Läste någonstans att den paranormala aktiviteten ökat markant under det senaste decenniet och att den vetenskapligt svårdefinierade närvaron av allehanda osaliga andar, politiskt korrekt glossolali och andra verbala poltergeistfenomen har en direkt koppling till den i samtliga avseenden folkföraktande globalismen.

    Allt oftare dyker dessa infernaliskt sinnade skepnader upp i offentliga sammanhang för att förkunna det oheliga värdegrundsevangeliet, varför det vore synnerligen påkallat att konsultera expertis i akt och mening att exorcisera de demoner, dilettanter, deliranter och dipsomaner som nu fördunklar det redan avtrubbade svenska folkmedvetandet.

    Sällsamt nog lär denna av nöden erforderliga djävulsutdrivning ställa sig fan så komplicerad, icke minst med tanke på den katolska kyrkans överhuvud och Vatikanens krasst korrupta människosyn, där pedofila nätverk och trafficking inkluderas i den dolda dagordningen och där de som utför exorcismen icke sällan själva givit sig den lede i våld.
    Andreas.

      • Var hälsad i novembermörkret!
        Den moraliskt vanföra och kutryggiga kultur- och mediaeliten stöder sig på sina kommuniströda krymplingsknogar och kulturmarxistiska kryckor, där de via korruptionsministärens försorg erhållit åsiktsmonopol och därmed konfiskerat tolkningsutrymmet, så den politiska förruttnelsen kan sprida kallbranden vidare och angripa de ännu hjälpligt friska samhällsextremiteterna.
        Det är i sanning mycket illa ställt med rikets förvaltning, vilken inte generas inför att begagna sig av gamla utrangerade vrak för att hålla den funktionsodugliga destruktionspolitiken kvar på den rangliga rälsen.
        Andreas 🙂

  10. Jag minns EU valrörelsen i mitten på 90-talet. Då var Mona en av de aktivaste förespråkare för att vi skulle gå med i EU, för annars skulle det bli Sveriges undergång. Dum som jag var tog jag hennes åsikt till mig och röstade för Sveriges EU-inträde.

  11. Stina Oscarsson!!!! Egentligen bjuder det mig emot att diskutera apparationen eller utseendet hos en person men SO har en sådan klädsel och sådan stil och utstrålning på bilden ovan att jag direkt får vibbar till HBTQ-certifierad, genus-aktivist och hela resten.
    Med andra ord en person som man helst bör hålla sig borta ifrån. Hennes intervju med Mona blir nog snarare ett politiskt ställningstagande för att hjälpa Mona tillbaka.
    Mona Sahlin är indirekt den person som åstadkommit mest skada i riket sedan Olof Palme, bl.a. genom att folk som borde vetat bättre låtit henne få den genomslagskraft hon fick.

  12. Mona Sahlin sorry din karriär är defentivit över.
    Den som plockar in henne begår politiskt självmord.
    Mona tillbaka i politiken vore som att sätta in Soran Ismail i
    Feministiskt initiativs styrelse.

      • Hoppsan, att skriva om något som heter ”Samtal på väg”
        var förstås inte meningen, uitan bara att ge alla ännu ett tillfälle att nedvärdera den förskräckliga Mona oavsett vad hon säger under samtalet.

        Tänkte inte på det.

      • Själv skulle jag ta betalt för att lyssna på dessa
        två figurer, att lyssna till Stina Oscarsson som
        med sina åsikter som troligen ligger till vänster om
        Stalin, är ju lika förutsägbart som att lyssna till
        Henrik Arnstad och tro att det kommer något
        vettigt från denne, Fiffel Mona är ju som hon är,
        hon lyckades till sist att fiffla sig ut ur rampljuset,
        och då vill en annan skummis få henne tillbaks.

        Att Mia som ju är helt okritisk till allt som sossar
        och kommunister företar sig kommer att lyssna
        till dessa två är givet, var ska sleven vara om
        inte i grytan?

      • Mona Sahlin tillhör inte mina favoriter, men det var ju här jag fick tipset om hennes ”Samtal på väg”, så jag är litet nyfiken på vad hon har att säga.
        Helt okritisk är jag inte alls, men jag delar inte uppfattningen att Sverige är ett land där så gott om alla är idioter, något man kan läsa i de flesta inläggen här.

        Och idag skrev en person som tycks bo i ett paradis på denna jord som heter Rumänien att Löfvén ser ruggig ut och är ful så man tar till vad som helst för att nedvärdera andra.

        Nästa statsminister ska vi kanske välja efter utseende och längd, så slipper någon reta sig på det åtminstone.

      • Själv kommenterar jag aldrig någons utseende,
        däremot är jag mycket kritisk till hans politik,
        och det borde kanske du också vara.

  13. Och nu har GOOGLE börjat Twitter-sponsra krama-en-asylant-appar…
    Kolla på @googleeurope

    Kolla gärna kommentarerna också. ”Finns det ingen app som får dom att åka hem igen?”

    • Jag menar, att med Google så aktivt ogenerat deltagande i Welcome-refugees och asylamnesti, – och därmed aktiv motståndare till Sverige-demokrater och alternativa media, kan man gissa att de inte bara SPARAR alla sökningar vi gör på google utan också rapporterar användarnas IP-nummer till ”kommando-centralen”.

      Tänk på att när man googlar med mobilen (SIM-kort) så kan telefonnumret kopplas till sökningen och det blir lätt för Google att se exakt vem som sökt.

  14. Vid samtal med en god vän som är socialdemokrat frågade jag ”Hur kan ni ha en sådan som Mona S. till medlem i partiet” Hans svar ”Det ser så illa ut om vi har över 60%, därför har vi Mona med som håller ner siffrorna”

  15. ”Samtal mot nästa förskingring- och osant intygande brottsutredning som får åtalsunderlåtelse”

  16. Nu tycker jag att vi ska visa lite respekt för adelspersoner även om de nu råkar vara sosseadel. De är heller inte att leka med. Nepotism, javisst. 😉

  17. Lika barn leka bäst, Mona .S och Stina Oscarsson vem hon nu är verkar vara stöpta i samma form och har granterat samma partibok i sin ägo !

    • SO – garanterat till vänster, vänster om Stalin, Mao och Pol Pot.
      Utseendemässigt en hybrid mellan ung pojke och kvinna.

    • En sådan illröd och patetisk röd kraft glöms tyvärr aldrig bort, nästa steg i dårarnas paradis Sverige där inget idiotiskt är omöjligt är Mona Sahlin som statsminister !

  18. Det är helt obegripligt att det i ett sk civiliserat samhälle som vårt finns människor med en så otroligt låg nivå vad det gäller förmåga att kunna relatera till människors verklighet…..OCH…..att dom får lov att göra sig hörda.

  19. Finns garanterat ingen vid sina sinnens fulla bruk som köper en biljett till detta idiotsamtal…

  20. Jag trodde hon satt i fängelset. .
    Kommer dom prata om våldtäkterna i sverige också. Kanske borde gå dit och tacka för det hon har förstört som mina förfäder har byggt upp.

    • Göres sig icke besvär, Mona Sahlin förstår ändå inte som menas med förfäder och att de har byggt Sverige åt henne och dagens övriga välgödda och föraktfulla etablissemang !

  21. Mona Sahlins rättvisa består av att svenska gamlingar får kräla i skiten medan unga Afganska bedragare får allt de pekar på. Socialdemokraternas framtid är helsvart de är snart på MPs nivå.

Kommentera