PM Nilsson om tvärvändningssyndromet

INVANDRING/MEDIA. Pontus Mattssons uppmärksammade dokumentär om den politiska tvärvändningen i migrationsfrågan (sändes i SVT i torsdags) sätter fingret på en återkommande öm punkt i svensk offentlighet, skriver PM Nilsson i gårdagens DI.se.

”Mattsson intervjuar migrations- och integrationsministrar från Anna-Greta Leijon och framåt och visar effektivt hur svårt det är att föra i efterhand helt rimliga resonemang om migration. Maj-Lis Lööw (S), invandrarminister 1989-1991, vittnar om att diskussionerna internt skilde sig helt från de externa budskapen. I slutna rum upplevde hon att hon kunde tala fritt om problem och lösningar, men utåt gick det inte.

Folkpartisterna Birgit Friggebo, Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag har alla precis samma erfarenhet, liksom FP-ledaren Lars Leijonborg. Förslag som några år efteråt ter sig nödvändiga är i stunden alltför politiskt känsliga.

Enligt de intervjuade politikerna är orsaken dels att de politiska motståndarna lätt kan misstänkliggöra ansvarigt statsråd, dels att man inte vill ge missnöjespartierna ”rätt” och dels för att partierna internt är hyperkänsliga för kritik från pressen.

Sammantaget ger intervjuerna en inte särskilt smickrande bild av ett politiskt etablissemang som har svårt att ta ansvar för en viktig fråga. Fegheten och rädslan är uppseendeväckande, liksom oförmågan att backa upp varandra i partierna. Det är inte så konstigt att misstron vad gäller migrationspolitiken är utbredd.”

Läs vidare på Dagens Industri…

-Pettersson är dock oerhört kritiskt till PM Nilsson och andra journalister. Hade de skött sitt jobb och granskat makten hade det naturligtvis kommit fram att politikerna var oärliga och folk hade inte röstat som de gjort.

När ska PM Nilsson och andra journalister granska sitt falskspel och ansvar för Sveriges katastrofala Migrationspolitik?

De flesta ser med egna ögon att svensk ekonomi har vidgats av invandringen. skrev PM Nilsson i Expressen den 15 april 2007.

Nedan några exempel från Petterssons blogg på journalister som inte skött sitt arbete och spridit falska nyheter om invandring. De sitter fortfarande vid köttgrytorna och skyller på andra. När ska de ta sitt eget ansvar och utreda vilken katastrof de själva varit? 

PM Nilsson skrev i Expressen 2007 att Sverigedemokraterna var ett uppblåst spöke och att de flesta med egna ögon ser att svensk ekonomi har vidgats av invandringen och att äldrevården skulle få stänga igen om de senaste 30 årens flyktingmottagande aldrig skulle ha inträffat.

Den fristående Expressenskribenten Sakine Madon pekade i februari 2013 ut skribenter på alternativa media som islamofober. I juli 2015 låter det helt annorlunda, då är naiviteten om islam enastående hos politiker, journalister och tjänstemän.

Aftonbladets Lena Mellin undrar hur det kunde bli så här, ”Liv och hälsa och viktiga samhällsfunktioner står på spel i spåren av flyktingkatastrofen och det kommer att bli värre” skriver hon i hattidningen. Mellin har tydligen glömt att hon tidigare kallat det osmakligt att vara invandringskritisk.

Expressens Anna Dahlberg är inte så dålig på att ro. Inför valet 2010 skrev damen ”Rösta nej till hatet” idag skriver hon att Löfven måste ta ansvar för landet. Den så kallade journalisten har medvetet skrivit artiklar för massinvandring, nu skyller hon på andra.

Aftonbladets dåvarande chefredaktör Jan Helin missar aldrig en chans att berätta för andra eller föra kampanjer för hur bra mångkulturen är, i den senaste kampanjen ”Det här är mitt land” ger han till och med bort landet som han inte äger, Sverige. Själv är han däremot noga med att hålla redaktionen etnisk vit. Helin är i det fallet betydligt värre en SD som har många invandrare i sina led.

Sveriges Radio anklagade år 2005 Migrationsverket för att göra barn till vuxna och idag anklagar samma statsradio verket för att göra vuxna till barn.

I december 2016 ror en riktigt tung roddare över till den rätta sidan. Det är förre finansministern Anders Borg (M) som ångrar migrationsuppgörelsen som alliansregeringen drev igenom med Miljöpartiet. Det finns gränser för vad ett litet land som Sverige klarar säger han. Borg var finansminister åren 2006-2014 och en av dem som bär huvudansvaret, och Sverige var precis lika stort då som nu.

Lokaltidningen Södermanlands Nyheter som numera är en länstidning styrt från Eskilstuna tillhör också roddarnas skara. I juni 2015 skrev de om en studie av tiggarna som slog hål på myterna att tiggeriet var organiserat och kriminellt, trots att de fått bilder och tips från under tecknat med flera om motsatsen. I december 2015 skriver SN om att tiggeriet är organiserat och att tiggarna utnyttjas av kriminella.

15 thoughts on “PM Nilsson om tvärvändningssyndromet

 1. Det kommer kanske snart en tid när PK politiker och företrädare för PK medier och övrig PK elit blir lovligt villebråd att jagas för var och envar som känner att de har blivit lurade av fagert tal och manipulerad statistik under årtionden.

  • Allt har sin tid det visar historien och det gäller även dagens totalt föraktfulla PK-familj !
   En dag är det kanske inte fullt lika mysigt i de finare salongerna.

 2. Ja hela världen är upp och ner ! I Indien hörde jag Monsun-regnen som varje år drabbat landet nu inletts.Deras hyddor är dränkta under vatten,och 10.000-tals människor står till knäna i det våta.
  I Tyskland som jag ju dagligen rapporterar kring,är det just nu eländets elände.Efter valet där väljarna hade alternativen ”Pest el.Kolera”,(om de nu inte hade förstånd att välja AfD) till urval.
  Mutti som man känner till på hemmaplan,har hamnat i situationen som på bilden:
  http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/10/e0063e18a01_1507399115-e1507399168342-1024×576.jpg
  FDP (Folkpartiet) är ju tillsammans med CDU/CSU och de Gröna kommunisterna,de som skall söka förenas.Redan nu har Mutti insett,att chefsideologen i FDP,avslöjat hennes knep,som är att trötta ut övriga,för att i sista minuten få igenom hennes eget förslag,när de andra somnar in.
  Därför ser det för dagen ut,som om nyval måste utlösas efter nyår !
  Tanten är förtvivlad,och i PK-kretsar talas redan om,att hela EU kan gå i graven !

 3. I egenskap av spektakulärt och oförtjänt högavlönad professionell politiker och statsråd måste det ställa sig exceptionellt komfortabelt att klassificera all rimlig opposition mot den förda destruktionspolitiken som ”hat” och därmed framställa samtliga meningsmotståndare som obildade bärsärkar, förblindade av främlingsfientlighet och ingrodd trångsynthet – en starkt vilseledande bild vilken de rödimpregnerade radikalfeministerna med största förtjusning vidarebefordrar – då denna manöver ter sig så mycket smidigare än att konfronteras med kalla fakta och konsekvensanalytisk vittnesbörd.
  Andreas.

 4. Såg programmet. Det visar sig att S förr drev SD:s politik. Idag gör även M det. Ändå kallas bara SD för rasister. Har tänkt på en annan fråga som ligger mig varmt om hjärtat. Ska inte alla kunna leva på sin inkomst? Bostadsbidragen som fattiga pensionärer tvingas söka men över 100000 vill inte ha bidrag o tvingas stå med mössan i hand. Det tycker S o M är okey. Tror SD vill höja garantipensionen o därmed slippa bidraget. Hur M kan gilla detta övergår mitt förstånd. Även A-kassan o sjukpensionen borde man kunna leva på. Rundgången av bidrag kostar väl lika mycket. Det finns faktiskt fattiga Svenskar.

 5. Nu ser man den ene kappvändaren efter den andra, sådana
  förtjänar ingen som helst tilltro. I Tjugo år har dom hållit på
  och demoniserat det enda parti som pekat på problemen
  hela tiden , dom har fått höra att dom är Nazister Fascister
  och att dom är världens avskum, Jimmie Åkesson blev
  tecknad som kackerlacka som skulle giftbesprutas ,och
  med dom andra partiloggorna i bakgrunden, detta applåderades
  av den gemensamma presskåren, och detta bara för att han
  pekat på den sanning som mer och mer börjar att sjunka in i
  sågspånsfabrikerna hos övriga journalister och sju klövern.

  Icke imponerad av den Svenska Media kåren!

  • Jimmie Åkesson blev tecknad som kackerlacka av Kjell Nilsson-Mäki på Östersunds Länstidningen (ltz.se) under tidiga 2000-talet, om jag inte tar fel. Ungefär vid samma tid samarbetade jag med ltz som obetald frilansare. De var glada i mina korsord och dikter och deras glädje och förtjusning växte för varje stycke, produkt av mina små grå, som de fått av mig gratis.
   Stora resursfulla Mäki gick i pension, lilla fattiga jag har tagit avstånd (både bildligt och bokstavligen) från allt människofientligt ….

 6. Detta är Sverige, kom inte med en idé eller förslag som etablissemanget kan befara att blaskorna ej godkänner.
  Ideologi rakryggad tilltro till densamma finns inte utan alla sneglar räddhågat till vad pressen kommer att säga. Våra politiker tror att folkviljan speglas av vad våra blaskor skriver. De kommer förhoppningsvis på bättre tankar efter 2018’s val.

 7. Det skulle vara mycket, mycket intressant att veta hur man diskuterar landet Sveriges kommande kollaps.
  Har man någon koll på hur folket resonerar på sidor som denna?
  Vilka grupper är man rädd för egentligen? Sanningsministeriet, t.ex ?
  Vilka möjligheter för egen del tänker sig etablissemanget och vilka lögner för befolkningen är under förberedande?

  • Politiker och makthavare lämnar Sverige i sticket eller stannar kvar i sina skyddade områden omgivna av taggtråd och murar enligt sedvanlig modell från länder där det är vanligt, som alla länder med islam och de flesta länder på den amerikanska kontinenten. Etablissemanget är livrädda för att sanningen ska komma ut om flyktingvansinnet och nu senast alla lögnerna om Syrien dit SD förtjänstfullt åkt för att informera sig om det verkliga läget, i stället för USA:s lögner, med den lagliga regeringen i Damaskus.

Kommentera