”Kostymerna” skyddas trots att de är dömda

HATMEDIA. Expressen publicerar i dagarna artiklar om det kriminella invandrargänget ”Kostymerna” som i åratal kopplats till mycket grov kriminalitet – med utpressningar som specialitet. Ledargestalterna har byggt upp stort våldskapital och skryter i sociala medier om sin verksamhet.

När gängledarens livvakt misstänktes för våldtäkt försökte en man med koppling till gänget pressa offret till att dra tillbaka anmälan.

Centralgestalterna i Hagsätranätverket, även kända som ”Kostymerna”, har i åratal figurerat i polisutredningar. Ledarna har dömts för en rad grova brott så som vapenbrott, narkotikabrott, grov misshandel och grovt försök till utpressning.

Gänget har enligt polisens underrättelsearbete profilerat sig genom att iförda kostymer utföra utpressningsförsök. Enligt polisens beräkningar bestod gänget i början av 2016 av ett 40-tal medlemmar, med en inre kärna på cirka 20 individer. Kostymerna leds av två bröder, 49 respektive 43 år gamla.

Bröderna har parallellt med den kriminella karriären etablerat sig i Stockholms krogliv – och den yngre brodern har haft en chefsroll på en välkänd grillrestaurang.

43-åringen agerade även mellanhand i en uppgörelse mellan två före detta krogägare. Något gick snett och fyra tjetjenska torpeder kontrakterades 2015 för att mörda den ena ägaren. 43-åringen åtalades för stämpling till mord men frikändes av Svea hovrätt i mars i år, medan tjetjenerna dömdes för förberedelse till mord.

Läs vidare på Expressen om ni vill…

-Pettersson undrar lite över nyhetsvärdet av bilderna på ”kostymerna” som Expressen publicerar, detta måste vara unik dålig journalistik som bara förekommer i Sverige.

Invandrare, dömda för grova brott skyddas medan andra hängs ut för sina åsikter samtidigt som Expressens chefredaktör påstår att alla människor behandlas lika.

En av reportrorna bakom reportaget är David Baas, mannen som gjort karriär på att hata Sverigedemokraterna och som inför varje val eller event där SD är med släpper något ”avslöjande” om SD. Baas drar sig eller inte för att göra hembesök och hänga ut folk för deras åsikters skull men gillar inte när samma metoder används mot honom. Baas rapporterar även oliktänkande till deras arbetsgivare, enligt Nya Tider.

Om David Baas på bloggen…

Nåväl, man kan ju undra över om ett slagsmål mellan Baas och Timell kan ha något med att göra att den opartiska tidningen hänger ut icke-dömde Martin Timell men skyddar grova brottslingar?

13 thoughts on “”Kostymerna” skyddas trots att de är dömda

  1. Säkerligen har man en politiskt korrekt förklaring i bakfickan till varför dessa inte hängs ut likt man gör med den som dumt nog skrivit av sig sådant man inte skulle säga offentligt.

  2. Expressen är lika kriminell som dom personer dom skyddar,
    sen är det mer än patetiskt när man benämner David Baas
    som stjärnreporter, pajas hade stämt bättre in!

  3. David Baas var på besök hos mig när Expressen gjorde sina oanmälda hembesök. Jag önska att han kunde återkomma med ett anmält besök för då skulle han få ett helt annat bemötande som han sent skulle glömma. Han skulle nog känna sig lika överraskad som jag gjorde.

  4. Med MSM:s sätt att hantera info om #Kosdtymerna”, så är det bekräftat att det handlar om sannolikt brottslingar av invandrarbakgrund och ev muslimer (MENA-anknytning),
    Hade de varit etniska svenskar eller haft bakgrund i EU-land, så hade MSM gått ut med all tänkbar info om alla medlemmar inkl fotokarta.
    Vad tror ni?

  5. Vänta bara! Löfven åker ju omkring i Sverige och berättar om hur han skall ”ta i med hårdhandskarna” mot de kriminella.
    Jag kan se kostymgängets förskräckta ansikten framför mig. Bad rädda de måste vara just nu
    Bäva må busarna!

    • Ironin är total !
      Ja, Lövet ska ut på ett korståg mot den svenska anarkin och kriminaliteten, synd att det inte är 1:a April för då hade man kunnat skratta åt denna patetiska nyhet.

  6. Spännande faktiskt att det fortfarande finns någon som läser den där eländiga propaganda pamfletten ”Fake-pressen” lika dumt som att läsa ”Afton-faken”.
    Om vi alla slutar missbruka lögnmedia så försvinner den av sig själv.

  7. David Baas verkar ha en cynisk och våldsglorifierande inställning till det mesta. Många anställda på Expressen skulle säkert bli lättade om han fick sluta. Den kriminelle ärkeknölen Mattsson lär inte göra ngt åt saken, det är säkert det.

  8. Dessa individer är små skitar som satt i mammas knä till dom var 20 år.Nu sitter dom och pinkar .lika som alla feminister.

Kommentera