Till Anna Gullberg, m fl Gefle Dagblad

INSÄNDARE. Kan ni ser er själva i spegeln utan att rodna? För några år sedan blev jag handfast avhyst från Stortorget efter att någon till polisen anmält att det stod en man och hetsade mot folkgrupp och hädade.

Efter ca 14 dagar fick jag tillbaka beskedet från åklagaren att jag inte gjort mig skyldig till någon som helst olaglighet. Trots detta skrev GD dagen efter att en man som hetsat mot folkgrupp etc blivit avförd från torget. När beskedet från åklagaren kom gjordes ingen rättelse.

För några veckor sedan anmälde riksdagsledamoten Elin Lundgren till polisen att jag med min skylt hetsade mot folkgrupp. Dagen efter fick hon berätta om detta för GD och fick det infört i tidningen. Det sades inget om att hon rusat till polisen utan att först ta reda på om jag gjort mig skyldig till något straffbart.

Hon beskyllde mig också falskeligen för att tidigare vara dömd för hets mot folkgrupp trots att jag under mitt snart 86-åriga liv aldrig vare sig dömts eller straffats för någon slags oegentlighet. Några dagar efter att Lundgren fått framföra sina lögner i GD blev jag uppringd av en medarbetare på tidningen för en intervju. Jag gick med på detta i tron att jag skulle få förklara de verkliga förhållanden. Men icke.

Någon intervju sändes inte som för allmänheten kunnat klargöra att jag höll mig inom grundlagens ram. Jag kan inte se det på annat sätt än att GD vill hålla sig väl med makten och då hänsynslöst offrar den enskilda människan. När en tidning har nått ett sådant förfall måste man ställa frågan. Har Sovjetunionens och DDR.s ” mediapolitik” nu också blivit Sveriges? Någon så grov avvikelse från vad som kan anses vara hederlig journalistik har jag aldrig tidigare råkat utför. Utan högaktning

Olle Ljungbeck, Gävle

Om Elin Lundgren (S) på bloggen…

Olles demonstration i Gävle är ej hets mot folkgrupp men det vill inte media berätta.

8 thoughts on “Till Anna Gullberg, m fl Gefle Dagblad

  1. Mer passande namn på Säpo är Gestapo. I mellankrigstidens Tyskland var de hantlangare åt landets diktator .

  2. Bra Olle. Skönt med lite civilkurage, all heder till dej.
    Vi är många på din sida. Men vi får inte komma till tals.
    Beträffande den journalisten så är hon ökänd, inte minst i
    Dalarna.
    Bra jobbat Olle fortsätt köra hårt.
    Vi lever ju i demokrati eller ?

  3. Svensk press i ett nötskal.
    SVT skriver och klagar på hatsajter som avslöjar personer som deltar i
    förföljelser av oliktänkande. Bra att man får reda på dessa sajter kände inte till dem. Tack SVT lite nytta gör ni i alla fall

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/6-000-uthangda-av-hatsajt-kallas-demokratiterrorister

    https://www.gangrapesweden.com/jagarharkartlaggning.php

    http://politikfakta.se/

    En del intressant info om hur vissa hårt anstränger sig att tysta folk som inte har dom rätta åsikterna. Rena DDR eller värre.

  4. Ja Du Olle, otack är världens lön och mot dumheten kämpar även den bäste förgäves.
    Jag är i samma åldersspann som du Olle och vet att jag snart får lämna denna jämmerdal vilket är skönt, samtidigt oroar jag mig för hur ska det gå för kommande släkten.
    Ska mina barnbarn eller deras barn dö i inbördeskrig i vårt land för att få av sig det islamska oket eller ska svenskarna vakna snart och på sann demokratisk väg välja de rätta politikerna.
    De som lever får se!

Kommentera