FC Rosengård fick en miljon av skattebetalarna bjöd sedan sponsorer på resa för 250000 kronor

INSÄNDARE. Malmö 3-10-2017

Till Katrin Stjernfeldt – Jammeh, kommunalråd i Malmö

Det är verkligen intressant att i sydsvenskan idag läsa att Malmö kommun sponsrar fotbollsklubben FCR Rosengård med miljonbidrag samtidigt som klubbens styrelse tydligen flyger med privatplan för att se på matcher i Champions League i London och samt bo på hotellet Double Tree Hilton i exklusiva Westminster.

Dom som tydligen fick följa med på planet var gräddan av ett anta miljardärer samt andra knappast barskrapade affärsmän.

Min fråga till Katrin Stjernfeldt – Jammeh är om hon tycker att det är rätt att skattepengar i form av bidrag till FCR – Rosengård används till nöjesresor för styrelsen som tydligen även bjuder med personer som verkligen skulle kunna ha råd att betala ur egen ficka?

Hur går detta förfarande från klubbens sida ihop med ditt partis politik angående solidaritet, jämlikhet, rättvisa och alla människors lika värde?

Tänker du fortfarande förespråka fortsatta utbetalningar av bidrag till klubben efter detta avslöjande?
Hur går detta ihop med den feministiska inställningen i ditt parti när bidrag till ett damlag i fotboll tydligen används för nöjesresor där deltagarna i huvudsak är män?

Enligt tidningen så kostade denna Londonresa minst en kvarts miljon för klubben vilket jag misstänker är en alldeles för liten summa eftersom resan företogs med privat jetplan.

För att du och ditt parti inte skall förlora ansiktet helt i denna affär så tycker jag att Malmö kommun skall kräva tillbaka resekostnaderna eller minska bidragen med samma summa vid nästa utbetalning.

Det är faktiskt stötande att miljardärer och mångmiljonärer skall ta del av skattemedel och roa sig på detta sättet och det särskilt när dom är avsedda för helt andra ändamål inom klubbens verksamhet.

Vill ha svar på mina frågor och hoppas att jag inte bemöts av tystnad denna gång eftersom jag som skattebetalare och boende i Malmö har rätt att få det.

Sandor Herold, Malmö

***

-Pettersson länkar inte till Sydsvenskan eftersom de använder betalvägg för artikeln men gör en sammanfattning.

Fotbollsklubben Rosengård som spelar i damallsvenskan har årligen fått nästan en miljon kronor i bidrag från Malmö kommun för att ha råd att åka till bortamatcherna i Champions League. Samtidigt har klubben bekostat en resa för sponsorerna för minst en kvarts miljon kronor, enligt Sydsvenskan.
– Några av våra huvudsponsorer gör jättemycket för oss. Utan dem hade vi inte kunnat spela i Champions League, säger ordföranden Håkan Wifvesson till tidningen.

Sydsvenskan skriver att 14 personer reste till London för att se herrmatchen i Champions League mellan Chelsea och Paris SG.

– Vi nätverkade, pratade om hur vi kan utveckla verksamheten och såg en match, säger Wifvesson.
En sponsor ställde upp med sitt privatplan för flygresan men Rosengård stod för boende, konferensdelen, matchbiljetter och övriga kringkostnader.

17 thoughts on “FC Rosengård fick en miljon av skattebetalarna bjöd sedan sponsorer på resa för 250000 kronor

  1. Den kostnaden tycker jag gott och väl, ”Cykeltjuven” kan ta .

    Det ska inte lågavlönade arbetare behöva pytsa ut för.

  2. Men i takt med arabaveln ökar samt att svensken ger upp med att försöka avsätta sinnesslöa politiker kommer alla komuner att mer och mer likna malmö. Var så säker!

  3. Tycker alla ZZåZZar skall fundera på vad händer med Sverige, när hela Sverige är som Malmö, om dom kan tänka så långt, tvivlar starkt.

  4. Sätt snarast Malmö kommun under förmyndare. Det är inte rimligt att skötsamma kommuner skall bidra med pengar till detta svarta hål. Det måste ställas krav på Kalle-Anka ledningen i Malmö kommun!
    Snart får väl alla de övriga kommunerna i Sverige ställa upp för att rädda dem.
    Sverige, landet som siktar på en plats bland bananrepublikerna.

    • De vet hur de skall lägga pengarna från skatteutjämningsbidraget, Malmö erhåller varje år. Utan detta bidrag blev det nog konkurs för kommunen.

  5. Heja Sverige friskt humör !
    Botten och slutet för folkhemnet är mycket nära nu den sista spiken i kistan sätts efter valet 2018 när svenska folket garanterat gett nytt förtroende till Lövet och hans vänsterregering som kommer att stödjas av den patetiska alliansen allt för att mota SD och vad som sedan kommer att hända i Sverige det kan ju var och en på sin kammare spekulera i om man vill.

  6. En svensk som levt lika vårdslöst som Malmö och som hade blivit beviljad skuldsanering hade fått leva på existensminimum, noga övervakad av kronofogden. Men det är klart, denne är högst troligt inte politruk eller ens med i något parti.

  7. Inför politiker och tjänstemannaansvar så försvinner detta ofog ganska snabbt, likaså dom parasiter och feministiska oduglingar som i dag styr kommuner kommer att gå opp i rök!
    Som privatperson så är Du alltid ansvarig för Din ekonomi och Din handel och vandel.
    Och när man sköter kassan åt någon annan så är det EXTRA viktigt att allt är korrekt.
    Felaktiga beslut inom stat och kommun skall naturligtvis kunna leda till rättsliga åtgärder och fullt betalningsansvar.
    Janne

  8. Ja den k-n har tydligen råd att gödsla med utjämningspengar, skatt som bl.a. kommer från lågavlönade kommunalarbetare, ex undersköterskor, brandmän, poliser mfl mfl. Fint att ha en sådan praktsosse i Malmö. Hon begär bara lite mer pengar. Kommunalarbetarna i de kommuner som snålar och använder sina skatteintäkter till det som nu staten ålagt dem=godhetsprofeterna i regeringen, kanske skall skicka hela lönen till k-n i Malmö så har de lite mer att roa sig med. De som fortfarande röstar på 7 klövern och dessutom försörjer dem kan inte ha många hästar i behåll.

  9. Dessa pengar kanske var avsedda att stötta damfotbollen, inte för lyxliv för ett fåtal. Bidragen borde krävas tillbaka.

  10. Sossestyrda Malmö kommun har ju råd. Förlorar c:a 2,2 miljarder i skatteintäkter varje år p g a att den okontrollerade svarthandeln i Malmö omsätter c:a 5 – 6 miljarder kr årligen.

    Från Thoralf Alfsson (SD) – Infobladet:

    Fråga 16. Hur många miljoner kronor omsätter den svarta handeln årligen i Malmö?

    1) 1 250 milj.kr X) 3 600 milj.kr 2) 5 500 milj. kr

    Rätt svar är 2. Ca 5 500 miljoner kronor

    Under Alf Alfssons tid i Riksdagen (Mandatperiod 2010–2014) och ledamot i Skatteutskottet gjordes ett besök i Malmö och man träffade där kommunledningen.

    Ett av kommunalråden berättade då att man gjort en utredning om den svarta marknaden i Malmö. Den omsatte ca 5,7 miljarder kronor, vilket även medförde att Malmö stad förlorade skatteintäkter på ca 2,2 miljarder kronor.

    Klicka på länken nedan och bland alternativen läs fråga 16 och sedan vidare längre ned på sidan finns det rätta svaret på fråga 16:

    http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/10/26/11488220-svar-pa-fragor-i-infobladet/

    Varför upplyser inte Sydsvenskan nu 2017 om det gigantiska skattebortfallet på c:a 2,2 miljarder kr/år (sannolikt ännu större idag 2017)som beror på den utbredda svarthandeln som pågår i den sosse-styrda kommunen Malmö?

    Budgetansvarig i Malmö kommun räknar alltid FORT…

    http://www.animatedgif.net/clockscounters/monkey_count_e0.gif

    … men FEL!

    Anlitas ofta även av departementen i regeringskansliet Rosenbad.

      • Tur att Sverige är ett rikt land som Magdalena Andersson och hennes gelikar alltid hävdar !

    • Varför de inte skriver om det?
      För att dagens s.k. journalister är så PK, och de ställer aldrig besvärliga frågor som berör invandringen.

      De varken gräver eller ifrågasätter, de bara citerar.

      Det är en jäkla tur för Sverige att det finns alternativ media och personer (Thoralf, Sandor, Pettersson, m.fl) som gräver fram sanningen!

      Inte undra på att PK-maffian vill begränsa yttrandefriheten…

Kommentera