Andra utsatta trängs undan när nyanlända får förtur till bostad

”Att nyanlända som anvisats till en kommun har rätt till en bostad har gjort att andra utsatta grupper trängts undan. Det visar en ny sammanställning av länsstyrelsernas lägesrapport.
– Det handlar till exempel om personer som har fått sitta kvar på olika behandlingshem, säger Thed Carlsson, verksamhetschef vid socialtjänsten i Hässleholm.”

”Cirka 60 procent av alla kommuner ser så kallade undanträngningseffekter i någon grad.

– Konsekvensen blir att andra som behöver bostad blir utan. De är vi inte skyldiga att tillgodose en bostad, säger Thed Carlsson, verksamhetschef vid socialtjänsten i Hässleholm, och fortsätter:

– Det handlar till exempel om personer som har fått sitta kvar på olika behandlingshem, institutioner och vårdinrättningar i stället för att få en egen lägenhet.”

Läs mera:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nyanlanda-far-fortur-till-bostad-andra-utsatta-trangs-undan

Min kommentar:

Jag frågar mig varför förtjänar nyanlända att gå före?

Kanske som tack för denna (eller någon annan) berikning:

Sexbrotts-undersökningen

17 thoughts on “Andra utsatta trängs undan när nyanlända får förtur till bostad

  1. Så klart de stackarna ska få allt gratis, de är ju värda det så mycket som de arbetat och svettats i Sverige,,,, ja mellan rökpauserna i källaren vid det senaste gangbanget

  2. I SVT går ett program, som heter ”Allt för Sverige”. Deltagarna offrar sig helt.
    Synd att våra politiker inte tycker och gör likadant.
    Jag kallar dem hycklare.

  3. Tror att det blir ett nytt Sverige som 7klövern aldrig kunnat drömma om när medborgargardena tvingas ta över Säkerheten och ordningen i sammhället. Glöm aldrig vad Stefan o Fredrik ställt till med i så förut vårt fina Land…………

  4. Detta är söndra härska principen. Du ska inte tro att du är något i ditt eget
    land! Svenskarna ska vara undfallande i eget land. Sverige tillhör världen
    och svenskarna är ett utdöende släkte. Islam kommer inte att segra i
    världen som många muslimer tror. De är också nyttiga idioter, i en värld
    som ska styras med järnhand. Deras storhetsvansinne är till nytta endast
    för de elitiska överstatliga globalisterna. Som vill förgöra vita, att de är
    de farligaste motståndet mot global tyranni.

  5. Kom ihåg vilka partier som ligger bakom dessa antisvenska tvångslagar. Endast SD är oskyldig till detta.

  6. ”Allas lika värde”, ”Inte ställa grupper mot varandra”, ”Värdegrund” => sjuklövern och dess s k ”politiker” hittar på nya floskler för att bedra oss riktiga Svenskar. Vi får stå tillbaka – barn, ungdomar, vuxna, pensionärer m fl) när vi blir utbytta!!! Och i tysthet accepterar det tragiska!

  7. ”jag frågar mig varför förtjänar nyanlända att gå före”, men det vet vi ju, de skall ju jobba för att vi skall få pension och det innebär att med egen lya så kanske dom jobbar för två! sen att PK kommit på att vi har blivit ”friskare” och därmed kan jobba till 75 där sanningen ligger i att pensionspengarna inte existerar det säger PK inget om. 80% av svensken har ingen analysförmåga pga hjärntvätt ända från Dagis.SR säger att dagens ungdom är mer källkritiska…Jo jävlar..
    Lite OT: SR sa att RK ställer in räddningsturerna på Medelhavet pga farligt väder under vintern MEN sanningen är ju att RK är anklagade av Italien för att bedriva insmuggling i samarbete med smugglare.
    Alltså: Ta all info från SR/SVT/press och fråga dig: Vad ligger bakom, varför vad vill dom egentligen.

      • Makthavarna vill höja pensionsåldern så att vi pursvenskar får fler år som vi är med och finansierar deras drömsamhälle med helt värdelösa invällare. Alla som kan skall lyfta ut pensonen snabbt som fan mens det fortfarande finns något att hämta ut. Framtiden för Sverige och dagens ungdomar målas i MYCKET dystra färger.

      • Jag tycker December – överenskommelsen, DÖ, hela tiden visat oss svenskar vad det handlar om. Politikerna hymlar inte längre.

  8. Svenskarna har alltid stått med mössan i hans och bugat för den självutnämnda eliten, politiker och tjänstemän i stat och kommun.
    Borde vara dags att tala om vad vi, dvs folket vill ha och inte vill ha.
    En sak vi ha vid valet 2018, är en sverigevänlig.
    En regering, som i första hand värnar om sitt eget folk och inte gör dem till slavar, för att försörja invandrarnas.

  9. En vårdplats kostar minst 3000 kr/dag. Så den ”nyanlände” som tar lägenheten från den vårdbehövande, åsamkar samhället en kostnad om 1 miljon/år. UTÖVER vad den nyanlände annars kostar…

  10. I dagens Sverige där alla enligt uppgift är lika mycket värda har vissa stackars utsätta grupper ett högre mänmänniskovärde och förtur !
    Märkligt.

Kommentera