Aftonbladet och fake news

Socialdemokraternas eget partiorgan Aftonbladet har det jobbigt just nu.

Minst ett par medarbetare som utsatt kvinnor för sexuella övergrepp och nu avslöjar Nyheter Idag att man även sprider falska nyheter, s.k. Fake News.

Jan Guillou skrev nyligen en artikel i Aftonbladet, där han anklagar högerextremister för 50 anlagda bränder på asylboenden under förra året.

Nyheten spreds förstås och togs emot med öppna hjärtan av den vänster som skyller allt på Sverigedemokrater, nazister och högerextremister. En av dessa var socialminister Annika Strandhäll (S), som vidarebefordrade denna i sociala medier. Jan Guillou använder MSB som källa, men på myndigheten känner man inte till denna statistik. En av rapportförfattarna på MSB säger att ingen undersökning gjorts efter den 13:e juni 2016 och att uppgifterna som då hade kommit fram, inte fastslår gärningsmännens motiv.

Aftonbladet låter alltså Jan Guillou sprida falska nyheter och i samma artikel skuldbelägger han Ebba Busch-Thor för att fara med osanning om muslimska mäns överrepresentation i sexuella trakasserier, trots att Busch-Thor refererar till polisrapporter.

En av våra största dagstidningar sprider falska nyheter redan nu och vad har vi då att vänta i kommande valrörelse? #jagärhär ser till att Facebook stänger av användare som inte passar in i vänsterns mall och hävdar att sociala- och alternativa medier använder ovårdat språk, samt sprider falska nyheter. Vem släcker ned de stora medierna?

Nyheter Idag

31 thoughts on “Aftonbladet och fake news

  1. Idag handlade jag på ICA alldeles innan stängning
    Till min stora glädje såg jag gigantiska buntar av kvällstidningarnai returbunten
    Ett hälsosamt tecken

    • Hela slaskmedia inkl. public service tycks vara ett näste för våldtäktsmän och tafsare. Vedervärdiga typer som vill förmedla sin alldeles egna syn på mänsklighet och uppförande. Vedervärdiga typer som dessutom utsett sig själva till folkets förmyndare.

  2. Vi får spendera mindre tid här och istället gå ut och agitera för att fler röstar med SD 2018.
    Handling bättre än ord i vissa lägen.

  3. In vino Virtanen, åjsan cantwellanus och Esch han fackar. Gött med tölpig värdegrund, kanske dags prata klarspråk om det. Förresten, snor är gott, Lena Mellin ?

  4. Hellenius hörna söndag kväll:
    Gäster
    Stefan Löfven statsminister
    samt
    Bahar Pars skådespelare

    1 Bahar berättar att hon presterade dåliga resultat i skolan
    2 Löfven tar i hand med henne om att hon ska bli politiker

    Så går det till när S rekryterar sin företrädare? Så snart det är klart att det inte är ett av våra starkaste ljushuvuden så är saken klar – du smälter in i vårt team.

    Inte konstigt att det ser ut som det gör? Där inga krav på att kunna tillägna sig studier tycks vara ett kriterium för gillande.

    En urvalsprocess som förklarar de många naiva. Och då är det faktiskt så att det finns en hel del smarta människor i vårt land. Så det beror inte på brist på resurser. Det är mer en slags kultur hos dem att de ska vara studieintoleranta? Faktaresistenta.

    Vad gäller Bahar så vet jag inget om hennes insatser som skådespelare. Det jag reagerar på är den totala slapphet inför behovet av kompetenta människor. Skådespelarkompetens kanske faller inom kategorin komikerkompetens vilka vi sett visa prov på en djupgående inkompetens inom för politiken och ekonomin relevanta områden.

    Folk får klara sig hur illa de vill i skolan. Men då ska vi sluta betala för det. Och framför allt inte placera dessa på platser som i stället kan besätta av studiebegåvade människor. Allt annat är slöseri med resurser och oändligt ineffektivt. Naivt och dumt.

  5. SVT och några andra tidningar har ju fått pengar till ett
    program som skall jaga Fake News:

    Är det någon som tror att SVT & Co kommer att
    jaga Fake News liknande ovanstående om Aftonbladet
    eller kommer dessa mediekoncerner bara att ägna sig
    åt vissa ämnesområden?

  6. Vore väl bra om Aftonbladet / Inizio kunde göra en ny undersökning där allmänheten får säga sin mening om hur ”Lag och ordning” efterlevs både på AB och ute i det svenska samhället idag.

    Den förra mätningen betr den politiska frågan om ”Lag och ordning” omfattade endast perioden februari 2014 – augusti 2015 (Se grafik nedan).

    https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image-c/21265916/983/normal/8e4a6a18324bb/grafik.jpg

    Jag är övertygad om att kurvan idag fortsätter peka brant uppåt …

    … samtidigt som väljarsympatierna för (S) fortsätter brant nedåt i partiets vandringen utför ned mot noll-punkten.

    https://pbs.twimg.com/media/CaeSGZHW4AA_IFi.jpg

    • Vem kommer att matcha trenden? Det pekar mot 3% på sikt. Kommer de att försöka dra av plåstret snabbt eller göra plågan långsam?
      Vilka är troliga efterträdare? Finns inga givna. De har inte den kulturen? Hur ser de på tillväxt egentligen? Och transparens?

      Medan samhället brakar ihop spottar Löfven på sd och tycker att han gör en relevant insats. Samtidigt skadas våldtas och dör människor i vårt land av en utpräglad vanvård av våra resurser. De styrande saknar omsorg om befolkningen. Att spotta upp sig mot sd kommer att blåsa tillbaka på dem. Jävla fjanterier.

      • En naturlig efterträdare till figurer som Mona Muslim och Svetsloppan torde väl vara det nu något överåriga födogeniet Ola Rask. Googla gärna på namnet.

    • Lägg in Mona Sahlin nu efter Löfven, så är den absoluta nollpunkten ett faktum.

      Ps. Äter nu en Toblerone….har betalt för den med egna skattade pengar.

  7. Yttrandefriheten gäller bara vänstervridna människor. Då går det tydligen bra för AB att trycka vilka lögner som helst. Finns det ingen yrkesstolthet alls? Bevisbördan borde ligga hos murveln Guillou, han måste väl ha gått igenom varenda rapport för att ha hittat 50 som inte anlagts av invandrarna själva. Eller hittar han bara på?!

  8. Vet inte PK-vänsterblaskan Aftonbladet att man inte ska kasta sten i glashus ?
    Tungt nu för etablissemanget när det visar sig att man inte levt som man lär vilket naturligtvis inte var någon överraskning för oss hederliga infödda svenskar med vanligt sunt förnuft.

  9. Blir ingen rolig utveckling av demokratin när allt ska styras och bestämmas av staten och några lösa PK-människor som tycker sig ha rätt uppfattning.
    Snart upplever vi väl att DDR var ett riktigt bra land på sin tid, för i vårt vackra Sverige går det fort, åt fel håll.

  10. Inte bara Aftonslasken utan även Bonnierpressen,tillhör dem som dagligen säljer lögner åt sina läsare.Har ju flera gånger sista tiden varnat för deras sagor.
    I höst kommer Skåne (kanske hela västkusten) att dränkas under vattenmassorna skrevs redan i Augusti.
    Nu har HD tydligen inte blivit tagna på allvar med denna sensationella nyhet ! I dag bättrar man på det hela för att nu skrämmer upp hela landets befolkning.
    Vattennivån kommer att höjas hela 20 meter över normaltillstånd.
    Koldioxiden påstår de vara orsaken .0,2 % av jordens utsläpp av denna förorsakar vi här i Absurdistan.Nu får världens Miljö-renaste mest humana stat,att bli offer för syndafloden.
    M.a.o. blir det endast levande kvar på Taberg,Kinnekulle och andra högre belägna orter i s-Sverige .Lyckliga ni som lever och bor på ”Höga kusten”

    • Som vanligt anspelar man på folks rädslor, men skriver samtidigt tillräckligt luddigt:
      ”kan medföra stigande havsnivåer på 20 meter”

      Därmed har de inte sagt att det finns några bevis för att det kommer hända.
      Dessutom måste man ifrågasätta om det ens finns så mycket vatten på jorden för att höja havsnivån med 20 meter.

      En riktig journalist hade förstås ifrågasatt uppgiften om 20 meter, men en snabb googling ger vid hand att av allt vatten som finns på jorden är det bara 2,5% som är sötvatten, och av detta är det 2/3 som finns i sjöar och glaciärer.
      Alltså är det otroligt lite vatten i glaciärer och is, och det borde knappast räcka till 20 meters havshöjning

      • Fredde:
        Hade vi inte redan känt till,att dessa skribenter saknar allt som benämnes bildning skulle ju sådana nyheter,kunnat orsaka panik ute bland de 87 %-en. Efterlyser fortfarande en stegring av ordet a b s u r d ,för landet uppe vid polcirkeln.

    • Sydsvenskan/HD gör så bra de kan med sin bemanning. Ägarna som anställer borde förstå bättre och se till fakta och trovärdighet.

    • Ännu ett bomskott från klimatalarmisterna. Exempelvis så har Östersjöns vattenstånd minskat visar en mätning av SMHI. Vattenståndet i Stockholm har minskat med 1 meter sedan 1774, så ni kan sluta oroa er för översvämmande hav.

  11. Aftonbladet är en riktig skittidnimg, som man lätt kan vara utan.
    Att inte köpa den är rena förtjänsten.
    Skippa kvällstidningen under ett års tid, så sparar du drygt 8000 kr. Lägg de sparade slantarna i en skokartong och se hur snabbt de växer. Om du inte nallar ur kartongen, har du en bra extra slant till semestern nästa,år. Eller om duskippar tidningen i tio år, har du sparat ihop nära 90000 (nittiotusen kr). Helt skattefritt och utan arbetsinsats. Bra att ha vid byte av bil eller bostad.

  12. För mig är det totalt obegripligt att folk betalar för lögnerna som kvällsblaskorna sprider.

    Intressant är ju att just de tidningarna är de som folk har minst förtroende för, så… varför köper de skiten???
    Expressen ligger i botten, 10 % tror på dem.
    Hur kan det vara så många?

    Eller är det de ständigt återkommande rubrikerna på löpsedlarna som lockar?
    – Har du den okända folksjukdomen?
    – Unik månadsprognos
    – Snabbare dator
    – Här tankar du billigast
    – Anna Books viktminskning
    – Så kan ditt kort bli kapat
    – De bästa vinerna

    • Då de flesta är idioter köper dessa även en lättsmält idiot-tidning.

      Flertalet människor vill inte veta av sanningar utan nästan dyrkar och älskar lögnerna.

      Jag själv började att ifrågaställa allt och vidarebefordra sanningar sedan snart tjugo år tillbaka; Idag har jag inga vännar kvar………
      Skit samma…….: Bättre ensam än dåligt selskap.

      • Ligger mycket i det. Jag har till och med erbjudit mig att ljuga gratis för folk, för att de ska spara över 20 kr på en skittidning.

        De glodde lite konstigt men la tillbaka tidningen… 😉

      • Ja, inte bara det:
        ”Carolas tänder lossnar!”
        Viktiga nyheter – måste köpa tidningen!

        Dessutom tycker kvinnan från Arboga att livet i fängelset är tufft. Det är synd om mördare…

  13. Den mkt gode Jan har säkert diskuterat detta med Heinrich som är ”Feministregeringen’s” expert på SD´s terrorgrupper, då kommer grodorna på radband.

Kommentera