Utsatta trängs undan när nyanlända får förtur till bostad

INVANDRING. Att nyanlända som anvisats till en kommun har rätt till en bostad har gjort att andra utsatta grupper trängts undan. Det visar en ny sammanställning av länsstyrelsernas lägesrapport.

Men det är inte bara nyanlända som behöver billiga bostäder. Det gör även unga, studenter och personer som ska slussas ut från olika institutioner och behandlingshem. Och enligt en sammanställning från landets länsstyrelser så har personer från dessa grupper fått stå tillbaka när anvisade nyanlända fått gå före. Kommunerna är nämligen skyldiga enligt lag att ordna bostad åt de nyanlända som av Migrationsverket anvisats dit.

Cirka 60 procent av alla kommuner ser så kallade undanträngningseffekter i någon grad. – Konsekvensen blir att andra som behöver bostad blir utan. De är vi inte skyldiga att tillgodose en bostad, säger Thed Carlsson, verksamhetschef vid socialtjänsten i Hässleholm, och fortsätter: – Det handlar till exempel om personer som har fått sitta kvar på olika behandlingshem, institutioner och vårdinrättningar i stället för att få en egen lägenhet.

Att personer blir kvar på behandlingshem eller institutioner gör att notan för kommunen och skattebetalarna blir betydligt dyrare. I Hässleholm kostar en plats på ett HVB-hem 3.000 kronor per dygn, en stor skillnad jämfört med en lägenhet med en hyra på runt 5.000 kronor i månaden.

– Förutom kostnaden för skattebetalarna så är det ju förkastligt ur ett individperspektiv om en person med tidigare missbruksproblematik till exempel är redo att flytta till en egen bostad men inte kan det, säger Thed Carlsson.

Och om läget är akut nu kommer det förmodligen att bli ännu värre. Enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL, kan närmare 100.000 personer med uppehållstillstånd komma att behöva bostad det närmsta året.

SVT Nyheter

-Pettersson säger att galenskapen är total och det fortsätter, de närmaste åren beräknas ungefär 30.000 personer om året söka asyl och till de siffrorna tillkommer anhöriga. Minns att den socialdemokratiska regeringen 1989 stängde gränsen för att Sverige var full och då var inte siffrorna i närheten av dagens.

Galenskapen  är total, idag hörde och såg jag utbildningsminister Gustav Fridolin i SVT Rapport klockan 18. Fridolin ville lagstifta bort segregationen!!!

Jag undrar varför lagstiftar han inte bort bostadsbristen, brottsligheten, köerna i vården, låga löner och pensioner, arbetslösheten, miljöförstöringen, klimatförändringarna och alla andra problem på vår jord…

Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen är faktiskt utbildningsminister.

26 thoughts on “Utsatta trängs undan när nyanlända får förtur till bostad

  1. Idag har jag sponsrat Tino med 500 kronor………….

    Nu crowdfundar Tino Sanandaji ny bok. Den här gången om bostadsbubblan/skuldsättningen.

    Kommer priserna på bostäder i Sverige att krascha? Klarar svensk ekonomi en fortsatt prisökning på bostäder? De frågorna tänker nationalekonomen Tino Sanandaji ta sig an i en ny bok som han nu söker sponsorer för.

    Sanandaji uppskattar att boken kommer bli på ungefär 200 sidor. Boken kommer ges ut i april 2018.

    Den som hjälper till att finansiera boken kan få ett eget signerat exemplar!

    https://www.kickstarter.com/projects/2079803541/tio-tusen-miljarder-lanekalas-i-folkhemmet

    • Folkutbytet i Sverige är i full fokus och aktiviteter pågår varje dag av våra s k ”politiker”.
      De påskyndar processen med sina Svenskfientliga beslut!
      Sjuklövern förnekar sig icket.
      Fy tusan!!

  2. Att leta under lyktan gör inta att man ser mönstret.
    Analysera hela mönstret!
    Allt som händer i vårt land visar samma mönster.
    Vi går stegvis mot en mycket stor förändring i vårt land.
    Händelser är inte enstaka.
    Varför anfalls polisstationer?
    Varför blir poliser attackerade?
    Varför identifieras inte invällare ”i stridsduglig ålder”?
    Varför placeras de ut i landet i små grupper?
    Varför tillåts bygge av nya moskéer?

    Frågelistan kan bli lång men svaret är kort.
    Tänk och diskutera med dina vänner!
    Tiden börjar rinna ut, men få verkar förstå!

    • Snart dax att skjuta någon million av etniska vita svenskare, så att få lediga bostäder och job m.m.

      • Bostadsminister Peter Eriksson (Miljöpartiet), uppblåst och pösig samt hela tiden avbrytande sin meddebattör i Agenda i SVT 2 tidigare i kväll, propagerade i augusti 2010 i SR P1, inför valet, att Sverige skulle införa månggifte.

    • Varför skall det vara så svårt att få en regering i Sverige?
      Vi har varit utan en sådan nu i 50 år.

  3. Ett program i SVT heter ”Allt för Sverige”
    För våra politiker gäller allt till invandrarna.

  4. Läget är tyvärr mycket allvarligare än så, det är inte bara dom utsatta som trängs undan!
    Gamla människor slängs ut från sina hem eftersom bostäderna behövs för utlänningarna. Här skapas fler utsatta.
    Ålderdomshem stängs och töms och renoveras sedan till den lyxstandard som utlänningarna kräver.
    Dom gamla får klara sig bäst dom kan och här skapas ännu fler utsatta svenskar!
    Det är ett bedrägeri utan motstycke, ett kriminellt förräderi mot den egna befolkningen.
    Jag hoppas att vi snart får uppleva den dag dessa vidriga brottslingar får sitt straff och offren en rättvis upprättelse!
    Janne

  5. Utsättare TAR utsattas bostäder för barnorgier och drogförsäljning till minderåriga, medan utsatta FRISKA får lida i plågsam sjukmiljö på övertid. JA, VÄNSTERSTYRET SATSAR DÅ RÄTT VA?????? Bluuuuuuurrrrrrrrrrr!!! Tvi!!!

  6. Att vara svensk i Sverige idag, är i bästa fall att vara en tredje klassens medborgare. Grunden till att jag lämnade Sverige för ett antal år sedan.

  7. Jag säger bara en sak: KOLONISERING!

    Men eftersom vi inte längre har nåt land, behöver vi heller inte betala nån skatt. Tänk på det i deklarationstider. Dra av ALLT för annat boende.

    För vi är idag inte papperslösa, utan STATSLÖSA!

  8. Är det något slag av virus, som förstör hjärnan på politikerna?
    För något galet måste det väl ändå vara.

  9. Nämn en enda punkt där något blivit bättre sen frigoliten tog plats i hönsgården…………………………………….Nej, just de´.

  10. De här regeringen vi har,det är sämsta genom tiderna.Byfåne till statsminister, Fridolin är i samma klass bara svamlar på utan att begripa vad han svamlar om.Avgå så fort bara ni kann, det gäser i svedala folket har fått nog.Upp till kamp Svenskar. MVH ADOLF-

    • Vid valet 2018 kommer det att visa sig om det jäser tillräckligt för att få till en förändring. Förändringen till det bättre skulle ha påbörjats för 40 år sen. Beslutet som togs 1975 av en enhällig Riksdag att Sverige skulle vara ett mångkulturellt land skulle ha STOPPATS. Jag är glad att jag inte har satt några barn till världen och att jag är så pass gammal att jag har framtiden bakom mig. Jag lever helt i nuet.

Kommentera