Polischef i Järva anmäls – sa att somalier är särskilt brottsbenägna

INVANDRING. Nätverket Förorten mot våld har gjort en JO-anmälan mot polisområdeschef i Järva, Niclas Andersson. Anledningen är polischefens uttalande i en lokaltidning där han i en intervju om ”nätverk som begår grova våldsbrott” särskilt pekat ut ”den somaliska gruppen”.

”Svenskarna” i nätverket Förorten mot våld.

– Vi har gjort en JO-anmälan för att vi ser allvarligt på polischefens uttalande. Delvis pekar polischefen ut en särskild etnisk folkgrupp, och fastställer sin föreställning eller egna värderingar om vem han anser vara svensk eller inte. Sedan finns det heller inga belägg för hans uttalande. Av den anledningen har vi gjort en anmälan. För de flesta i Järva är ju svenska medborgare, säger Ilyas Hassan, Förorten mot vålds talesperson.

Nätverket Förorten mot våld hoppas nu att Justitieombudsmannen utifrån anmälan gör en rättvis bedömning och kanske också att Niclas Andersson tar avstånd från sitt uttalande, säger Ilyas Hassan. Nätverket förväntas också att polischefen, med tanke på sin position, får konsekvenser för sitt agerande.

– Vi bedömer också att det finns en säkerhetsrisk i fall det finns fler poliser som har en sådan syn. Då finns det en säkerhetsrisk då de kan använda sig av rasprofilering som verktyg då man pekar ut en viss grupp.

Niclas Andersson säger, ”Det var aldrig min avsikt att generalisera eller peka ut en särskild grupp. Jag hoppas, att jag i mitt arbete har visat att jag har en stark tilltro alla människor i området.”

Mitti.se

-Pettersson undrar om Ilyas Hassan tror att somalierna är svenskar bara för att de är svenska medborgare. Bättre vore om han ägnade sig åt sina kriminella landsmän i stället…

Om Järva på bloggen…

Om somalier på bloggen…

44 thoughts on “Polischef i Järva anmäls – sa att somalier är särskilt brottsbenägna

  1. Att säga sanningen i Sverige är ett YTTERST allvarligt brott som med alla medel skall beivras. Sverige är SÅÅÅ sjukt att ett tillfrisknande ter sig allt mer som en utopi.

    • Inte ofta i demokratins Sverige är sanningen alltid känslig speciellt en viss sanning som berör ett visst område !

  2. Uttrycket den ”somaliska gruppen” är naturligtvis den somaliska gruppen.

    Kan det bli mer klarspråk?

    Det var ju inte den ”färöiska gruppen” denna gång, enligt polisområdeschefen.

  3. Sanningen får aldrig sägas i Sverige! Undrar vilken femtekolonnare som anmälde denna sanningssägare.

    • Svårt att säga men idag kryllar det av femtekolonnare och angivare i Sverige (2017 års DDR) ute i samhället och på arbetsplatser !
      Det har som de flesta nog märkt blivit tyst i Sverige de sista åren (kränkning, rasism, hets mot folkgrupp och sexuella trakasserier är några vapen som bidragit till tystnaden) vilket är politikernas och chefers målsättning så att de får arbetsro och likt blodiglar suga ut så mycket egna förmåner de bara kan.
      Alltid en farlig utveckling att tysta folket även i konflikträdda och naiva Sverige, det har ju historiskt sett aldrig fungerat bra men makthavare lär sig tyvärr aldrig något av historien.
      Varken kommunism eller fascism uppstår och har en plats i en äkta demokrati där politikerna lyssnar på och gör det som väljarna vill.

  4. ” Sedan finns det heller inga belägg för hans uttalande”

    Jodå, det finns belägg! Trots att PK-maffian försöker mörka sanningen, så finns det bevis för att bland annat somalier är ofta inblandade i kriminalitet
    Men, den omfattande undersökningen som nyligen publicerades räkna väl inte…

    • Kanske för att det är lättare att våldta svenska flickor?
      – Eller, möjligen för att de är organiserade i den
      islamska invasionsstyrkan, som regeringen importerar på order av SaudiArabien efter
      ”Besöket”?

      Gruppen, ”ensamkommande” …… är ju förvillande lik en militärstyrka; Män i bästa soldatålder och i
      lagom stora grupper och utan identitet.
      Dessutom hjärntvättade och placeras ut i Sverige,
      jämnt fördelade över hela landet!
      Skapar nya ”no-go zooner” utan att regeringen eller SÄPO ingriper!
      Kan det bli tydligare?

    • Vi solidariska, toleranta, infödda och arbetade svenskar ska ju stå för försörjningen av snart alla stackars människor på jorden, det är naturligtvis våran öppenhjärtliga plikt !
      Är man osäker kan man fråga mysmannen Reinfeldt !

  5. Att det föreligger en säkerhetsrisk för svenskarna tycks ”Förten mot våld” helt ha missat.
    Bondkattan föder ofta sina källingar i stallet men det blir inga hästar för den sakens skull.

  6. Vissa individer i vårt land har bevisligen svårt att ta till sig verkligheten.
    Men när de försöker förhindra att resten av befolkningen nås upplysningar angående pensionsräddarnas brottslighet går det ett bra steg för långt.
    Jag har jobbat både i Mellanöstern och Afrika. Där gällde det att hålla i sina saker om man ville ha dem kvar. Nu gäller samma sak i fd gamla hederliga Sverige.
    Jag undrar, vad som fattas i huvudet på PK-eliten. Men någåt vitalt fel måste det vara.

  7. Nätverket känns lite begåvningsvarierade. Synd att verkligheten är förbjudet ämne. Vilka tokskallar… om man säger samma sak ”Det är högre brottsbenägenhet hos brottsbenägna grupper och de flesta av dem är Somalier”. Ingen tror att brottsbenägenhet beror på att de är Somalier. Brottsbenägenheten beror på att de är brottsbenägna och de är faktiskt Somalier i de här fallen. När skall hat och förföljelse sluta, mot de som vill vårda ordning, rättvisa och fakta i Sverige?

  8. Vilken bra man han har helt själv forskat fram dessa siffror. Stort tack för ett sådant jobb !
    De övriga som borde ha gjort detta arbete …………skäms !
    De öviga har dessutom betalt med våra skattepengar!

      • Du skulle ha stannat i Polen, undrar vad du hade gjort där, inget i närheten av du gör här…….dvs ingenting, kan du leva på ingenting?

      • Att leva på att göra ingenting……………..Sverige vet hur man gör och mängder av folk vet att utnyttj detta !

  9. ”vem som är svensk eller inte” inte ens i UZa så undviker man säga ras-hudfärg osv,vid polisingripanden som tex i serien COPS så beskrivs personer som,latinos-african american osv.inget hymmlande där alltså.
    Sverige är unikt med denna rädsla att säga som det är.

    ..en somalie är alltid en somalie även om han är svensk medborgare eller bytt namn till Nisse Persson. Skulle jag bosätta mig i HK skulle jag inte kalla mig för Kines utan en svensk boende i HK-hur svårt kan det vara 🙂

  10. Niclas Andersson. Bra jobbat av Dig! Visserligen kommer Du att tappa ”jobbet” men var inte orolig för Du kommer att få ett nytt. Håller tummarna för Dig!

  11. Denna anmälan (och återkommande liknande anmälan typ ”registrering av nätverk med kriminella Romer) är vänsterns metod för att understödja kriminalitét och brottslighet riktad mot etniska svenskar. De vet att de till 100% får rätt och därmed snävar in polisens och myndigheters möjligheter att utreda och gripa de kriminella allt mer.

    Snart lär enbart etniska svenskar kunna utredas för brottslighet, då allt annat kommer att bryta mot olika uttalanden och domar från rättssystemet. Övriga har fått imunitét.

  12. Vad är det för slödder som har fått svensk medborgarskap.Anmäler polis som talar om hur det är, det vore bättre om han uppfostrade sina landsmän om hur man uppför sig i vårt land.Vakna för helvete ,vakna svenskar,snart har vi inte någon fosterland bara PK idioter.Mvh Adolf

    • ”Adolf”!
      Håller helt med dig!
      Ett nytt område för ”MeToo”!

      => Lika viktigt att uppmärksamma detta
      skeva samhällsbeteende som fysiska och
      psykiska övergrepp på kvinnor!

      ”Sanering” är ett ord som dyker upp i mitt
      medvetande utan distingtion.

  13. Den somaliska gruppen är stor och de flesta lever på samhället, somalierna har tagit hit äldre släktingar och handikappade, denna grupp är en enorm belastning för det svenska samhället. Personer från Somalia är överrepresenterade när det gäller grova brott ex rån på Järvafältet och annorstädes. FAKTA!

    • Dessa fakta hjälper tyvärr inte så länge Sveriges folkvalda 7 klöver och övrig PK-familj bestämt att det är synd om denna grupp och även andra utsedda s.k stackars grupper i dagens samhälle !

    • Kommer bli fälld i våra ”dumstolar” för hets mot folkgrupp !!!!

      Det går fort utför nu med yttrandefriheten och landet Sverige………..

  14. Fördomar och generaliseringar—Aja.baja. Men ”svenska, vita, medelålders, hetrosexuella, män”, hade givetvis passerat utan problem.

  15. Det av marionettregimen finansierade pseudonätverket med det paradoxala namnet ”Förorten mot våld” kan naturligtvis anmäla den rakryggade polischefen – detta förtar icke på något vis det väldokumenterade faktum som med all önskvärd tydlighet kvarstår.

    Denne ordningsmaktens företrädare har visat ett utomordentligt prov på det mod och det civilkurage som åligger oss alla med förståndsgåvorna, den vuxna värdigheten och integriteten i behåll att ådagalägga, för att på sikt kunna ändra den totaldestruktiva utveckling Sverige genom den massiva kriminalimporten tvingas erfara.

    Att rakryggat deklarera den förbjudna sanningen är ett första steg i den kampen, mina herrar meningsfränder och vi kan bara hoppas att vederbörande chefspersons mannar inser vikten av att sluta upp som en man bakom sin härförare.

    Allt beror nämligen på en resolut sammanhållning och omfattar samtliga yrkesgrupper, inte bara den polisiära. Således dags att förpassa defekten i vår nationalkaraktär, den föga hedervärda undfallenheten, till den svenska historiens skräpkammare för nedärvda illusioner, samt strida för gamla Svea och kommande släktens rimliga tillvaro.
    Rim och reson, för höge fan!
    Andreas.

    • Halleluja som Målle Lindberg skulle ha utbrustit till din gedigna och tydliga kommentar p….leman !!!

      Halleluja halleluja

      • Jag har vätat ett långt liv på att någon ska visa mig vad detta ord, ”gud” betyder så att jag kan sakligt alalysera det mot verkligheten.
        ”Tro” är ju ingen sanning. Testa gärna det i en domstol.
        Märkligt, förresten att SVT och SR får svamla om religion helt oemotsagda.
        Om jag fattat det hela rätt så är deras direktiv att framföra fakta i möjligaste mån.
        Vad är fakta i religion?

  16. Detta är vad jag begriper helt korrekta uttalanden (för FB) sett från niggrarnas sida. Märkligt begärde de inget skadestånd från JK ?
    Det brukar ju alltid zigenare och andra avarter göra….

Kommentera