Fler afghanska barn ger sig av

Rashid är afghan, säger sig vara 17 år och har nyligen lämnat Sverige.

”Många fler är på väg”, säger han till Kyrkans tidning.

Nej, det är inte till Afghanistan han återvänt och inte heller till Iran varifrån många ensamkommande afghaner kom. Det nya målet är Frankrike och enligt Rashid florerar ett rykte bland afghaner i Sverige. ”Får du nej på asylansökan, kan du försöka igen i Frankrike”.

Rashid kom till Sverige 2015 och har bott hos en fosterfamilj sedan dess. Han erkänner att han inte närmast kom från Afghanistan till Sverige, utan från Iran där hans familj bor.

Det finns en del omständigheter med Kyrkans tidnings artikel. Rashid säger sig vara 17 år och merparten av de som är under 18 får stanna i Sverige, så varför resa? Ingen av de intervjuade afghanerna vill visa sitt ansikte på bild och ger några märkliga motiv till detta. Samtliga säger att de konverterat från islam till kristendomen, men nekar till att detta skulle ha med asylansökan att göra. Några av afghanerna är bittra på Sverige och vill inte återvända….till Sverige alltså.

”Jag känner inte igen Sverige längre…//…det känns hårt och kallt…//…det är ovärdigt Sverige”

Säger en kvinnlig präst som jobbar i Utlandskyrkan i Paris och syftar på de nya reglerna i svensk asylpolitik. Den som Socialdemokraterna initierat. Prästen brister ut i gråt när hon tänker på de ensamkommande afghanerna och säger att problemet inte försvinner för att Migrationsverket avslagit deras ansökningar. Korrekt, men problemet i Afghanistan försvinner inte heller bara för att tiotusentals afghanska ungdomar bor, äter, studerar och tränar gratis i Sverige.

”Jag tror att det här blir en skamfläck i svensk historia när man tittar tillbaka”

Säger den kvinnliga prästens make. Han och många med honom ska då minnas att det är den svenska 7-klövern som beslutat om dessa staramar asylregler, inga andra.

Rashid avslutar intervjun med orden om att många, många fler afghaner kommer att lämna Sverige för Frankrike under hösten.

Det finns alltså hopp.

Kyrkans tidning

34 thoughts on “Fler afghanska barn ger sig av

  1. De är fantastiskt lättpåverkade av rykten. Jag har sett bevis på det själv. Så hade jag talat språket hade jag fixat några falska profiler på facebook och börjat skicka ut ett rykte att alla afghaner får 20 000 euro om de tar sig till Turkiet, eller pakistan eller whatever land långt från Sverige.

  2. Prästen i Paris sitter och gråter över Sverige i dag. Men hon uppger att hon varit Paris i 7 är. Det har ju ändrats en hel del sedan dess. Minst sagt.

    • Tur man lämnat den tidigare ”svenska” kyrkan.
      Dessutom sparar jag några tusen om året som parasiterna inte kan använda till sin Svenskfientliga verksamhet.

      • Jag lämnade Svenska Islamkyrkan 2010 och fler Pursvenska borde göra detsamma om man har några känslor kvar för Sverige och kommande generationer Pursvenskar.

  3. En utmärkande del av vårt lands värsta vanheder är det korrumperade och marxistiskt profilerade prästerskapet, vilket via skråets psykotiska passion för att löpa oligarkernas, globalismens och nationsfientlighetens osunda ärenden å det skändligaste svikit inte bara det kristliga kallet utan också de svenska församlingarna.

    Tig blott still, ni avgrundens och den lede Frestarens prostituerade pager och anständighetens belackare, ty en den vidrigaste varnagel vidlåder era narraktiga namn och skenheliga gärningar.
    Era klerikala maskeringar och dramatiserade framträdanden förmår inte längre dölja de bockfötter och demoniska emblem som framskymtar under prästrockar, mitror och mässhakar, ni Satans förslavade!

    De fåhövdade rena och ofördärvade förkunnarna inom Svenska Kyrkan har systematiskt förföljts och förtalats, med uppsägning som följd.
    Gud give dessa ädla och nimbusomhöljda själar kraft att upprätthålla sin kristna gärning och övertygelse samt hålla Sonens frälsningsbudskap levande.

    Andreas, värdekonservativ nationalist, realist och troende kristen.

      • Heder åt den som icke skäms inför att avisera sin kristna tillhörighet! Nu sållas agnarna från vetet.
        Andreas.

      • Jag har mors gamla guldkors runt halsen än idag. Far hade köpt det åt henne under tidiga 1940-talet på Malta där hans torpedjagare ”Regina Maria” var stationerad klar för krig. Far överlevde, kom hem och så småningom blev jag till. Älskar korset, älskar minnet av dem, älskar den båt som inte längre finns.

    • Ossie! Klockren kommentar.Det här ska firas.40.000 kan få hjälpa Frankrike med sina pensioner och att bygga landet.Dom har ju tjatat om att bygga upp Sverige.Har dom ändrat sig? Har dom aldrig kommit på tanken att bygga upp Afghanistan?

      • Den arkitektoniska misär som präglar Frankrike kommer att lyftas bort och upp ur denna afghanska byggkonst kommer de kreativa, kostnadseffektiva och hållbara skapelserna att stråla som en historiskt sett unik kombination av teknik och konst. För att hedra sina mästerverk kommer de att slöjförse byggen så att det slipper beröring.

        Jag kan inte minnas att jag läst så mycket om byggnadsintresse på asylboenden. Det har mest brunnit och så all skadegörelse. Skulle tro att de får finslipa sitt byggnationskoncept för att tippa över från destruktion till konstruktion.

  4. kan man inte ta med den vänstervridna Svenska Kyrkans högsta ledning när dom reser tillbaks till Afghanistan så att dom får praktisera den Religion dom vurmar så för idag?

  5. Så, Prästan brast ut i gråt?
    Hon gråter inte över alla flickor, kvinnor och barn som har blivit missbrukat sexuellt, förnedrad och berövat möjligheten till ett bra liv.
    Krokodiltårar är vad de är!
    Kyrkan kan dra!

  6. Ja för som afghanen som utvisades sa i UG: Sverige har inte hjälpt mig med någonting.

    Inte nånting alls…

  7. Hur kan den där damen nere i Frankrike fördöma migrationsverkets beslut i enskilda fall utifrån Svensk lag? Magstarkt och oförskämt. Skäms kvinna.

  8. Skicka foto, fingeravtryck, DNA och rätt hemadress på de små liven till alla civilicerade länder.

    • Stopp i backen…jubla nu inte fööör tidigt.
      Skrev ju om 14 Afghaner, (av 200.000 lyckosökare som skall returneras) dessa fick gratis flyg från Tyskland förra veckan.
      I går återvände i retur 4 av dem,eftersom de inte hade med Afghanistan att göra. Nu vet inte myndigheterna var de kommer ifrån och misstänker,att de ljugit om sitt ursprung ! 🙁
      F.ö har nu tyska säkerhetstjänsten korrigerat antalet islamister,som anses benägna spränga människor i luften,inför vår kommande julmarknad och julfirande.Siffran har höjts till 1,800 sådana tickande bomber i Deutschland.
      Har Absurdistans Guru ”Snickisnacki”,uttalat sig kring ”vårt” lands antal ? Eller finns inga alls ?

Kommentera