Självmord och gråt

Efter gårdagens Uppdrag Granskning ställs förmodligen fler frågor kring de ensamkommande afghanerna än det gjorde innan programmet.

Migrationsverkets webbsida kan vi läsa att 23 480 ensamkommande afghaner sökte asyl i Sverige 2015. Varför just Sverige och varför så många på en gång? Några svar fick vi aldrig.

Texten på Migrationsverkets webbsida är från den 21:a januari 2016 och en del har hänt sedan dess, minst sagt.

Påfallande många ensamkommande afghaner har varit och är säkert fortfarande inblandade i grov brottslighet. Hela spektrumet från droghandel, rån och hela vägen till gruppvåldtäkter och mord. Det här var en fråga som aldrig togs upp i gårdagens program, men den belyser en sak vi säkerligen aldrig får svar på. Vilka är dessa afghaner? Ska dessa brottslingar också ges asyl p.g.a. svaga grunder?

Vi vet idag att många ensamkommande ljugit om sin ålder. T.o.m. Aftonbladet tog upp detta i en artikel från i maj. I den beskriver man att så många som 75 procent av de som testats visat sig vara vuxna och inte de barn de uppger sig vara. Om man ljuger om sin ålder, hur säker kan man då vara på att dessa ensamkommande inte ljuger om sin identitet och varifrån man egentligen kommer?

2013 berättade Expressen att priset för en flykt till Europa från Syrien kostade 72 000 kronor. En summa som säkerligen höjts rejält under dessa år. Vilka har råd att betala en summa motsvarande flera årslöner i afghanska afghani? Jag ser tre kategorier. Den afghanska eliten som har både förutsättningar och inkomster för att klara det. Terroristorganisationerna som finansierar sin verksamhet med hjälp av utländsk valuta, hot och våld. De kriminella nätverken som inte sällan tjänar miljoner på drogsmuggling och handel.

Alla tre grupper har skäl att skicka ungdomar till Sverige och övriga Europa.

Är detta skäl till att vi såg ungdomar gråta och vara tillsynes livrädda för att återvända? Är skammen för att återvända till familjer som betalat stora summor pengar för att deras söner ska kunna studera gratis i paradiset Sverige så stor att man hellre tar livet av sig? Är rädslan för vad terror- och brottsorganisationer gör med de som återvänder utan att ha utfört det man sändes iväg för att göra så stor att man skakar av rädsla och t.o.m. tar livet av sig?

Visst förstå man att många ungdomar hellre bor i Sverige än i Afghanistan, liksom många hellre bor här än i Somalia, Syrien, Jemen, Sydsudan, Mali, Pakistan, Eritrea, Libyen, Nigeria och andra oroshärdar världen över. Detta är dock inga skäl för att få asyl i ett land hundratals mil från sitt eget.

Varje självmord är en tragedi, både för den som tar sitt liv och för dennes anhöriga. Afghanen som begick självmord ska sörjas med all rätt. Den som uttrycker andra åsikter ska skämmas. 2016 begick 128 ungdomar mellan 15 och 24 år självmord i Sverige. Att begå självmord för att man tvingas till det land där man fötts och vuxit upp, är förstås helt oförståeligt. Fast vet vi om just det var anledningen till att afghanen tog sitt liv, eller fanns det andra skäl vi aldrig fått eller kommer att få veta?

11 thoughts on “Självmord och gråt

  1. Dessa förklädda talibaner väntar sig och hoppas att ett svart hål av chock och sorg skulle snart öppna sig under våra fötter.
    Inte alls. Jag ska ’hedra’ deras döda enligt dakernas urgamla begravningstraditioner: sjunga, dansa och glädjas. De avlidna är inte döda, de har bara bytt plats från jorden till övresfärerna, till dakernas enda gud, Zamolxis rike. Våra för-för-förfäder var nämligen monoteister och trodde på själens odödlighet, fast inte på några väntande mademoiseller.
    I korta videon som följer med ser ni en tolkning av traditionen – komisk och dynamisk. En detalj som kan revoltera våra feminister: den sprudlande glädjen avslutas med ett rejält tafsande ! Folkdansen – kyssdansen, som attraktionspunkt på fester – härstammar just härifrån. En annan tradition som romarna lämnat oss i arv och lever än idag här och där i gudsförgätna byar: man anlitade gråterskor på begravningar. Så långt går jag inte.
    God natt, allihopa !

    https://youtu.be/fERg7AyCIVE

  2. En kompis berättade just:
    Han jobbade på en förläggning för TRE afganer.
    De har bott där ca 6 månader och just blivit förflyttade.
    Hantverkare jobbar nu med att renovera det totalt sönderslagna huset.
    Lägg till att afganerna kostade 2500:-/dygn.

    => Från våra skattepengar —— ”öppna ERA hjärtan!”.
    Vill vi ha det så?
    Är det synd om afganerna eller om oss, eller om våra barn?

    • Eritreanen öppnade våra hjärtan med IKEA kniv, nu får hen privatläkare och utbildning och aktiviteter plus 13 kr skattefritt per h dvs 10 gånger högre lön och bättre mat än i Eritrea (Sveriges sexigaste unga blonda vård kvinna jobbar på Asptunaanstalten, är med på bild i KV reklam)

      • Du har helt rätt 80% av väljarkåren är lika verklighetsfrånvända som 7 klöverns och PK mediers företrädare. Jag ser till min egen säkerhet övriga får själva se till sin.

  3. Det förment godsinta giftsnoksgillet i Rosenbad håller sina hidösa hantlangare om ryggen, och det propagandistiska lydorganet Aftonbladet, vars CIA- och Sorosmanövrerade journalister kämpar med radikalfeministiska näbbar och klor för att understödja importen av tungt belastade kriminella element, gör icke någon hemlighet av att de på statens kommando bedriver subversiv verksamhet med uppdrag att jämna marken för brottsligheten.

    Seriös och trovärdig nyhetsförmedling har för övrigt aldrig varit den av populistisk kättja präglade lösnummertabloidens varumärke.
    Andreas.

Kommentera