Uppdrag Granskning om ”barnen” från Afghanistan

INVANDRING. I Sveriges Radio Studio Ett framträdde framträdde för en dryg månad sedan en representant från Migrationsverket, Terge Torvik, som vistats nio månader i Kabul. Han berättade intressanta saker som inte väckt så stor uppmärksamhet i svensk media.

Det finns ett mottagningscentrum i Kabul dit återkommande och avvisade ensamkommande kan få mat och uppehälle den första tiden. Centret har 100 platser, uppgav Torvik, och tillade: Centret står för det mesta tomt då de flesta ensamkommande som skickas tillbaka till Afghanistan möts på flygplatsen i Kabul av familjen eller nära anhörig.

I kväll är det Janne Josefssons och Uppdrag Granskning tur att granska mottagandet av ”barnen” i Afghanistan. Vi får se vad UG kommer till för slutstats.

Vår vän Amir, talesperson för de protesterande afghanska männen och som sagt han är ett barn från Afghanistan men som visat sig vara minst 23 år erkände i somras att han var från Iran, men det är inte olagligt att ljuga för svenska myndigheter…

13 thoughts on “Uppdrag Granskning om ”barnen” från Afghanistan

  1. Österrike, Tjeckien och andra öststatsländer inom EU drar åt svångremmen angående sin invandrings och migrationspolitik, bra för dem men vart ska alla flyktingar som inte försvinner bara för det istället ta vägen ?
    En kraftig och relativt säker gissning är de kommer till öppenhjärtliga Sverige som av humanitet, solidaritet och stark förespråkare av de mänskliga rättigheterna inte kan eller vill neka någon människa utifrån att ta del av den världsberömda svenska outömliga välfärden som tydligen räcker åt allt och alla.

  2. Av 20/22 regioner i Afghanistan så är det lungt att återvända till-alltså inga major wars i landet. EU har gjort en deal med Afghanistan att återsända denna grupp hem,Sverige har också ett sådant avtal…….
    Den här gruppen har ständig kontakt med sina familjer/vänner via sina nya dyra mobiler hemma… de är inte ensamma på ngt vis.
    Att landet är säkert bevisas på att TuristBranschen ordnar resor dit:

    https://www.chasingtheunexpected.com/wp-content/uploads/2017/05/travel_to_afghanistan_herat_mosque-guide.jpg

  3. Det är tydligen fullkomligt tillåtet att ljuga så länge man är från MENA-länder.

    Men, fan ta en svensk som ljuger…

    • Precis! Det vänder sig i magen på mig, maktlösheten känns verkligen! Hur kan de bara sitta på en trappa och skrika att Sverige ska och ska. Våra politiker har gett signaler till hela den muslimska världen att Sverige är skyldiga dem allt. Det är ett rent övergrepp på vår land! Afghanistan får väl ta hand om sina egna!

      Vad gör FN, rullar tummarna och skriker åt Europa, som frågar hur högt ska vi hoppa och bara lyder. Bedrövligt! Sverige är ingen humanitär stormakt, det är ett land som illustrerar uttrycket ”högmod går före fall. Tyvärr drabbas vi svenskar, men alla krig lär kräva offer. Så vi får väl tiga stilla eftersom det är förenat med stor risk idag för olika former av bestraffning att bry sig om sitt eget folk.

  4. Man får bl a se en man som sökt asyl i sju länder, bl a Österrike 2007 och då uppgav han att han var 17. Detta berättas öppet om.

Kommentera