Hillary Clinton finansierade rapport med falska rykten om Trump

UTRIKES. Ni minns säkert den fruktansvärda smutskastningskampanj av Donald Trump som pågick inför det amerikanska presidentvalet i november 2016, inte minst i svenska medier som hänvisade till obekräftade uppgifter i amerikanska dito. 

Nu kommer rapporter att Hillary Clinton och Demokraterna finansierade den så kallade Steele-rapporten som innehöll falska rykten och anklagelser att Donald Trump haft kopplingar till och haft samarbeten med Ryssland. Samma rapport har sedan används av #FakeNews-fabrikerna CNN, Washington Post, New York Times m.fl. vänstermedier.

Det bolag som fick i uppdrag att ta fram rapporten, Fusions GPS, har vägrat att svara på frågor kring vem som finansierade den.

Nu skriver Washington Post att man lyckats bekräfta att det var Clintons valkampanj och Demokraterna som betalade för delar av undersökningen.

Enligt tidningen ska Clintons kampanj ha finansierat den redan påbörjade rapporten när det stod klart att Trump vunnit primärvalet.

Innan dess finansierades undersökningen av en republikansk kund som ville förhindra att Trump skulle säkra nomineringen.

Rapporten, som innehåller generande och obekräftade uppgifter om Trump och som anklagar Trumps valkampanj för att ha samarbetat med Ryssland innan presidentvalet, har spridits brett bland amerikanska medier och politiker.

Undersökningar där man tar fram uppgifter om motståndarkandidater är vanliga i USA, men det är inte förrän nu som det kommer uppgifter om att Demokraterna alltså låg bakom finansieringen av rapporten.

Donald Trump har tidigare hävdat att uppgifterna i rapporten är falska och att de tagits fram för att smutskasta honom.

Sveriges Radio

5 thoughts on “Hillary Clinton finansierade rapport med falska rykten om Trump

  1. Om Donald Trump är äkta eller inte vet jag inte. Jag hoppas att Trump är äkta vara och står på folkets sida. Säker är jag dock inte.
    Familjen Clinton, Bush, Obama står på en annan sida och jobbar för makteliten detsamma gör EU parlamentets ledamöter och regeringar i många EU-länder. Undantag finns Nigel var ett sådant.
    Jag är glad att det amerikanska folket vågar trotsa den globala makteliten.
    Det jag hittills sett av maktelitens agerande bådar inte gott, pedofili verkar vara den gemensamma nämnaren för maktelit och invällarna i västvärlden.
    Så NWO handlar inte bara om pengar och makt utan framförallt rätten till folkets barn. Maktelitens rätt att få göra vad de vill med barn.
    Jag har lämnat kristendomen ändå vill jag säga -Gud hjälpe oss.

  2. För våra politiker och media är de största fienderna sanning och verklighet
    Uppenbart likadant i USA.

  3. Ingen förutom etablissemanget är väl förvånad över att H.C har kunnat gjort detta mot president D.Trump !

Kommentera