Modulhus i Malmö för 34 miljoner floppar efter fukt

INVANDRING. Modulboenden för 33,8 miljoner kronor skulle lösa en del av Malmös hemlöshet. Nu har planen gått om intet. De 102 lägenheterna i modulhus på Mobilias parkering har drabbats av fuktskador på grund av att det har regnat in, skriver Sydsvenskan bakom betalvägg så ingen länk.

– När modulerna kom skyddades de inte tillräckligt, säger bostadsbolaget MKB:s kommunikationschef Margaretha Söderström. Hemlösheten uppgick i Malmö förra hösten till 1740 vuxna och 887 barn. Kommunen måste fixa fram bostäder till 408 personer innan året är slut.

-Pettersson säger att det är tur att det händer i det mångkulturella paradiset Malmö, de slipper ju betala själva utan skickar räkningen vidare till landets övriga skattebetalare. 14 miljoner om dagen, fem miljarder om året…

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?

TIDIGARE 2017-07-05. Malmö storsatsar på flyktingmoduler: ”Inga andra lösningar finns”

INVANDRING. Bostadsbristen i Malmö ska lösas med modulhus. I september flyttar de första 102 hyresgästerna in i modulerna på parkeringen vid Mobilia. Bostadslösningen med tillfälliga modulparker fortsätter nu på fler ställen i Malmö. 

Kommunen storsatsar på moduler för att lösa den ”strukturella hemlösheten”, vilken innefattar personer som inte är missbrukare eller socialt utsatta på annat sätt.

Det handlar bland annat om flyktingar som Malmö stad har tilldelats och, genom bosättningslagen, ska ordna boende till. Under 2017 handlar det om 408 personer.

Sedan i påskas köper inte kommunen längre in bostadsrätter för att klara kravet. Istället blir det moduler.

– Inga andra lösningar finns. Utifrån rådande situation är moduler en bra lösning, säger enhetschef Maher Akob vid arbetsmarknads- och socialförvaltningen. På Mobilias parkering rör det sig om enrummare på 21 kvadratmeter med dusch och toalett. Kommunen ansöker nu om bygglov på flera platser runt om i Malmö:

24Malmö.se

-Pettersson ser att tjänstemännen i Malmö ljuger. ”Inga andra lösningar finns” är en lögn, det är bara att tala om att Malmö är fullt och att Malmö är konkursmässigt trots många år av ”vinstgivande” mångkulturell invandring. Stoppa invandringen och inflyttningen är en bättre lösning som FINNS. Då vinner man också mindre brottslighet, mindre lärarbrist, färre arbetslösa, bättre sjukvård och mycket annat.

Modulhusen är bara början. De kommer att följas av fler och de tillfälliga byggloven kan och kommer sannolikt att förlängas inte en gång utan i flera.

I maj 2017 skrev SvD om Modulhusens fiasko: För dyrt, för mycket bråk och att snabba modulhus inte blir den succé som många kommuner hade hoppats på.

För dyrt har aldrig bekymrat politikerna i Malmö, de låter landets övriga skattebetalare pytsa in 14 miljoner om dagen i det mångkulturella paradiset…

 

4 thoughts on “Modulhus i Malmö för 34 miljoner floppar efter fukt

  1. Våra ungdomar har ingen möjlighet att
    få statlig pension.
    De pengarna går helt till regeringens imbjudna 1:a klassgäster.

  2. I dag finns det inte mycket kvar av yrkesstoltheten bland byggarna i dag.
    Har arbetat som byggkontrollant i mer än 30 år. Det slarv, som ständigt pågår på byggena är omfattande. Gubbarna jagar sina ackord i första hand och hur resultatet avseende kvalitén urförda jobbet är, blir satt i andra hand. Entrprenörerna jobbar ofta med stor tidspress. Lite fusk kan korta byggtiden. Att bygga täta hus utan fukt är ingen svår konst. Det har man kunnat sedan lång tid tillbaka.
    Men med byggfusk blir inget bygge bra.

  3. Varför ska en så relativt enkel uppgift kunna lösas av en kommun eller av staten Sverige när ingenting annat fungerar som tänkt.
    Vi läser om landsting som inte klarar sjukvården, 25% av vårdplatserna står tomma p.g.a personalbrist. Eller ett landsting som för några år sedan stolt meddelade ”mindre köer till våra sjukhus genom 20% minskning av vårdplatserna”
    Allt detta och därtill en statsminister som om hans regering får kritik avfärdar det mesta med ”käbbel ingenting annat än käbbel”
    Samme hen, jag brukar inte använda detta avskyvärda ord men nu är det lämpligt, rackar oftast ner på SD med ”ni är rasister” eller ”Ni har felaktig värdegrund” hen informerar aldrig om vad felaktigheterna består av.
    Tyvärr är väl sanningen att svenska väljarkåren har den regering de förtjänar.

Kommentera