Krav – inget halalkött i offentliga institutioner


ISLAM. I Danmark blir halalslaktat kött en del av valkampanjen. Dansk Folkparti, DF, kräver att det kommunalråd som vill ha stöd av dem i Horsens lovar att kommunen ska sluta köpa halalprodukter. 

Läs mer…

-Pettersson undrar varför inte samma diskussion förs i Sverige, halalcertifikat betyder att en del av pengarna som det kostar går till islamister. Lika väl som vi har en massa andra krav så borde icke halal ligga i topp. Och för de muslimer som protesterar är det bara att berätta att varken Allah eller Muhammed blir förbannade om de äter icke halal eller fläskkött. Det är bara att läsa på om det muslimska begreppet Darura.

TIDIGARE 2016-08-01. Det värsta märket saknas – Halal, det som smakar terror

ISLAM. Expressens ledarredaktion tar idag upp märkeshysterin kring alla produkter vi köper. Det är ekologiskt, Rättvisemärkt, Svanen, EU-blomman, Svenskt sigill, svenska flaggor, Bra miljöval, Krav, organiskt och närproducerat och en massa fler. 

Alla dessa märkningar har en sak gemensamt, de kostar pengar att använda och produkterna blir dyrare.

Ett exempel är kravmärkningen, där små lokala odlare knappast kan vara med av ekonomiska skäl. Så märkningen i sig gynnar stordrift. I föreningen Krav ingår alla matjättarna liksom Förbundet Organisk Biologisk Odling och Fältbiologerna. Krav, som står för ekologiskt och mot genmodifierade grödor, har 28 anställda. Man plockade in 42 miljoner i fjol på licensavgifter.

Statliga Svanen är ett påhitt av Nordiska rådet och omfattar fler varugrupper och även tjänster. De är 56 anställda och har en omsättning på 55 miljoner kronor, men det blev en förlust med tre miljoner som skattebetalarna får stå för. Men de har mycket att göra för de ska prångla ut EU:s blomma också.

Rättvisemärkt, heter numera Fairtrade, och det låter sympatiskt, när du som konsument väljer Fairtrade-produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, osv.

Skitbra, det kan man betala lite extra för tycker jag och många med mig tills man tittar vilka som ligger bakom. Det är LO och Svenska Kyrkan, LO som bland mycket annat sponsrar en blogg, Inte Rasist men idiot, som har till enda uppgift att förfölja Sverigedemokrater och inte tillåter några kommentarer. Svenska Kyrkan tycker som ni vet att det är viktigare att försvara islams utbredningen än massmorden på kristna i Mellanöstern.

Ordförande i Fairtrade, och där sprack alla illusioner om rättvisa, är Wanja Lundby-Wedin, före detta LO-ordförande som varit med på bloggen en hel del för sitt sätt att praktisera ”rättvisa” och givetvis får Fairtrade statsbidrag.

Nåväl, märkeshysterin är omfattande men Expressens ledarredaktion glömmer det värsta märket av dem alla.

Halal – en smak av terror

”Akta dig! Halalmat finansierar terrorister.” Klistermärken med denna slogan såldes i juli 2013 av en kandidat från ett politiskt parti i Australien. Det fördömdes givetvis av landets mångkulturella elit som ett groteskt sätt som syftar till att sprida hat.

Vad etiketten säger är att företag som betalar för halal-certifiering betalar halal-skatt och de organisationer som genomför halal-certifiering kontrolleras av islamister.

Rituell slakt är slakt av djur för livsmedel efter religiösa föreskrifter. Den muslimska metoden att producera halal (”lagligt” eller ”tillåtet”) kött består av skära av halsen på fullt medvetna djur medan namnet på Allah yttras och sedan låta djuren förblöda till döds.

Lagar i västliga länder kräver i allmänhet att djur bedövas innan slakt.

I Storbritannien serveras och säljs halalkött rutinmässigt till icke-muslimer som inte ens vet att de äter det. Skolor, sjukhus, hundratals restauranger och pubar, idrottsarenor som Wembley stadion och kapplöpningsbanan Ascot, alla de stora livsmedelskedjorna – ingen utesluten – snabbmat och pizzakedjor har dragits in i vad som kommersiellt måste se ut som en win-win situation för dem: muslimer klagar och kräver halal, icke-muslimer klagar inte, de anpassar sig och tolererar. Särskilt om de inte är informerade och maten inte är ordentligt märkt.

När fläsk eller annan icke-halal mat upptäckts i skolans menyer, som regelbundet händer, orsakar det stora protester och rubriker. Maten tas omedelbart bort och de ansvariga straffas men det är nästan omöjligt att få bort halal kött-som icke-muslimer inte vill äta från skolor. I ett växande antal skolor är halalmat det enda som serveras.

Vad som händer är att vi i väst upplever islamisering i stor skala fast vi är knappt medvetna om det. Ett stort antal människor tvingas leva efter sharialagar vare sig de vill det eller inte.

Det pågår en öppen kampanj av de islamiska matorganen att integrera halal i mainstream marknaden och att utvidga det till icke-muslimer. World Halal Forum håller årliga konferenser arbetar för att integrera halal i Europa…

Spridningen av halal är en del av det islamiska uppdraget att islamisera icke-muslimska samhällen. Införandet av sharia praxis på icke-muslimer kan tolkas som en handling av islamisk överhöghet.

Att det är en fråga om överlägsenhet och ekonomisk vinst och inte en religiös övertygelse visas av det faktum att Islam uttryckligen undantar troende från skyldigheten att äta halal-mat om ingen annan mat är tillgängliga: Allah ha bara förbjudit icke halal när det finns halal alltså nöden har ingen lag. Om man är tvingad av nödvändighet, utan avsiktlig olydnad, eller gränsöverskridande grund begränsar,-då är han utan skuld. För Allah är ofta förlåtande Barmhärtigast. Koranen (002:173)

Om kvinnor i hijab och burka är den synliga representationen av den muslimska närvaron i väst, är halal en synlig symbol för muslimsk överhöghet.

Vi bevittnar ett muslimskt övertagande av en ökande andel av livsmedelsindustrin och andra branscher, med konsekvenser på arbetsmarknaden i Storbritannien, en nation med en hög nivå av arbetslöshet, särskilt bland unga. Halalprodukter inkluderar inte bara kött, utan också en lång lista med varor – från påskägg till kattmat – kosmetika, toalettartiklar, läkemedel och andra produkter.

Det är en mångmiljarders industri och den växer.

Principen om ”zakat” i islamisk lag gör det obligatoriskt för alla muslimer att ge 2,5 % av sin inkomst till välgörenhet – naturligtvis bara till religionsfränder. Zakat måste fördelas mellan 8 kategorier av mottagare, varav en är jihadister som strider för Allah.

Enligt islamisk lag är det inte tillåtet för islamiska organisationer som tillhandahåller halal-certifiering att inte betala zakat, vilka enligt islamisk lag är obligatorisk för alla muslimer.

När du köper en av de många halal-certifierade produkterna som finns i våra västerländska länder, bidrar du mot din vetskap och troligen mot din vilja, indirekt till islamiska terrorister, mördare av kristna i Mellanöstern, al-Qaida-länkade grupper och så vidare. Köp halal och du är med och finansierar jihad mot väst.

Många islamiska ”välgörenhetsorganisationer” har kända kopplingar till terrorism och islamisk extremism. Islamic Relief Worldwide, IRW, består av femton biståndsorgan som officiellt syftar till att lindra lidandet för världens fattigaste människor men välgörenhet är en extremistisk organisation som arbetar med ett stort antal organisationer kopplade till terrorismen.

Dessa organisationer och grupper, har genom åren inkluderat Hamas och organ med anknytning till Hamas som Al Wafa och Al Tzalah, terrorister i Tjetjenien. Al-Qaida, den jemenitiska Al-Eslah organisationen, Muslimska brödraskapet grupper verksamma i olika europeiska länder och många fler.

Det gör IRW, som är en av världens största och mest inflytelserika muslimska välgörenhetsorganisationer, än farligare är att man har förvärvat legitimitet bland västerländska politiker och offentliga personer. Även arvtagare till den brittiska tronen Prince Charles har uttryckt stöd och uppträtt på IRW händelser. Men har man mycket lite granskning av IRW och dess grenar.

Sammanfattningsvis är halal på yta en form av djurplågeri, men halal är också ett avgörande område i konflikten mellan västvärlden och de som vill tvinga islam på oss. Det ger också muslimer kulturellt, ideologiskt, politiskt och sist men inte minst ekonomisk fördel på ett skrämmande sätt.

Alla halalprodukter kräver certifiering av en Muslimsk organisation och de ska ha betalt.

 


7 responses to “Krav – inget halalkött i offentliga institutioner

 • Tomas O'Maely

  Ett krav som borde vara självklart i alla civiliserade länder.

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Genom att acceptera halal så accepterar man djurplågeri, och om ett sk. upplyst land som Sverige är med och bidrar till detta gör ju då att Sverige bör då anmälas till Europarådet för brott mot djurskyddslagen, om de tillåter denna sjuka typ av slakt.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Detta kommer naturligtvis inte att ske i Sverige som alla förstår !

  Gilla

 • The proud swede

  Om det inte passar att äta svensk mat, så är det väl bara att flytta hem, eller till ett muslimskt land, där de kan fortsätta leva som grottvarelser

  Gilla

 • Kurt

  För att Svenne är korkad och inte ha en aning om vad som plågor, det är mycket viktigare med häxjakten på alla män som ha någon gång klappad en kvinna på rumpan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: