Åtalas för kommentar på SD:s Facebooksida

YTTRANDEFRIHET. En kvinna, 71 år, från Borås kommenterade ett inlägg på Sverigedemokraternas Facebooksida. Nu åtalas hon för hets mot folkgrupp. I början av juni förra året delade Sverigedemokraterna en artikel på sin Facebooksida från sin egen webbtidning Samtiden. Inlägget kommenterades av den äldre kvinnan som senare anmäldes till polisen för hets mot folkgrupp av en privatperson.

Aftonbladet 13/3 2000. Då gick det bra och jag tror ingen kan påstå att det blivit bättre av att dölja etniciteten.

– Jag tycker att det är ett väldigt nedsättande meddelande där man verkligen uttrycker stark missaktning. Utifrån det tycker jag att det ska vara hets mot folkgrupp av normalgraden och inte ett ringa brott, säger Martin Svensson, kammaråklagare i Borås.

I stämningsansökan, Mål nr B 2477-17 som lämnades in till Borås tingsrätt under måndagen skriver kammaråklagare Martin Svensson att kvinnan har: ”har uttalat sig nedsättande om invandrare med syftning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung och/eller trosbekännelse. Hon har i en kommentar på Facebook skrivit ”Tala om skämt dom har inga
problem med beröring eftersom dom våldtar varenda kvinna dom ser, slår ner personal slår sönder sina boenden osv, det är vi som blir illa berörda av dom 30 åriga skäggbarnens beröringsframfart.”. Meddelandet spreds genom att det skrevs som en kommentar på Sverigedemokraternas Facebooksida. Det hände den 8 juni 2016 i Borås, Borås stad.

Kvinnan begick gärningen med uppsåt. Lagrum: 16 kap 8 § 1 st brottsbalken” 

Kvinnan nekar hon till brott. – Min uppfattning är att det har blivit betydligt fler ärenden som anmäls som hets mot folkgrupp. Och det finns personer och grupper som aktivt letar och gör anmälningar, säger kammaråklagare Svensson.

-Pettersson anser att kammaråklagare Martin Svensson borde åtalas för att han lägger resurser på detta trams så länge det finns annat att göra.

Det är väl ingen tvekan om att kvinnan delvis har rätt. Naturligtvis är inte alla invandrare brottslingar men de är överrepresenterade i de gärningar som kvinnan nämner.

Sverige har inte brist på poliser, lärare, vårdpersonal, bostäder osv. Vi har tagit emot för många asylinvandrare. Sverige är dimensionerat för svenska kriminella…

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

22 thoughts on “Åtalas för kommentar på SD:s Facebooksida

  1. Vi borde alla skriva exakt likadant som den äldre kvinnan. Låt oss säga ett par hundratusen kommentarer, skulle staten åtala oss allihop, tvivlar att dom har resurser, pengar till det. Folklig resning efterlyses.

  2. Tyvärr så blir jag alltmer övertygad om att svenskarna och Sverige är utsett till att vara skådeplatsen för ett nordiskt kalifat av islam.
    Kanske några politikerpatrask har sålt ut oss för en lätt tillvaro när de inte själva orkar bo i dårhuset ?
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/atalas-for-kommentar-pa-sd-s-facebooksida
    Det som händer i vårt enda land är långt ifrån friskt !
    Det är stinkande och ruttet stinker !

    • Så sant, vore jag norrman, dansk eller finsk skulle jag bäva för det som sker i Sverige. Faller Sverige kommer övriga nordiska länder leva i konstant fara.
      Så med det, vore jag dem skulle jag göra allt för att stödja oppositionen i Sverige. Tillsammans kan vi ha en chans mot ondskans globalistarme. Tillsammans för att skydda våra länder och dess barn.
      Faller Sverige så Faller Norden. Bröder och Systrar i Norden det är dags att vi tillsammans enas i kampen.
      Leve Norden👨‍👩‍👧

    • IS blev av med sin självutnämnda huvudstad och nu har dom nästan bara Sverige kvar som kalifat. Så länge vi har en muslimvänlig s.k. regering i Sverige så kommer IS att bli starkare och starkare här.

  3. Den enda folkgrupp som de facto utsätts för regelrätt så kallad hets är den etniskt svenska oppositionella delen av befolkningen, där rikets genomkorrupta styre och deras välavlönade vasaller icke spar någon möda då det gäller att registrera, nyttja skrämseltaktik och förse dissidenter med munkavle, samt tvinga de som vägrar acceptera destruktionspolitiken att erlägga kännbara bötesbelopp och underkastas obehagliga reprimander.

    Oavsett om den åtalade begagnat sig av ett mindre lämpat skriftspråk, borde vederbörandes åsikt, icke minst med tanke på den accelererande brottsstatistik vi nu tvingas erfara, sortera under fri åsiktsbildning.
    Den anklagade har enligt vad undertecknad erfar icke namngivit någon enskild person.

    Detta om något är personlig hetsjakt och representerar ett oavvisligt hot mot yttrandefriheten, i en tid då begrepp som civilkurage och contumacia sållar agnarna från vetet och där meningsmotståndet per automatik definieras som falsk anklagelse.
    Andreas.

    • Klickade och tittade på bilden där han poserar med de unga flickorna, tur för honom att det inte var med ett av mina barnbarn, visst mina barnbarn är inte i Sverige, pust !

      • Blir jag åtalad om jag skriver att jag tycker han är ett vidrigt äckel…?

      • DuGamlaDuFria
        Jag instämmer med din åsikt så då blir vi två, får se om fler hänger på !

    • Var det inte Mohammed som var gift med en 9-åring

      Är det ingen som reagerar ?

      • Han gifte sig henne tidigare men han inledde en sexuell relation med det arma barnet när hon var nio !

    • DuGamlaDu Fria
      Lyssnade på detta svammel från tv 4 , gode tid jag tror att det är dags att förpacka Sverige i hållbart material och sända ut i universum.
      Blir ledsen för de generationer som kommer att plågas med detta dravel !

      • Gruppsex med våldsinslag är alltså helt ok förmedlar boken även pedofili…. vidhåller att den mannen är riktigt vidrig.

        Journalisten Inti Chavez Perez, som av Fredrik Reinfeldts regering utsågs som ”expert” i genusutredningen Män och jämställdhet.

  4. Läste detta på nätet i Borås Tidning, angående jäv mot en Sverigedemokrats ev. brott i ett mål.

    ”Anmälan mot Martin Svensson grundade sig på de kommentarer han skrivit om Sverigedemokraterna på Twitter. Riksåklagaren konstaterar att Martin Svenssons politiska åsikter, även offentligt uttalande, är en privatsak. Riksåklagaren slår också fast att Martin Svensson haft förmåga att hantera ärendet professionellt och opartiskt.”

    Så…….. fundera lite själva, och kolla gärna på Twitter.

    Vad heter det… Du ska inte kasta pil i gummibåt.

  5. Tänk om säg 1000 personer skriver samma rader som den äldre kvinnan har gjort under ett inlägg, skall då åklagarna åtala alla 1000 ?
    Jag trodde att rättsväsendet inte hinner med alla våldtäktsfall, misshandel, rån och annat som konstant drabbar medborgarna !

    • Dravel har rättsväsendet tid med, de behöver få upp statistiken, därför jagar de Svenskar istället för ”hudingar” som begår betydligt grövre brott!!
      Vi Svenskar är tacksamma ”offer” hos rättsväsendet och regering/riksdag.
      Vi får inte glömma vem och vilka som icensatte detta hemska scenario vi nu har.
      Rösta rätt, rösta SD

  6. Åklagaren symboliserar den skenheliga politiska rättvisan. Det är bra Pettersson uppmärksammar hur skattepengar går när åklagare Martin Svensson går politisk korståg med en moralisk kompass som fullständigt havererat.

  7. Det var väl i Borås som tre ”svenska ungdomar” rånade vanliga medborgare i somras, och agerade med skenavrättningar mot brottsoffren samt kidnappade person hem till dennes lägenhet för att där stjäla elektronik, pengar, kreditkort etc.
    Har för mig att 2 av 3 är fria, och den 1a är fortfarande misstänkt och väntar på beslut.

    Så det är skillnad på brott, att gripa en 70+ kvinna för sin yttranderätt ( fel o rätt, får varje person avgöra ).

    Vart är det på väg ?

  8. Det är för dessa rättskipare lättare,att anklaga en äldre dam än att fälla invandrade våldtäktsmän,rånare,pyromaner,och en massa andra brott !
    Än en gång bevis för,att de infört två olika rättssystem…

  9. Ja detta är väl något för vårt allt mera kollapsande rättsmaskineri att sätta tänderna i.
    Den importerade brottsligheten går däremot fri.

Kommentera