Skattefinansierad handbok för journalister som skriver om migration

INVANDRING. Den nya handboken Reporting on Migration and Minorities: Approach and Guidelines är utgiven inom ramen för EU-projekten ”Respektera ord” och ”Etisk journalistik mot hatpropaganda”. Bakom boken står Internationella Pressinstitutet i Wien samt sju europeiska radiobolag i Tyskland, Irland, Ungern, Grekland, Italien, Slovenien och Spanien.

Handboken är framtagen för att underlätta för journalister som vill rapportera etiskt om migration och om minoriteter och ger ett flertal rekommendationer, såväl specifika när det gäller enskilda folkgrupper, religioner och etniciteter, som generella.

Utöver rapporten kommer projektet också att skapa en interaktiv karta med goda exempel på migrationsrapportering, samt anordna en radiokampanj för att mota hatpropaganda, uppger Internationella Pressinstitutet.

-Pettersson säger att det räcker tydligen inte med att medierna rapporterar korrekt, allsidigt och konssekvensneutralt. I dag försöker journalisterna bedriva agenda-journalistik, alltså få läsarna att tycka ”rätt” i ”rätt frågor”. Dagens Nyheter, Sveriges Radio och SVT är typexempel på medier som driver en politisk agenda, det vill säga propaganda för massinvandring och mot oliktänkande…

Handbok för journalister

6 thoughts on “Skattefinansierad handbok för journalister som skriver om migration

  1. Jag trodde faktiskt att svensk media var fullärd, när det gäller att förvanska verkligheten till något, som passar deras egen uppfattning.

  2. Och svensk media, som påstår sig stå för sanning och fakta!
    Man minns DDR-media med en rysning.
    Timrat Pettersson finns.

Kommentera