Åkesson kraschade partyt

God morgon, på riksdagens hemsida kan man lyssna till diverse debatter och framför allt klicka sig fram till enskilda anföranden som intresserar. Det gjorde jag igår. Det var rätt kul. Här kommen en kommentar.
INSÄNDARE. Det  går bra för Sverige. Det tycker Svetsarn, det tycker småpartierna  som nafsar honom i hasorna. Men alltid är det någon enögd jävel som ska lägga sordin på glädjen.

I det här fallet Jimmie Åkesson, partiledare i Sverigedemokraterna, som under partiledardebatten i riksdagen hade fräckheten att även räkna upp en del smärre problem i landet Sverige: den 80-partykraschernprocentiga arbetslösheten bland utlandsfödda, allt flerparallellsamhällen och non-go-zoner, utanförskap, skjutningar, ökad användning av handgranater, våldtäkter och barnvåldtäkter som inte utreds, kyrkogårdspersons som tvingas genomgå utbildningar i konsten att bemöta beväpnade begravningsgäster, den icke fungerade migrationen, antalet personer som befinner sig olagligt i Sverige etc.
Det var det naturligtvis inget annat parti som ville prata om i den allmänna yran att dela ut skattebetalarnas pengar till allt och alla.
Det går till och med så bra för Sverige att vi generöst kan låta alla tusentals (inget har en aning om hur många) personer som befinner sig olagligt i landet och papperslösa ta del av den allmänna välfärden som vi gemensamt har bidragit till. Detta faktum fick partykraschern  Åkesson att ställa en fråga till den nyvalde moderatledaren  och i truten välsmorda Ulf KristerssonTycker Ulf Kristersson att det är rimligt att Rakhmat Avilov (illegal invandrare i Sverige och den som utförde terrordådet i Stockholm) betalar 50 kronor hos tandläkaren medan pensionärerna tvingas betala fullt pris? Vad Kristersson tyckte om den saken fick vi dock inget veta. Det får väl också anses som ett svar.
 
Slipade tyckte sig också Lövet, C, och Kapten, L, vara som gaddat ihop sig om  en gemensam taktik mot rasisten Åkesson och hans lika rasistiska partikamrater. Ja, nu vågade ju varken Lövet eller Kapten ta ordet rasist i sin mun, men andemeningen stod för alla klar som korvspad. Tyvärr visade sig den uttänkta taktiken vara väl smart när den såta duon inte var så samspelta som hoppats. Lövets fråga löd: Hur definierar Jimmy Åkesson rasism? Den frågan var kanske inte alltför begåvad och kunde av Åkesson besvaras  på ett enkelt och korrekt sätt. Ännu sämre  gick det för Kapten som när det  blev hans tur att hacka på Åkesson i samma ämne men inte kom någonvart och då istället menade attDefinitionen av rasism är inte så viktig”.
Varvid full Åkesson förståeligt såg något konfunderad ut. Ena minuten är rasism viktigt, den andra minuten är rasism oviktigt. När Kapten märkte att krutet bet dåligt klämde han till med att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra.
Det höll givetvis den retfulle Åkesson med om och påpekade att om så varit fallet hade ju inte SD behövts! 
Sedan gick Kapten något moloken och satte sig i sin bänk, där kollegan Lövet i bänken bredvid inte hade några tröstens ord att komma med utan var i full upptagen med att leka med sin mobil.
 
Sist ut i replikskiftet med riksdagens svarta får, Åkesson , var herr Carlson, KD, vikarie för partiledare Ebba som inte har tillträde till kammaren (och eventuellt aldrig heller får det, då KD ligger risigt till i opinionsundersökningarna. Synd i så fall då Ebba nästan alltid på underhållning när hon vevar åt alla håll utan att  träffa målet särskilt ofta).
Carlson visade sig vara en herre med humor som vapen och anföll SD:s budget med full kraft med repliken: Synda att nobelpristagaren i ekonomi redan är utsedd, annars borde priset  gå till Jimmy Åkesson. Vad tror ni den sluge Åkesson svarade på den sarkasmen? Just det: Det kan nog bli svårt, jag får ju  inte gå på festen. Varvid Carlson såg ut att sjunka ihop som en punkterad läderboll i talarstolen.
Anonym

27 thoughts on “Åkesson kraschade partyt

  1. Tydligen var Åkesson så bra att ljudet nu har försvunnit från riksdagens partiledardebatt, (riksdagen.se) igår. Det går dock att se partiledarna, men att höra dem går alltså inte. Hmmm….. jag tror inte att det är en slump.

  2. När jag ändå är igång o skriver vill jag berätta detta: Idag är jag lokal-tidningens SN meste insändarskribent enligt deras nyhetschef. Den titeln hade Pettersson innan han startade denna blogg. Jag skriver mycket om psykvården o andra orättvisor. Inga politiker gillar mig. MEN vanligt folk gör det o så sent som igår träffade jag en nyinflyttad Nyköpingsbo som läser allt jag skriver o bad mig fortsätta skriva. Detta hör jag ofta. Min fråga blir då till alla: Ska inte politikerna vara folkets tjänare? Idag är det tvärtom.

  3. Jan Björklund är major i reserven för infanteriet med lysande vitsord i sin militära karriär. Tala om man på rätt plats. Han skulle fortsatt i det militära.

  4. Konstigt att inte SVT tog några av dessa oneliners i sina nyhetsprogram.
    Att det finns en politiker som kan svara med humor händer ju inte så ofta i dessa de lättkränktas tider. Den med nobelfesten var ju riktigt bra.
    Hade det varit tvärtom hade de vevat replikerna tiotals gånger i samma program.

    • SD humor passar sig nog inte i SVT och i övrig av 7 klövern politiskt styrd svensk massmedia det skulle ju kunna uppfattas som att ge SD fördelaktig propaganda !
      SD ska ju som många vet systematiskt tigas ihjäl så mycket det bara går och helst helt sopas bort från den politiska arenan.

  5. Att hjälpa på plats (ursprungslandet), hjäper c:a 10 personer
    istället för 1 person som blir sönderdaltad i Sverige…

    Muslimerna vill påtvinga Europa och Sverige sin tro, vilka är
    det då som är rasister…vi erbjuder dem iaf bistånd där de hör
    hemma, finns i mina ögon inget rasistiskt i detta

    Grubblat mig sömnlös över detta faktum i snart en mansålder,
    kanske mer…finns det ingen som hos SD som ordentligt kan
    ta tag i detta?…kanske anordna ett tvångsseminarum och
    bekosta en halvårskurs, 6-8 tim. om dgn ett halvår för att
    banka in i 87:ans trånga Korkskallar att detta förslag inget
    har med rasismen el nazismen att skaffa…folkgruppen som
    nu håller på att göra ”Svensken till lakej under Mohammed”
    kommer aldrig att bli Europeer, ännu mindre Svenskar

  6. Tyckte jag hörde Åkesson säga: Om ni andra skötte er behövdes in vi. Så sant som det är sagt. Det var inte så många år sen S hade 45%. Just hos S:s väljare finns det största missnöjet. Ta psykiskt sjuka. Ta fattigpensionärer. Ta vårdköer o polisbrist. Ja listan kan göras längre. Jag gissar att 5% av SD:s väljare är rasister. Resten är missnöjda med orättvisor o annat. Ett klokt ordspråk: Som man bäddar får man ligga. Sen tycker även jag att Löfvens alla angrepp på Åkesson är ovärdigt. Nu talar vi sakfrågor o respekterar varandra. Lycka Till!

  7. Synd nu bara att SD backar stort för att väljarna flyttar tillbaka till M. Så nu är SD tredje största pati. Svensk politik behöver Åkesson,någon som går med sannngens fackla i ett grått riksdagshus.

  8. inför valet publicera en lista över samtliga partiers dömda, som vi kan använda i debatten då 7-klövern kastar osanna rasist anklagelser mot oss

  9. Man bara njuter när sju-klövern blir tillplattad! :-))

    Sanningen svider, inte undra på att somliga bli modstulna, när de inser hur de gör bort sig.

    • Det verkar som om Åkesson kommer mer och mer nu inför valet.Jag tycker han har varit för tyst tidigare och tagit för mycket skit.Hoppas han talar om sanningen nu inför slutspurten till dessa förrädare som vill förstöra Sverige.

  10. Då ser det ut som Moderaterna och Lövén är nöjda med samhället som de skapat, mord, våldtäkter och bränder.

    • Man får inte glömma de övriga ynkliga partierna inom dagrns 7 klöver som också har ett ansvar för dagens s.k trygga, mysiga och mångkulturella Sverige !

  11. Dom ger sig på fel man när dom tror att dom kan platta
    till Jimmie Åkesson, men det gick inte så bra, och den
    som blev mest tillplattad var väl Svetsar lärlingen, som
    bara fick fram orden ”att det var visst en öm tå” när
    Jimmie äntligen sade ifrån på skarpen om Löfvens eviga
    nazisttjafs.Vet inte om han menade sin egen tå, för han
    såg moloken ut när han äntrade talarstolen igen!

    • Det måste varit hans egna ömma tå han menade, svetsarlärlingen. Han är så ynklig och okunnig både verbalt och intellektuellt så man undrar vilken buske sossarna lyft på för att hitta denna dubbelnolla?

  12. Det är inte lätt att vara den enda vuxna i en sandlåda, men äntligen sa Åkesson ifrån på skarpen…vilka idioter vi har i riksdagen riktigt sorgligt.

    • Betänk då att dessa har sina övermän/kvinnor vid EU-centralen i Bryssel…Där sitter tusentals lathundar i såväl plenarsalen,som bakom.Väl betalda och sällan närvarande.Det är dessa som i sin tur styr svittsaren och hans sex undersåtar !
      Tala om väl fördelad demokrati,med ”överkokon” och alkoholisten Junker m.fl. ,som dagligen står och svamlar.
      Milde Jesus,som det hörs i kyrkan !!!!

      • Jag har länge undrat varför vi Svenska skattebetalare skall betala medlemsavgift till EU för. Det är ju en klubb för de rika företagsledarna och inte en förening för vanliga människor.
        Den skyhöga avgiften kan tas från företagens enorma vinster.

Kommentera