Igår fick vi iväg tio av 17000 eller tio av 80000

INVANDRING. Igår skulle ett femtontal illegala afghaner utvisas från Sverige. Tio kom iväg i planet med destination Kabul, Afghanistan. Fem fick uppskov och ska få sin sak prövad igen, trots flera år av prövningar. 

https://twitter.com/anns0018/status/917995107869130753

Det är drygt 17.000 ensamkommande som fått avslag eller förväntas få avslag inom kort för att de saknar asylskäl.

Hittills har man lyckats få iväg ett tusental, inklusive dom som tagit sig härifrån själva. Ungefär lika många har gränspolisen fått uppgift på att eskortera ut ur landet.

I SR Studio Ett igår hördes en dam som” kämpade” för att alla ska få stanna, i första hand de tio unga männen som ikväll skulle iväg från Landvetters flygplats.

Damen tyckte på fullaste allvar att poliser, anlitade busschaufförer och inblandad flygpersonal skulle stanna hemma idag och på det sättet ta sitt ansvar för att aktuella personer, trots att de fått sin sak prövad i flera instanser, ska få stanna i Sverige.

Det är nämligen uppenbart fel på lagen, hävdade damen empatiskt och menade att afghanerna utvisas till en osäker framtid, armod och arbetslöshet.

Detta fick Migrationsverkets representant att påtala att vad som granskas vid en asylansökan är personens skyddsbehov, att inga minderåriga utvisas och inte minst att bland dom som ska utvisas från Landvetter även finns folk som begått brott i landet och därmed dömts till utvisning.

Ett kan tyckas tydligt klargörande som dock inte fick stopp på damen ifråga som fortsatte hänvisa till att det är fel på lagen. Det har hon självklart rätt att tycka.

Mellan radernas får man väl tolka henne som så att lagen borde föreskriva alla får stanna i Sverige. Men då behövs ju heller ingen lag alls. Åtminstone inte asyllagen.

-Pettersson undrar varför fejkmedia som skriver snyftreportage efter snyftreportage inte tar upp att det i transporten ingår utvisningsdömda brottslingar och vad de sysslat med i Sverige.

Ingår inte detta i korrekt och allsidig rapportering Thomas Mattsson?

16.990 återstår, det är dags att öka takten…

Brudar i Kabul, Afghanistan, på det glada 1970-talet…

17 thoughts on “Igår fick vi iväg tio av 17000 eller tio av 80000

  1. Starkt jobbat P-G men dessa stackars missförstådda gäster är snart tillsammans med ännu fler gäster garanterat snart tillbaka i Sverige igen med hjälp av svenska skattepengar, extremvänstern och välgödda advokater !

  2. Sverige ska vara en anarki där andra länders befolkning roffar åt sig det de kan. Jag fattar inte vad som flyger i folk när de tror att de är goda!

    • Att många roffar åt sig märks inte i finansminister Magdalena Anderssons enormt rika välfärdsland Sverige där välfärdsbidrag haglar över alla som inte vill eller behöver arbeta och bidra till det gemensamma samhället !

  3. Bra att samordna med andra länder. Detta ökar trycket på leverans från våra politiker.

  4. Dessutom om hastigheten på avgångarna mot deras hemland ökar så kommer det relativa fåtalet demonstranter att tröttas rejält och inte att räcka till för dessa fortsatta försök att obstruera mot vår lagstiftning.

    Har de inga jobb?

  5. När det var Ygeman och nu är Morgan Johansson som har hand om det så blir resultatet givetvis fiasko.

    • Vem i dagens svenska politiska ynkliga sandlåda bestående av 8 partier skulle ha om detta istället för Ygeman och M.J ?
      Mycket snack och ingen verkstad från samtliga 8 partier i riksdagen, alla partier vet att tåget gått det är 35 år försent att börja rensa upp på Sveriges idag havererade bakgård nu gäller bara för dem att roffa åt sig egna förmåner från smörgåsbordet och inneha makten ingen politiker från V till SD har ett dyft till övers för det där s.k vanliga folket som de i debatter alltid nedlåtande kallar oss infödda hederliga arbetande och skattebetalande svenskar för.

  6. Läs Petterssons artikel 12 augusti 2017 om semesterresa till Afganistan!

    Sök också på ”semester i Afganistan”. Där finns mycket fint att se och uppleva enligt resebyråerna.
    Finns inga uppgifret om risker eller hot.

    Är svenska regeringen korrumperad av islam?

    Varför importeras 1000:tals män i ”krigsduglig ålder”?
    Varför får dessa ”soldater” stanna kvar i Sverige?
    Varför dominerar ”ensamkommande barn” (i krigsduglig ålder)?
    Är vårt fosterland på väg att ockuperas av islam?
    Finns SÄPO med i bilden – hur?
    Finns vapenförråd i moskéerna?
    Är moskéerna öppna för inspektion?

    Känner du dig trygg?
    Kommer du att ha kvar det du äger? – hur länge?

Kommentera