Tio gripna misstänkta för inblandning i mordet på Nabil Haidar i Uppsala

INVANDRARVÅLD. Polisen i region Stockholm har under tisdagsmorgonen gjort tillslag på flera platser i länet och har frihetsberövat flera personer. Tillslagen sker i samband med mordet på Nabil Haidar i Uppsala den 1 april. Tio personer som varit anhållna i sin frånvaro har gripits, säger åklagare Anne Sjöblom. 

– Tre personer är anhållna för mord, sex för medhjälp till mord och en för anstiftan till mord, säger Sjöblom. Enligt uppgifter har tungt beväpnad polis använt distraktionsgranater vid minst ett av tillslagen.

Nadir Haidar som mördades i Uppsala var misstänkt för anstiftan till ett mord i Södertälje, men friades i en rättegång. Men vi kan lugnt utgå att mordet på Haidar var en hämnd för ett annat mord som var en hämnd…

Polisen

Begravningen av Elias Elias som mördades i Södertälje och där Haidar var misstänkt för anstiftan men friades.

TIDIGARE 2017-04-01. Även i Uppsala skjuts det – invandrare mördad

INVANDRARVÅLD. En man är allvarligt skadad efter att ha skjutits på lördagskvällen. Mannen är förd till sjukhus, uppger polisen.

Personer ska ha setts lämna platsen i samband med skottlossningen.

Vid 19.07 på lördagskvällen fick polisen in larmet om skottlossningen i Boländerna i Uppsala. En person – en man – är enligt polisen allvarligt skadad och förd till sjukhus.

Ingen person har gripits.

Polisen

UPPDATERAT: Nabil Haidar, 43, statslös kurd från Irak avled under kvällen. Enligt uppgifter frikändes mannen från ett uppmärksammat mord för flera år sedan, där han var åtalad för anstiftan. Kvällens skjutning misstänks vara en hämndaktion.

5 thoughts on “Tio gripna misstänkta för inblandning i mordet på Nabil Haidar i Uppsala

  1. Enligt obekräftade källor ( Heinrich) är det terrorgruppen SD som ligger bakom detta och vår ledare håller med eftersom vi har en gammal svenska tradition av barbari med mord hit o dit, PK jublar, grattis. Man bockar djupt o tackar för att vår skatt går till välgörenhet som detta ” DET ÄR LÖNSAMT PÅ SIKT”

  2. Haha ja gänget ./. En, från TV i söndags vill ju ha det här och dessutom tycker de att jag skall betala, vilket tokland, låt dem mörda varann bäst de vill. Lag och ordning existerar inte längre i Sverige.

Kommentera