Sex döda i väntan på äldreboende i år

INVANDRING. Långa handläggningstider och äldre som dör i väntan på äldreboende. Så ser verkligheten ut i Hörby.

Enligt 2016 års statistik från Socialstyrelsens kvalitetsregister Öppna jämförelser får äldre i Sverige vänta i genomsnitt 57 dagar från ansökan om plats på äldreboende tills de får flytta in.
Men i Hörby, Höör och Svalöv får de äldre vänta dubbelt så länge. I genomsnitt 117 dagar från ansökan till inflyttning. Nästan fyra månader.

Läs mer på Skånska Dagbladet…

-Pettersson säger att vi får acceptera att äldre dör så länge resurserna läggs på annat. 87:an har valt den prioriteringen…

För er som inte känner till vad våra skattepengar läggs på så läs gärna om Hörby på bloggen… 

20 thoughts on “Sex döda i väntan på äldreboende i år

  1. Ja jag hoppas att valet 2018 visar på att vi bara matats med
    opinionsundersökningar som är ren fejk, där sossarna alltid
    har 30% oavsett hur dåligt dom än uppfört sig.
    Partiet är direkt skadligt för landet, för dom går bara globallisternas
    ärenden, Svenska folket skiter dom i, och dom visar det på
    fler och fler områden!

  2. Ja det är en skam.man slänger ut 100 tals miljarder per år,men dom äldre och pensionärer våra ungdomar skiter man i.jag hatar Stefan löfven och company .äckligare regering får man leta efter.sd måste komma till makten annars är Sverige kört på riktigt.jag röstar på SD 2018.och jag känner många som ändrat sig och kommer rösta på SD.fy fan vilken regering vi har jag skäms över dom.

  3. Våra gamla som byggt upp Sverige som dagens föraktfulla välgödda etablissemang drar nytta av är från politiskt och massmedialt håll inte värda kattskit under skorna det finns istället andra av politiker utsedda stackars grupper som har allra högsta prioritet och i alla lägen får allt de vill och behöver !
    Skillnad på folk och folk i Sverige 2017, ärlighet och hederlighet är noll värt däremot ligger ohederlighet och brottslighet högst i kurs ju mer jäkelskap man ställer till i samhället och mot rejält folk desto mer fördelar får man i de kriminellas paradis nr 1 Sverige.

    • Jepp, så resonerar PK och i synnerhet ”eliten”, nu drabbar ju döden till största delen PK 87 an, så dom är säkert mkt nöjda och siktar högre för att ge mer plats åt nya adeln, grattis.

      • En död gammal där staten slipper betala ut en ynka så kallad garantipension håller en somalisk tanta(barn ej medräknade) flytande i en halv månad. Vilken vinst för Sverige!

  4. Sverige måste vara det mest äldrefientliga landet i hela världen.
    Pratade med en verklighetsfrånvänd mäklare häromdagen och vi kom in på den gigantiska bostadsbristen i snart sagt hela landet alla kommuner och att så många tusentals unga svenskar tvingas bo hemma långt upp i 30 årsåldern trots fast arbete och att det innebär att de inte kan bilda familj hemma hos föräldrarna,men hon höll inte alls med mig om att det beror på en massinvandring av hundratusentals människor främst män från tredje världen som ges företräde till bostäder och att svenskar kastas ut från sina lägenheter för att ge plats åt främlingarna.Mäklarkvinnan sa att detta var alls inget problem utan att det största problemet till den enorma bostadsbristen beror på att så många äldre vägrar flytta till äldreboenden utan vill bo kvar hemma istället och därför frigörs så få bostäder idag.Har pratat med flera som jobbar inom äldreomsorgen och de har en helt annan uppfattning/erfarenhet, i många kommunen får alla äldre per automatik avslag när de ansöker om plats på äldreboende och tvingas bo kvar hemma trots att de inte klarar av detta längre.Den stora elefanten i rummet bara växer och växer och spränger snart hela rummet men det låtsas man inte om.Pk sjukan måste rensas ut och kastas i soptunnan där den hör hemma.

  5. Det är en skam och nesa för den ”humanitära stormakten” att man behandlar folkhemmets grundare på det här viset.
    Att sen få se de inkompetensa dilettanterna hålla hov i en direktsänd TV-debatt med floskler och annat ovidkommande svammel som närmast tillhör sandlådan, får mig att se rött.

  6. – Men vad då?
    87% av vår befolkning (registrerad) tycker ju att vi ska ha det så!
    87% av vår befolkning (registretad) förstår inte sitt bästa?
    87% av vår befolkning (registrerad) har IQ under ”genomsnittet”?

    Eller vad är förklaringen?
    Om du är en av de ”listiga” 87%:arna, hjälp mig att förstå!
    Eller har du då fått verkligheten förklarad för dig med korta ord?

    Ett råd till oss andra: Vi kan träna på att lära 1- eller 2 åringar att utföra enkla uppdrag och förstå syftet.
    Fortsätt sedan att försöka få en 87%:are att rösta rätt nästa gång.
    ”SD” är visserligen två bokstäver, men med lite träning ska vi nog kunna få en 87%:are att klara det.

    Ge inte upp? Det går att rädda vårt fosterland!

    • 87% 2014 !
      Blir intressant att se vad det bidragsberoende naiva svenska folket väljer 2018 efter Magdalena Anderssons tal om Sveriges idag oerhört starka ekonomi och utdelade av snälla allmosor till vissa grupper.
      Allt annat än en fortsatt regering bestående av en röd/grön sörja med stöd av det vänstextrema partiet V och förmodligen även av C och L är en bonus men tyvärr inget att hoppas på i dagens svenska politiska sandlåda och vad räddaren i nöden SD som många med all rätt tycker och tror är ska kunna göra för att få någon typ av ordning på ett Sverige i fritt fall, att prata och kritisera är en sak men vad SD konkret tänker, vill och kommer att göra för att rensa upp i dagens folkhem är något oklart, vet inte hur mycket J.Å och hans kompisar inom SD likt 7 klöverns politiker innerst inne bryr sig om oss det där s.k vanliga folket som drar lasset i samhället !
      Oavsett vad man tycker så befinner sig J.Å och SD:s partitopp inte ute i den riktiga verkligheten utan lever även de i den s.k verklighetsfrämmande välgödda världen där etablissemanget befinner sig men tror man på SD och underverk så är det naturligtvis helt ok att lägga rösten på detta parti för något bättre alternativ finns ju tyvärr inte idag.

  7. Vi som har byggt upp landet får finna oss på kraftiga försämringar överallt.Pratade med en bekant härom dagen han är närmare 80.Han hade problem med knäna ,läkare sa att dom inte opererar honom ha var för gammal.Men man har råd att lägga enorma summor på ljugande lyxflycktingar,men vi som har kämpat i hela livet inte värt ett skit.Byfånens humanitära stormakt kann man torka sig nånstans.Avgå för helvete gör Sverige svenskt igen.Mvh Adolf

    • Beställt av 87 an som är självdestruktiva och verkar hata sig själva, sina egna barn , nära o kära och bara godhetsknarkar muslimer.

    • Blir en mycket dyr välfärdsnota som ska betalas i framtiden av alla oss som arbetar och gör rätt för sig, det välförsedda etablissemanget klarar sig som vanligt bra de har under lång tid roffat åt sig tillräckligt från smörgåsbordet av förmåner som de själva bara får sitta vid !

Kommentera