Hot mot Wigh

Hanna Wighs hem har utsatts för skadegörelse och hon själv har hotats i brev.

Vi bör konstatera en sak. Människor som argumenterar med hot och hat, är människor varje sund individ tar avstånd från. Fast uppenbart är det skillnad i hur media hanterar saken och en viss agenda kan synas bakom.

2012 gjorde BRÅ en undersökning om hot och våld mot politiker. SR redovisade siffrorna 2014 och informerade lyssnarna om att 20 procent av de svenska politikerna någon gång utsatts för hot och våld. De politiker som vid den tidpunkten var mest utsatta, var Sverigedemokrater och då finns det säkert ett mörkertal bakom.

Detta faktum har sällan belysts i media, åtminstone inte med något större engagemang.

En av dessa Sverigedemokratiska politiker som redan då hade utsatts för både hot, hat och våld var just Hanna Wigh. ”Hoten har blivit en del av vardagen”, fick veta. Självklart lika oacceptabelt att Wigh utsattes för hot, som det är för alla andra politiker, oavsett parti. Dock gjordes inga större nummer av att hon utsattes, lika lite som det faktum att SD-politiker förlorat jobb och uppdrag p.g.a. sitt politiska engagemang.

Media visar att skillnaden mellan då och nu är markant. Då kunde man med lite tålamod googla fram små artiklar om Hanna Wigh och hennes utsatta position som politiker. Nu när hon ”talat ut” i TV4, lämnat SD och baktalat både sitt gamla parti och forna vänner, lyser rubrikerna stora. Du behöver inte använda många sekunder för att googla fram nyheten om den f.d. SD-politikern Hanna Wigh som utsatts för hot och hat.

Då var hoten och hatet mot SD-politiker en icke-nyhet. Nu är hoten och hatet mot f.d. SD-politiker en riksnyhet.

GP

Lägg gärna märke till hur ordet SD och partiets logga syns i bildvalen till varje artikel du googlar fram. Hörde jag någon viska orden ”medial agenda”?

 

14 thoughts on “Hot mot Wigh

  1. White lady skrev att Hanna W gärna skulle sätta sina barn i koranskola!?
    Det luktar illa. Verkar vara ngt som planterats för att kunna ätas i valet 2018.
    Finns det aktivt SD folk som vill sätta sina barn i islamisternas Koranskola? Då tycker jag de ska avgå frivilligt, för de representerar inte längre sina väljare.
    Pengar luktar inte, sägs det men detta luktar skunk och planerat övergrepp från vänster-liberalt håll.
    Här bör man kolla bankkonton, stora transaktioner går att spåra eller ev
    jobb inom offentlig sektor med överdimensionerad lön.

  2. Hon är en larvig brud som blev fingerpullad.men sen blev hon inte påsatt.typiskt feminist brud.bra hon lämna sd.

  3. Jag har också fått min bil förstörd efter att jag gått ur F! Inga rubriker!

    (Men det ena behöver i och för sig inte ha med det andra att göra. Men ändå.)

      • Jag gick ur för flera år sedan, innan de blev så vänsterinfluerade och började syssla med hbtq-frågor.

  4. Vet att det heter ”linslus”,när människor trängs för att få synas i TV-bild.
    Men vad heter det,när man gärna vill synas i pressen ? ”Presslus” ??

  5. Ja dom som inte begriper att Svensk Media är en jävla skandal
    måste vara dumma i huvudet, att köra med att man är opolitisk
    samtidigt som man gullar med alla socialister är falsk marknadsföring
    så det bara skriker om det . Svensk Media stinker skit!

  6. Jag undrar hur mycket fick hon betald av TV4? Hon gick in med en dold kamera till partisekreterare, hon var stel och inte övertygande när hon berättade om övergrepp, hon var mycket sen med att namnge mannen som hon anklagade för övergreppet och till slut – hon sade att hon mycket gärna skulle sätta sina barn i en koranskola! Vems ärende springer hon?

  7. Så här skrev Thoralf Alfsson (SD) på sin blogg innan de nya hoten blev kända.

    ”I måndags skrev TT att SD inte hade råd med Hanna Wighs avhopp. Idag tror jag de flesta bedömare anser att Hanna Wighs avhopp blev en befrielse för SD med tanke på de uttalande som hon lyckats med de senaste dagarna.

    Att partitoppen hållit en så låg profil angående Hanna Wigh är beundransvärt och något som Hanna Wigh borde vara full av tacksamhet för. Att media undvikit att granska Hanna Wigh kanske inte så många tänker på men så uppfattar jag det.”

    http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/09/29/11481276-reflektion/

  8. Misstänker att AFA dräggen ligger bakom för att svärta ned SD folk och vår skit och lögnpress hakar ju på för fullt inte särskilt förvånande.

Kommentera