I Sverige protesterar muslimer mot svenskarna, i Polen protesterar polackerna mot muslimerna

ISLAM. Klockan 14 i lördags bildade tiotusentals troende katolska polacker symbolisk försvarsring runt Polens 3500 km långa gränsen för att be en gemensam för att skydda Polen och Europa mot nutidens faror, rapporterar bland annat BBC och Dansk TV.

Ett av de hot som nämndes var islamiseringen av Europa och det därpå följande hotet om islamisk terror: – Syftet är att omfamna Polen med bön – omfamna hela Polen med en rosenkrans. Samma dag den 7 oktober kommer polacker att stå längs gränsen och be. För Polen och för hela världen berättar medarrangören Maciej Bodasinski.

Enligt arrangörerna hade 150 000 anmält sig. De troende polackerna är också oroliga för det militära hotet från Ryssland som polacker tar på allvar.

Tillfället för massbönen är årsdagen av segern den kristna flottans seger över en muslimsk flotta för exakt 446 år sedan, 1571. För många katoliker är slaget vid staden Lepanto, som idag ligger i Grekland, en symbol för mellan kristendomen och islam. Pettersson har skrivit om slaget HÄR. 

Den polska regeringen vägrar att ta emot kvoten på 6.200 migranter som EU kräver. Till skillnad från andra EU-länder har Polen inte fått någon av de 160.000 migranter som unionen kommer att fördela utöver medlemsstaterna.

Polerna är skeptiska till utsikterna till migranter från särskilt muslimska länder.

35 000 muslimer bor idag i Polen – av en befolkning på 38 miljoner poler. Detta motsvarar 0,1% av den polska befolkningen.

-Pettersson menar att polackerna är kloka…

Jag gör då och då lite affärer med ett polskt företag. Jarek som min kontakt heter säger att det är lite skillnad mellan Polen och Sverige. Polen har tagit emot en miljon migranter från Ukraina som jobbar hårt och bra – Sverige har tagit emot en miljon muslimer som inte arbetar…säger Jarek och skrattar…

Den polska hemsidan…

11 thoughts on “I Sverige protesterar muslimer mot svenskarna, i Polen protesterar polackerna mot muslimerna

  1. Jag tror Sverige är ett av de länder som skulle ha störst behov av en bönering runt hela sin gräns…

  2. We Christians should find in our duty to protect and help our atheist brothers, though we at times gotten ridicule and resentment from them – we have ties to each other through our nation, people, culture and spirit as well as a common enemy.

    Greetings to Swedish friends from Warszawa!

  3. Jo, Polen räddar Europa med bönemurar. Hör på, pajas Löfvén: mitt Östeuropa bygger tromurar ! Religionen styr inte, utan den är till stöd, hopp och tillit. Gudförnekande och gudföraktande ateister är lätt byte, islam hugger och släpper aldrig det saftiga stycket.
    Men först och främst ska man ha en stark, vältränad och disciplinerad armé. Jens Stoltenberg befinner sig i Rumänien, har samtalat med presidenten och rumänska trupperna (alla vapengren) fick högsta betyg. Våra stiliga killar kan strida som lejon, inte bara leka med svärd och gevär.
    Skratta om ni vill, synd bara att ni tappat tron.

    https://youtu.be/mT7OWiTRhL8

  4. I Polen kämpar polacker för polacker! T o m deras politiker skyddar sina medborgare!
    I Sverige har vi våra s k ”politiker” emot oss!
    De förråder sitt eget land till förmån för ”hudingar”. Hur skall vi Svenskar vinna då t o m myndigheter/rättsväsendet/riksdag/MSM m fl är emot sitt eget folk?

  5. Och som om det inte vore nog, dessutom ; I Sverige protesterar Svenskarna mot Svenskarna. suck…

    • De kan inte rädda Europa, i allra bästa fall sitt eget land när ~ resten av Europa översvämmats av mohammedaner.
      De behöver dock beväpna sig mer än till tänderna för att hålla ställningarna också på sikt.

Kommentera