Danmarks Meteorologiske Institut, havsisen i Arktis minskar inte

KLIMAT. Vi har fått många larmrapporter om att isen på havet i Arktis skulle försvinna på sommaren. Det skulle ske 2013 och flera år därefter. I vintras kom varningar för att det skulle ske i år. Då noterades ett absolut minimirekord för årets maximum, vilket okunniga ”förståsigpåare” genast tog som säkert tecken på att isen skulle tina bort denna sommar.  

Nu står det klart att det sker inte i år heller. Årets minsta utbredning inträffar några dagar innan höstdagjämningen, 22/9. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, noterade den 16/9 att utbredningen inte minskat. Den var då mer än en halv miljon kvadratkilometer större än det minimum, som noterades 2016. Den var också större än 2015 och lika stor som 2013.

Det finns inga uppmätta data, som indikerar att isen kan försvinna på sommaren. Det är mer sannolikt att den kommer att växa, eftersom solen nu gått in i en passiv fas lika den för 200 år sedan. Då var klimatet kallt.

Klimatsans

13 thoughts on “Danmarks Meteorologiske Institut, havsisen i Arktis minskar inte

  1. Enligt carnicom institut (http://www.carnicominstitute.org/html/geoengineering.html ) har sol instrålningen p.g.a. chemtrails minskat med 22 %. Om vi utgår ifrån att solen har minskat sin aktivitet och lägger dessa 22 % på det så ser framtidsutsikter inte bra ut.

    Det enda positiva i sammanhanget är att människor kanske upptäcker den stora lögnen när de inser att det är kallare även på somrarna. För inte så länge sen har de sagt på radio att Kebnekaise har blivit högre med 1,4 meter!

    Läs även artikel: Under politiska och kemiska moln: https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/08/05/under-politiska-och-kemiska-moln/

  2. Min bil, -88 års modell, blir skattefri nästa år!
    Besiktningen är förvånad varje år att den har utsläpp som motsvarar senaste krav.
    Orsak : Behandlad med RVS.
    Jag kör vidare!

  3. Jag håller med om att klimatet förändras hela tiden, men till skillnad från lögnhalsarna som skriker om global UPPVÄRMNING så håller jag mig till fakta och säger därför att vi är på väg mot en ny ISTID.

  4. Samma människor som sjunger lovsånger om invandringens fördelar, larmar om den katastrofala uppvärmningen av jorden. Kan man utläsa likheter i utsagorna, jo samma störda verklighets uppfattning. Verkligheten är det omvända.Vi lider inte av nån massuppvärmning men en massinvandring.

    • Just det. Två sidor av samma mynt. Den gemensamma nämnaren är att vi ska förändra vårt levnads-sätt till förmån för ett smidigare övertagande av muhammed och islamismen.

  5. Geologiska och klimatmässiga förändringar har alltid förekommit, ända sen begynnelsen och vidare fram till våra dagar. Det bevisas av provtagningar från borrkärnor, tagna djupt ner i glaciärerna / inlandsisen. Alltså ; inget nytt under kj…solen. Det är snarare en förutsättning för liv och utveckling. Den stora skillnaden, i våra dagar, är hur man, från den röd-gröna sidan profiterar på de stora massorna´s okunnighet. Med resultatet av ohämmad uppfinnings-rikedom när det gäller att ytterligare belasta den, redan hårt ansatta befolkningen, med nya och höjda skatter. Och vi är så himla blödiga så vi finner oss i bluffen, i tron att vi medverkar i något gott.

    • När de s.k. förståsigpåarna kan bevisa vilken bil eller vilken industri som hade mest utsläpp för en miljon år sedan så skall jag tro på en global uppvärmning.

Kommentera