Burkaförbud kan bli verklighet i Danmark

ISLAM. Danska regeringspartiet Venstre väntas stötta förslaget om burkaförbud i landet. Partiets folketingsgrupp väntas nå en enighet i beslutet, säger Søren Gade, gruppledare för det konservativa partiet. 

– Klädesplagg kan vara förtryckande. De kan äventyra säkerheten. De kan vara exkluderande i vårt samhälle. Diskussionen börjar alltid handla om religion. Vi är inte emot islam, säger han till Ekstrabladet.

Dansk Folkeparti (DF) har föreslagit ett förbud mot att bära burka i Danmark och förslaget har tidigare fått stöd av Socialdemokraterna. DF föreslår inget straff för kvinnor som bryter mot förbudet, men Søren Gade anser att myndigheter kan snegla på straffet för att bära maskeringar vid demonstrationer.

Det kommer inte att hjälpa ens med senaste modet i Danmark.

14 thoughts on “Burkaförbud kan bli verklighet i Danmark

  1. Der räcker väl inte med burkaförbud!

    Angrip inte konsekvensen!
    Angrip orsaken!
    => Normal felsökningslogik!

  2. Ett slag i luften !
    Vad är det för vits med ett tandlöst icke straffbart burkaförbud ?
    Trodde att Danmark var tuffare än så men detta förbud lutar mer åt svensk menlöshet, kanske har Danmark också börjat inse faran med att stöta sig med vissa grupper i samhället som man bjudit in, även Danskarna får i slutänden ligga som de bäddat och det gäller hela naiva Europa.

    • Hela EU har förvirrats de senaste åren…Som ni redan vet,fick ju tyska AfD (SD närmast) hela 94 mandat, i nya Riksdagen i Berlin.Detta oroar ju alla de godhjärtade vänsterväljarna.En av dessa är intendenten Berndt Schmidt,som förestår Europas största teater Friedrichstadtspalatz. Nu förkunnade denne besvikne chef,att inga AfD-väljare är välkomna till hans föreställningar framöver. Uttalandet som naturligtvis väckt känslor speciellt i östra Berlin,där nästan en 1/4-del valde partiet slog tillbaka.
      I morgon kommer 10 personer,(minst) som vunnit gratisbiljetter bland AfD`s utlösta skara,att närvara och visa sin inställning.:

      http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/friedrichstadt.jpg

      Påminner mig när SD tog plats i Riksdagen hos oss 2010…Hur många besvikna väljare i alla de då styrande sex partierna,hotade med ens det ena,dels det andra !

  3. Det märkliga är att DF inte anser att kvinnor som bryter mot förbudet ska straffas. Hur avskräckande blir det då?

    • Naturligtvis inte alls, Danmark och DF börjar också mjukna inför verkligheten !
      I Norge börjar även Framstegspartiet enligt uppgift vekna och börjar mer och mer likna de övriga partierna frågan är vilken väg SD väljer när partiet en dag står vid ett vägval, ska de fortsätta sin egna väg eller slå in på den mer politiskt korrekta vägen ? Tror faktiskt att de också blir mer PK för att kunna överleva i längden det är oerhört starka krafter som hela tiden hugger partiet i hasorna och till slut orkar inte SD stå emot.

  4. Du hade inte fel i att jag bor i Stockholmsregionen, men åt norra sidan där det inte finns många nyanlända och aldrig någon i burka. Samma sak i innerstaden.
    För övrigt tycker jag att en sådan klädsel som en burka inte hör hemma i ett vanligt civiliserat samhälle. Det är så extremt och ett så onödigt plagg att det inte finns någon anledning att värna om det, lika bra att förbjuda det.

  5. Danmark ett föredöme !!! 🔆
    Inga ryggradslösa ynkryggar.

    Här är vi racister o nazister om vi bara nämner nått sånt här i förbigående.

    💚 Danmark….. hvergang !!!

  6. Är det någon mening att skapa ett förbud om det inte finns något straff?Har inte varje förbud som överträds någon form av straff?Kallas det inte för rekommendation annars?

    • Ett burkaförbud kommer knappast att märkas om man inte bor i Skåne.Många svenskar har nog alfrig sett en kvinna iklädd burka i detta land.

      • Och jag som inbillade mig,att du bodde i Sthlm-regionen !!!
        Du får göra en resa till platser som nämnes ”no-go-zoner”,det finns säkert även i din närhet,om du nu inte är bosatt i Finnskogarna eller Lappmarken ?
        Dessa spöken är så spännande att jag personligen,(blir stående och) beskådar dem. Utklädda på så vis,att de även skrämmer de minsta,skrider de långsamt fram i sina tält o.
        ”foppatofflor” !!

Kommentera