”Skövdebo” åtalas för assistansbedrägerier för fem miljoner


INVANDRARBROTT. I går inleddes rättegången mot den 51-årige ”Skövdebo” som står åtalad för grovt bidragsbrott. Mannen misstänks för att ha lurat till sig nästan fem miljoner kronor från Försäkringskassan och Skövde kommun i assistansbidrag.

– Han har inte haft det hjälpbehov som han har gjort gällande, säger kammaråklagare Britt-Marie Johansson.

Förutom mannen är också en närstående kvinna till mannen åtalad för grovt bidragsbrott och två andra personer för medhjälp till grovt bidragsbrott. Samtliga ska ha jobbat som personliga assistenter åt mannen.

Enligt åklagaren ska mannen mellan åren 2011 och 2016 och tillsammans med kvinnan 2012 till 2015 kraftigt ha överdrivit mannens funktionshinder och behov av hjälp i Försäkringskassans utredning och omprövning när det gäller behovet av assistans. De ska också ha redovisat assistansarbete i tidrapporter och räkningar som inte utförts eller i varje fall inte varit berättigat till ersättning.

Samtliga misstänkta nekar till brott.

 

-Pettersson noterar att Sveriges Radio, SVT med flera glömmer att nämna att de åtalade är så kallade pensionsräddare som enligt statsministern ska ge vinst på sikt. Jag undrar hur det ska gå till?

Bedragarna lystrar till namn som El Hakim och Boutalouz, någon behöver arabisk tolk och är medborgare i Marocko.

Totalt kostar assistansersättningen 30 miljarder om året. Försäkringskassan har stoppat utbetalningar på 3,9 miljarder. En del av pengarna har gått till att finansiera terrorresor till Syrien och Irak. Läs mer på SvD.

Det finns några svenskar som åkt dit för fusk men den är typen av brott begås nästan enbart av invandrare. Utan invandringen skulle vi lätt ha råd att hjälpa dem som behöver.

När reformen sjösattes av Bengt Westerberg fanns det små möjligheter till fusk. Eftersom alla som föddes med ett handikapp eller förvärvade en skada under livet fanns noga dokumenterade kunde man beräkna ganska väl vad reformen skulle kosta. Nu kommer det nya svenskar med påhittade symptom och med kunskap om hur de ska blåsa de naiva svenskarna. Det är tydligen lättare att lära sig en att utbilda sig till ett riktigt arbete.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


25 responses to “”Skövdebo” åtalas för assistansbedrägerier för fem miljoner

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: