Österrike har infört förbud mot heltäckande ansiktsklädsel

ISLAM. I söndags började en ny lag om förbud mot ansiktstäckande klädesplagg på offentlig plats gälla i Österrike, rapporterar The Telegraph. Dessutom ska utom-europeiska invandrare underteckna ett så kallat ”integrationsavtal” och ta obligatoriska kurser i det tyska språket och i tyska värderingar.

Förbudet är meningen att “säkerställa den sociala sammanhållningen i ett öppet samhälle” och överträdelser kan bestraffas med böter på motsvarande 1400 kronor.

Undantag kan göras under vissa omständigheter, som clowndräkt vid kulturella evenemang, arbetskläder som masker burna av sjukhuspersonal och halsdukar vid kalla temperaturer.

“Acceptans och respekt för österrikiska värderingar är grundläggande förutsättningar för en framgångsrik samlevnad mellan majoriteten österrikare och människor från tredjeländer”, deklarerar regeringen.

Förbudet omfattar även poliser, domare, lärare och åklagare för att ämbetet ska upplevas neutralt.

Andra nya invandringsrelaterade lagar som trädde i kraft den 1 oktober är integrationskontrakt som migranter måste skriva under och obligatoriska kurser i tyska språket och landets värderingar.

Om ett par veckor hålls val i Österrike där invandringskritiska FPÖ väntas bli näst eller tredje största parti.

-Pettersson undrar om sjuklövern lyssnar och lär…

Här ser man innehållet för miljöns skull men undrar hur den nya lagen ställer sig till denna klädsel?

10 thoughts on “Österrike har infört förbud mot heltäckande ansiktsklädsel

  1. Efter senaste kända skandalen,som Sossarna är invecklade i kullkastar helt deras dröm om återval.Nu ser det ut som om FPÖ (närmast stående parti,man kan jämföra med SD) kommer att sitta som ett av två partier,i regeringen under kommande åren.
    Sossarna har spelat bort sin roll,genom att betala grupper,som sänt bl.a. mail i deras namn.I dessa har de fantiserat samman olika lögner,som kom i dagern eftersom de var lika osannolika,som svenska PK-pressens lögner !

  2. Ett alldeles utmärkt och synnerligen rekommendabelt initiativ, vilket indikerar att det sunda, klara förnuftet alltjämt framlever sina dagar, om än i starkt reducerad omfattning.
    Men Hin ta Pettersson för hans bild-hyss! Det kan inte tusan vidarebefordra detta.
    Insufficient medicinerade psykvårdspatienter på frigång är inget undertecknad salongsestradör har för avsikt att skylta med på Twitter.
    Andreas 🙂

    • Utifrån ett svenskt perspektiv så är detta beslut i Österrike naturligtvis både kränkande och rasistiskt men i det trygga, religionsfria och heligt mångkulturella men politiskt totalt ryggradslösa Sverige kommer dessa kvinnor aldrig att behöva avtäcka sig och frysa om armar och ben, det är lika säkert som amen i kyrkan som man utan vidare och problem fick och kunde säga när Sverige var äkta och endast ett kristet land !

  3. Österrike tar i alla fall ställning till det stora inflödet av utomstående individer med annan kultur.
    – Men Österrikes regering står väl inte under styrning från något islamland.
    Islaminvasionen av vårt fosterland pågår ju kontinuerligt och utan kontroll av invasionsmakten, invällarna.
    = Allt i enlighet med 87% av röstberättigade svenska medborgare.

    Det är naturligtvis vi, 13%, som har fel.
    Det är naturligtvis vi, 13%, som inte förstår vårt bästa.
    Det är naturligtvis vi, 13%, som inte förstår att islam ska styra Sverige.
    Det är naturligtvis vi, 13%, som inte förstår det fina med sharialagar.

    => Må vår framtid bli ljus!

Kommentera