Världens barn insamlingen känns lite löjlig om man jämför…

BISTÅND. Den här veckan pågår Radiohjälpens största kampanj, Världens Barn. Sedan starten 1997 har det samlats in över 1,4 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Läs mer om Radiohjälpens uppdrag och verksamhet här. Det tjatas i lokalradion och riksradion om att vi ska skänka en 50-lapp eller någon annan summa för att hjälpa barnen i världen som har det svårt. 

Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer: AfrikagruppernaBarnfondenDiakoniaErikshjälpenIM Individuell MänniskohjälpIOGT-NTO-rörelsenIslamic ReliefLäkarmissionenPMURädda BarnenSvenska AfghanistankommitténSvenska kyrkanSvenska Röda Korsetoch We Effect.

Varför Public Service driver en organisation som Radiohjälpen är för mig obegripligt, men ordförande är SVT:s vd Hanna Stjärne så det är inte troligt att SVT eller Sveriges Radio skulle få för sig att granska organisationen. Det kanske inte behövs för jag påstår inte att det förekommer något mygel men 1,4 miljarder insamlat på 20 år känns lite löjligt i sammanhanget. Det är runt 70 miljoner om året. 

-Pettersson undrar varför den humanitära stormakten prioriterar unga ljugande deserterande män i stället för riktiga barn.

Förra året var de direkta kostnaderna för de ”ensamkommande barnen” 26,1 miljarder i Sverige, alltså 370 gånger högre än Radiohjälpens insamling på ett år.

Känns det inte som vi prioriterar fel? Mejla gärna Hanna Stjärne och fråga artigt…

HÄR kan ni läsa och se vad olika saker kostar. 70 miljoner gör skillnad, fundera då på vad 26.000 miljoner skulle kunna göra.

Nedan några exempel från Afghanistan som #vistårinteut och #skickamigistället borde fundera över.

Rehabilitering av barn med funktionsnedsättning samt ett flertal olika projekt

44 kr – ett par kryckor
200 kr – papper och pennor till en hel klass
264 kr- månadskostnader för fortbildning av lärare
270 kr – besök hos sjukgymnast för barn med funktionsnedsättning
917 kr – månadslön för en lärare
961 kr – ett års skolgång för ett barn i en byskola
1 782 kr – protes

-Pettersson menar att barnen behöver hjälp och de sittstrejkande unga afghanska herrarna ska hem och hjälpa till, och du. Glöm inte hjälpa våra egna också…

TIDIGARE 2017-03-03. Direkta kostnader för ensamkommande ”barn” är högre än för landets hela poliskår, men tyst i media

INVANDRING. Att Sverige nu lägger ner mer resurser på att ta emot ensamkommande unga män än på landets poliskår borde vara en internationell nyhet.

Till det kommer enorma kostnader för bland annat, skola, vård, socialtjänst och polisen med flera. Märkligt är att detta faktum förbigås med tystnad i landet där äldres matportioner räknas i gram. 

Migrationsverkets kostnader för massinvandringen under 2016 var 73 miljarder – en siffra som i verkligheten är långt värre då man tar med kommunernas kostnader m m.

-Pettersson antar att det inte är intressant för de ”seriösa” medierna. Migrationsverkets Årsredovisning. 

12 thoughts on “Världens barn insamlingen känns lite löjlig om man jämför…

  1. Har också tänkt samma tanke efter allt infamt tjat i riksradio och lokalradio samt TV att det är struntsummor de samlar in i jämförelse med flyktingindustrins kostnader. 70 ensamkommandes kostnader eller 1 % av hela flyktingkostnaden hade täckt mer.

  2. Våra politikers ständiga snack om den humanitära stormakten Sverige visar, att de inte ens har den minsta hum om, vad det hela rör sig om.
    Eller så vet de men bryr sig inte.
    Jag kallar dem hycklare.

  3. Jag ger aldrig en krona till dessa vänsterorganisationer. Däremot kan jag ge bidrag till alternativ media som gör ett bra jobb.

  4. …inte alls svårt att förstå (tror du skämtar el spelar korkad) 😂
    Samma fenomen som hos de flesta partier
    i Sv. Riksdag…ministrar har bra lön, utan att
    åstadkomma ngt positivt…snarare tvärtom.
    Insamlingarna till U-länder snarare stjälper
    än hjälper…undantaget negerhövdingar

  5. Hade man använt alla dom pengar från Allmänna Arvsfonden
    som slängs över Arabiska och Afrikanska föreningar till alla
    dessa så kallade behjärtansvärda ändamål så hade dessa inte
    behövt tiggt och slängt ut pengar på annonser, man kunde även
    dra ner på alla feta bidrag som slängs över invällarna och
    använt detta till att hjälpa små barn.

  6. När jag såg vad de olika ordförandena/vd:n hade för årslön i Sverige,avslutade jag min månatliga insättning i mitt fall till Unicef.

  7. ¨Det är mer effektivt att hjälpa i närområdet¨, brukar Jimmie påpeka. Men fy, då är man rasist och en massa annat otyg. Nu ska tydligen SVT/SR själva försöka att hjälpa i närområdet. Bra, men för lite. Men då borde väl ändå Hanna Stjärne, i konsekvensens namn, kalla sig själv för rasist. För dessa småsmulor av bistånd skulle väl hellre ha kastats över gökungarna ? Såg att bl.a. Röda Korset och Rädda Barnen var representerade i den bedrägliga skaran. Kommer dom och skramlar med bössan hos mig, ska dom minsann få skåda Min bössa. Något mer genomruttet får man leta efter. Sluta göda gökungar, men bistå de verkligt nödställda !

  8. Ja har 8600kr mån i sjukersättning efter 43 års arbete ! samma summa för att göda ett ensamkommande ”barn”i 3 dar ! Allahas lika värde som femenisterna tjatar om ! 350000 fattigpensionärer i den humanitära stormakten sverabia !! Vi ställer inga grupper mot varann säger ”landsfadern” löven !! Fy Fan !!!

  9. Alla dessa s k hjälporganisationer har varsin vd som brukar byta bil varje år. RK:s två gånger. De pengar som mot förmodan kommer fram till ex.vis Kongo försvinner i ministerfickorna. Det blev inga kryckor. Varför pågår detta år ut och år in, någon som vill gissa?

Kommentera