Vad har vi att vänta från Ulf Kristersson?


Ulf Kristersson valdes idag officiellt till Moderaternas nya partiledare.

Vad har Moderaterna och Sverige att vänta av denne man. Det kanske inte började så bra.

Kristersson tog upp tre punkter där han anser att Moderaterna borde ta lärdom av det som varit.

Decemberöverenskommelsen var fel. Alliansen måste enas och lösa de problem som Sverige brottas med. Sverigedemokraternas nationalism är heller inget att sträva efter. Så sade han idag, när han höll sitt första tal som Moderaternas partiledare.

Hanif Bali uppmärksammar en annan sak som Kristersson tog upp under sitt tal.

Att missnöjda väljare vänder sig till det enda av riksdagspartierna som inte har någon som helst skuld i det som sker i Sverige kan väl inte te sig särskilt konstigt en i en moderats ögon? När Kristersson använder orden ”exkluderar invandrare” undrar jag om detta är en inövad floskel eller ett bevis på okunskap?

Jonas Chongera

Ilona Michalowski

Nader Helawi

Mohammed Ebrahim Gharachorloo

Paula Bieler

Så till den verkliga chocken för Ulf Kristersson och Moderaterna.

Några av de bevis för hur fel Ulf Kristersson har eller hur okunnig han är. Jag vet inte om Kristersson är rätt person att locka tillbaka väljare från SD? De väljarna har gått över p.g.a. år med Reinfeldt regering där Ulf Kristersson var en av de som applåderade högst.

Jag tror inte han lyckas, åtminstone inte om han sitter kvar i sandlådan och jollrar med Stefan Löfven.

Ska man tro att det finns något som helst hopp, är dessa två debattartiklar som signerades av bl.a. Kristersson och Elisabeth Svantesson 2008 och 2009.

Ställ tydligare krav på våra invandrare och Ta medborgarskapet från kriminella invandrare.

 

 


28 responses to “Vad har vi att vänta från Ulf Kristersson?

 • Jhonsson

  Kristersson har redan lovat att inte prata med SD. Ännu en moderatledare, som inte fattat orsaken till raset från ett parti på ca 30% till ett parti i marginalen. Om Kristersson inte fattar detta innan valet, är moderatern reducerade till ett parti i marginalen eller runt 10%

  Gilla

 • Jag

  ”Spunnet i samma garn” som alla andra i sjuklövern – oavsett parti!
  Blir absolut ingen förändring!! Ytterligare en s k ”politiker” som inte har någon som helst förankring i verkligheten! En som skott sig själv i det ”politiska spåret”! Ingen förståelse för oss vanliga Svenskar!
  Nej tack!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Allt talar idag för en fortsättning med en svag S-regering. Alliansen är ju TVÅ block idag. Hur dom fyra skall enas övergår mitt förstånd. Sen har jag pratat med många ”trasiga människor”. Främst psykiskt sjuka. Många av den gruppen röstar numera på SD. Dom sviks av både rödgrönt o alliansen. Detta har jag försökt förklara men får då motfrågor: Tror dom att dom får det bättre med SD. Inte fan vet jag vad dom TROR. Men dom vet att både S o M sviker dom. Både Mp o Kd hänger löst, båda säger till mig att det är valresultatet som räknas. Precis som jag inte förstår det. Jag tror vården blir den största frågan i valet. Här har S misslyckats men givetvis skyller dom på SD att bb i Sollefteå lades ner. Lustigkurrar om man ska vara snäll. Hur svaga regeringar kan vi ha? Kristersson är ingen Reinfeldt o når aldrig över 20%. Men det gör SD. Rysaren kan starta. Vem tar Vem?

  Gilla

  • Beppe852

   Roland! Du har satt fingret på precis rätt ställe! Just de orsakerna som du nämner, att politikerna idiotförklarar stor del av svenska medborgare och ständigt kör över landets invånare till förmån för invällare. På så vis sviks vi svenska medborgare!

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja vad kan msn vänta sig av en moderatledare som ena stunden frågar U.Andersson (V) i en debatt frågar om hon läst något i en kommunistblaska och i nästa stund tillsamnans med S, MP, C, L och KD hoppar upp i knä på J.Sjöstedt för att diskutera högerspöken ?

  Gilla

 • Janne

  Man kan väl förvänta sig att han myglar till sig ytterligare en lyxig lägenhet i innerstan.

  Gilla

 • Observator X

  Förväntar mig inte att denne kommer att tillföra Sverige något gott: Ni vet, socialister driver alltid den negativa spiralen nedåt. Kristoffersson är inget undantag…

  Gilla

 • Falköga

  Här har vi en person som stödde Reinfeldts politik. Varför ska vi nu helt plötsligt lita på honom? Det är som att ånyo köpa en begagnad bil av samma bilhandlare som sålde en rostig skrotbil redan förra gången och som då vägrade att ta ansvar när den havererade.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Finns det någon politiker som går att lita på ? Svar nej, inte ens i SD om man ska vara riktigt ärlig och det ska man väl vara ?

   Gilla

 • Jhonsson

  Fantastiskt att de moderata politikerna ännu inte fattat, vad deras ras i väljaropinionen beror på..

  Gilla

 • Fnasket

  Made in ..teflon

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Han verkar både vilja äta kakan o ha den kvar. Knepig politiker!

  Gilla

 • gamgubben

  Förvänta er ingenting av varken M eller de andra fega och odemokratiska partierna. Ville de göra någonting så visade de mod och samregerade med SD, åtminstone ta kontakt och försöka.
  Detta måste ske snarast, vi har inte tid att vänta för utanförskapsområdena blir fler och fler. De som sökt och fått asyl måste förstå att de inte kan leva här i Sverige som de gjorde i det land de flydde ifrån, för då var flykten förgäves.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Ogenomtänkt och principlös” säger Ulf Kristersson om de senaste decenniernas migrationspolitik när han precis formellt blivit vald att leda Moderaterna.

  Och på en senare fråga under en pressträff vill han inte kalla Sverigedemokraterna för ett rasistiskt parti. Samtidigt är Stefan Löfven orolig över att M kommer närma sig SD.”

  https://nyheteridag.se/lofven-orolig-over-nyvalde-m-ledaren-kristerssons-sd-linje/

  Gilla

 • finnjävel

  Det blir nog lite mer av ”öppna era hjärtan” …

  Gilla

 • centurion

  Verkar vara en Bo Lundgren-typ. Och det gick ju inte så bra. SD ser ut att få behålla sina väljare och det ska vi också. Nu är det väl också snart dags för Annie-rö-tofs att börja laga till höger-skon, som hon lovat att äta upp om hon blir femte hjulet under Löfven. Skulle nog tro att SD får ett tillskott av väljare även därifrån, eftersom hon själv har satt sig i skiten och skämt ut sitt parti.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  För egen del ser jag bara ännu en sopa som blir vald som partiledare för moderaterna som är ett Sverige och Svenshatande parti.

  Gilla

 • Lena

  Ännu en liten figur som klättrar på andras bekostnad, total avsaknad av vett och kunskap, obehaglig figur !

  Gilla

 • Mjölner

  Vad vi kan förvänta oss av Ulf Kristersson? En förutsägbar konspiratör som nu fått en större sked att doppa i köttgrytan och naturligtvis fler taxiresor? Vad kan vi vänta av rasbiologen Löfven? En ny förintelse?

  Gilla

 • Grune

  Jag tvivlar på att det händer någonting.
  Det är ju fortfarande så att det är Löven som är bas i 7-klövern och de andra 7 språkrören måste rätta sig efter honom.

  Gilla

 • Pålle

  Hoppas inte Fredrik har hotat honom med ett finger uppkört i …….

  Gilla

 • Thor

  Kristersson har varit en sopa i hela sitt liv. Underbart att moderaterna valt ännu en sopa till partiledare, det kommer att sänka moderaterna under 4%

  Att migrationsöverkommelsen med miljöpartiet var en katastrof för Sverige förstod tänkande människor redan när den slöts. Kristersson ynkliga svammel om efterklokhet är patetiskt.

  Gilla

 • jan

  ”Ulf Kristersson ville krossa välfärdssystemet med
  fri invandring. Det ville ju Fredrik också, i den här boken
  >Det sovande folket<" — Bo Lundgren

  Gilla

 • Larsson

  Det ser ut som Gammel-medias propaganda lyckades.
  De lyckades till slut få sin favorit Kristerson, den oduglingen.
  Nya moderaterna kommer inte att ha någon som helst gläje av det nya sänket, och det var ju meningen med gammel-medias propaganda.
  Orsaken till moderaternas nedgång är ju historien från förra mandatperioden, öppna hjärtan och DÖ.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: