De fortsätter sittstrejka för att få stanna

INVANDRING. Sajjad, 13 och Amir, 15, har sittstrejkat på Norra Bantorget i en månads tid för att försöka förmå regeringen att stoppa utvisningarna till Afghanistan. – Jag vet inte om jag överlever om jag skickas dit, säger Sajjad.

Båda är ensamkommande asylsökande, Amir tappade bort sin familj på vägen till Sverige och Sajjads familj är i Iran. Sajjad har varit i Sverige i två år. Han har sökt asyl men ännu inte fått besked. I Sajjads fall så får han väl ordna så familjen möter honom i Kabul, för han vill väl inte att familjen ska vara tvungen att flytta hit? Och eftersom Amir inte får stanna så har han troligen ljugit om något.

-Pettersson är lite imponerad av att SVT lyckats hitta två ”barn” som ser ut som barn. Annars brukar ”barnen” se ut som dem nedan…

11 thoughts on “De fortsätter sittstrejka för att få stanna

  1. ”Amir tappade bort sin familj på vägen till Sverige”…?? Hur lyckas man med det? Fick inte alla 25 ungarna rum på samma flotte eller vad menar han..?

  2. Hoppas det blir en riktigt sträng vinter som tär hårt på all ohyra som finns i landet.

  3. Dom får betalning av staten och handhjärtan och annat av svenska infantila flickor och tanter i förstora urringningar. Därför.

  4. Läste att Sverige sponsrar ett Mottagningscenter i Kabul för de som utvisas. Men inga stannar där för de har hämtats av släktingar.

    Bra gjort av SVT att äntligen hitta ett par minderåriga att fota. De flesta i den demonstrationen ser klart överåriga ut.

  5. Det är väl synd om minst hälften av alla som bor i Afrika.

    Ska vi ta hand om alla dessa?
    Alla fattiga i asien då? — Ska de också leva på det vi lyckats bygga upp?

Kommentera