Experter: Nazisterna kan stoppas – polisen är okunniga


YTTRANDEFRIHET. Göteborgsbomberna borde ha klassats som terrorbrott och uniformklädda, fanbärande nazister som hets mot folkgrupp. Det finns redan i dag stöd i lagen för att stoppa nazisterna och deras demonstrationer, anser en rad experter.

– Polisen är okunniga och principlösa och framstår som rent ryggradslösa, säger professor Stefan Jonsson.

-Pettersson undrar vad dessa experter är experter på. Professor Stefan Jonsson är exempelvis professor i etnicitet vid Linköpings universitet. Jag tycker att det hade varit bättre om en professor i juridik hade uttalat sig.

Eric Rönnegård som också uttalar sig i SvD:s artikel är f.d. polisintendent och debattör som verkar ha specialiserat sig på att vara mot det han kallar nazism.

Chefen för Göteborgspolisen Erik Nord och andra påstår, att det inte går att stoppa nazistiska demonstrationer med dagens lagstiftning, men Erik Nord är väl ingen expert enligt SvD.

Jag tycker att nationalsocialisterna ska få demonstrera och vänsterextremisterna likaså, men att polisen ska slå till hårt, mycket hårt mot dem som använder våld eller förstör offentlig eller privat egendom.

Man ska inte kväva åsikter, människor måste få utlopp för att säga vad de tycker i demonstrationer, i kommentarsfält med mera, men man ska inte förstöra för andra.

Tänk er om Anders Behring Breivik hade demonstrerat eller kommenterat i stället för att mörda en massa människor.

Det talas också om att förbjuda nazistiska symboler men aldrig om att förbjuda vänsterns symboler över kommunismen som var och är mångdubbelt värre än nazismen.

Hur många vänsterextremister och vanliga naiva ungdomar har inte burit bilden på Che Guevara, en symbol för hat, våld, mord, massmord och för väpnad revolution?

För att inte tala om Palestinasjalen som blivit en symbol olika terrororganisationer inkl. Hamas, Fatah och PLFP med flera och bärs med stolthet av extremister från olika håll…

Lars Ohly, de förre kommunistledaren, med palestinasjalen som visar hur Israel är utplånat under en palestinsk stat.


12 responses to “Experter: Nazisterna kan stoppas – polisen är okunniga

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Titulaturen professor garanterar ingen immunitet mot ideologisk desorientering eller förnuftsavvisande faktaförnekelse – något denne uppenbart kulturmarxistiskt profilerade litteraturvetare och kritiker flagrant demonstrerar.

  Professorn i etnicitet vid Linköpings universitet brukar, då den leda andan manar honom därtill, ställa sina expertutlåtanden till det politiskt korrekta etablissemangets förfogande, och har bland andra akademiska försyndelser begått bravurnumret att anföra kritik mot vad han benämner som ”den stereotypa bilden av hedersrelaterat våld”, vilken han menar hämtar näring ur rasismen och där gärningsmän och anstiftare gestaltas med orättvist grova och generaliserande penseldrag.
  Sug på den karamellen!

  Ni hör själva vilken betydelse vi bör tillmäta Stefan Jonsson – oavsett ifrågavarande civis academicus imponerande utbildning i USA.
  Sensmoral:
  Är icke sinnelaget det rätta, hjälper ingen utbildning i världen.
  Andreas 😉

  Gilla

  • Stenbock

   Andreas:
   En bra beskrivning av denna betydligt överskattade titel. En professor är ju inget annat,än en ”expert” inom ett visst område.
   Denna bör ju inte ge honom en speciell fördel,eller betraktas som ett plus inom en helt annat gebit.
   Därför värderar jag en person som kallas ”allvetare”, (allmänbildad) betydligt högre !

   Liked by 1 person

 • ossie

  Kommunister bör förbjudas för nazister. Kommunisten Ohly har ju fått sitta i TV regelbundet och kräka ur sig sina vidriga åsikter.

  Gilla

 • Bror

  Ja, Che Guevara idag skulle kategoriseras som terrorist.

  Gilla

 • Bror

  Att svenska politiker saknar bildning är numera ett krav, men att journalister, efter så många timmars samhällskunskap i skolbänkarna, inte ens lärt sig definiera allmänt förekommande ord och fraser är dårskap.

  Alltså ”nazist” är ett historiskt ord som inte går att applicera idag, eftersom det byggde på helt andra grunder.

  Dessutom om man bemödar sig läsa NMR:s viljeförklaring så påminner den mest om socialdemokratiska tankar för 50-60 år om ett ”folkhem” för enkom nordbor.

  Gilla

 • Kattsand

  Det är väl som vanligt, man måste ha ytterligare en lag som förbjuder det som det redan finns förbud mot för att kunna stoppa något 🙂

  Gilla

 • Tony

  Lägger ni märke till att ordet Experter mer och mer används av dom okunniga journalisterna.?

  Håll Sverige rent, köp inte EX pressen Aftonlögnen och DN.

  Gilla

 • gamgubben

  Polisen ska veta vad som gäller men vilka tar beslut om åtgärder och påföljd? Enligt regeringsformen kap 1 para. 2
  ”frihet att anordna och deltaga i demonstration på allmän plats” detta gäller väl även Nationalsocialister?
  Att det finns regler om och hur är något helt annat som inte har med personliga ställningstaganden hos demonstranten att göra.

  Gilla

 • Argus

  Yttrandefrihet är antingen total, absolut och ovillkorlig eller inte alls. USA, som tack vare framsynta politiker i en helt annan och grövre kaliber än dagens har det genom de tio första tilläggen till konstitutionen, har heller inga stora skaror av nazister som man skulle kunna förledas att tro om man lyssnar på anhängarna till en annan konkurrerande totalitär ideologi. Förklaringen är att även om det initialt skulle verka lockande inte minst för ungdomar i andra trotsåldern så spricker trollen så fort ljuset träffar dem.

  Visst, NMR säger saker jag kan hålla med om men det gör även V(PK) och MP(K) utan att jag ens för ett ögonblick skulle kunna tänka mig att ge dem min röst. Så vad är egentligen problemet?

  Liked by 1 person

 • Cinna

  Något vi alla kan göra i vardagen:
  uppmärksamma alla runt oss på att gammelmedia gärna använder knepet att hänvisa till ”experter”! -För ”expertisen” faller ju platt om den är irrelevant för området!
  Bara för att man är expert inom ett område, innebär det inte att man har koll på annat!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: