Valet i Tyskland: Merkels kostsamma seger

”Fröken Merkel är nu en ’lame duck'” av Soeren Kern  •  28 september, 2017

  • ”Angela Merkel har regerat i detta land i tolv år. Hon har ålagt tyskarna en skuldbörda på miljarder för att förhindra en kollaps i södra Europa och för att genomföra hennes egen idé om ett europeiskt samhälle. Hon har skakat om den tyska bränsleindustrin för att rädda världens klimat. Och hon har öppnat landets portar för hundratusentals flyktingar eftersom hon sett det som en mänsklig plikt. Hon har också ändrat den traditionella synen på äktenskap som ett äktenskap mellan make och hustru, bara sådär…” – Tagesspiegel.

  • ”Vi kommer att kräva tillbaka vårt land och vårt folk.” – Alexander Gauland, en före detta tjänsteman hos CDU som numera är ordförande i partiet Alternativ för Tyskland (AfD).
  • ”Verkligheten är att från och med idag, den 24 september är fröken Merkel en ’lame duck'”. – Handelsblatt.

Förbundskansler Angela Merkel har vunnit en fjärde mandatperiod, men den riktiga vinnaren i valet i Tyskland den 24e september var Alternativ för Tyskland, ett nytt parti som utnyttjat den utbredda ilskan mot Merkels beslut att släppa in fler än en miljon mestadels muslimska migranter från Afrika, Asien och Mellanöstern i landet.

Resultatet från det preliminära valet visar att Merkels borgerliga CDU/CSU-allians vann runt 33 % av rösterna, vilket är deras sämsta valresultat på nästan 70 år. Merkels huvudutmanare, Martin Schulz och hans center-vänsterparti SPD, vann 20,5 % vilket är deras sämsta resultat någonsin.

Nationalistiska Alternativ för Tyskland (AfD) vann runt 13 % och blev landets tredje största parti, följt av de klassisk-liberala Fria Demokraterna (FDP) med 10,7 %, Linkepartiet, längst till vänster med 9,2 % och Miljöpartiet de Gröna med 8,9 %.

Läs vidare

5 thoughts on “Valet i Tyskland: Merkels kostsamma seger

  1. Under de fyra månader som gått,sedan tyska valet i höstas har diktatorn Merkel försökt med alla trix,att få och kunna sitta kvar som gudinna på tronen.
    Först gick det snett med försöket till samarbete med Folkpartiet,och de Gröna aktivisterna.
    Det som nu fanns kvar,var att söka övertyga de tilltafsade Sossarna (20% i valet)att tillsammans bilda regering.
    I månader har dat tjafsat hit och dit,och åtskilliga kostnader för mat och dryck uppstått,under deras ”gemensamma förhandlingar”.
    Till slut länkade tyskarnas socialistiska kopia av O.Palme, (Herr Schultz)
    sig in.Denne f.d. EU-president,som gärna vill framstå som Herkules, (Guden där bär klotet på sina axlar) såg sin chans att få en betydande post som utrikesminister.Trots sina uttalande om,att aldrig sätta sig i knä`t på Merkel,blev detta erbjudande för lockande att tacka nej till.
    Nu bröt stora inre strider loss inom ”partiet”,när nuvarande minister Gabriel(mannen som nämner valboskapen för pack) anklagade Schultz,för att ha brutit ett löfte.I dag blev pressen för denne gamle uppåtsträvande partigenossen för starkt,inom egna leden. Med ledsen min stod han nu inför TV-kamerorna,och beklagar sitt handlande !!!
    Tala om likhet med Grönköping,och dess land Absurdistans duplett !
    Klotets exportvärldsmästarland Tyskland kommer nu få de företrädare,de har förtjänat sedan de folkvalda isolerat,tredje största partiet AfD…. 🙂

  2. Visst är det positivt att åtminstone 13% av tyskarna har fattat vad som är på gång. Men – fortfarande – har inte 87% fattat det!

    Vad AfD kommer att ha för inflytande under kommande mandatperiod, vet vi svenskar redan. Likt SD’s 13% för tre år sedan betyder dessa 13% inte ett smack! Det betyder att globalismens genomförande kan fortsätta gå som på räls.

    För den internationella finanseliten betyder Merkels vara eller icke-vara ingenting, så länge som de kan fortsätta sin marsch mot den världsvida diktaturen New World Order. Kanslers, presidenter och statsministrar är, för det gänget, förbrukningsvara.

    • Nej AfD lär inte ensamma kunna stoppa globaliseringen. Vad de kan göra och kommer att göra,är att öppet informera befolkningen via sin oppositionsroll,och föra upp ämnet i Riksdagen.Något som inget av de andra mesiga partierna någonsin gjort.
      Sedan skall du inte undervärdera den roll som SD skapat genom sitt arbete,för det som återstår av ”vårt” land.Rom byggdes inte på en dag !

  3. Lyssnade i går kväll på en Talk-Show där bl.a. den gröna kommunisten ville framstå,som valets vinnare.Med deras knappa 9 % var detta aktivistparti,det som belade jumboplatsen !
    Mycket av vad som ovan angives stämmer väl in.Merkel lär få det svårt att kunna bilda en regering bland dessa kandidater.Min tro är antingen en minoritetsregering,bestående av CDU/CSU och deras enmanspart FPD.
    Eller det andra,att hon tvingas utropa nyval som skulle skada hennes parti ytterligare.En spännande höst väntar och glöm inte växla bort era Euro !

Kommentera