Muslimsk privatskola stänger och går i konkurs efter att staten stoppat bidragen


ISLAM. Den muslimska friskolan ”Nord-Vest Privatskole” i Köpenhamn stängs efter att statens tillsynsmyndighet gjort oanmält besök och därefter beslutat att stoppa bidragen. Det rapporterar Berlingske.

I går, onsdag, meddelade Utbildnings- och kvalitetsstyrelsen att skolan blir av med sina statsbidrag. Ordförande i friskolornas förbund, Uffe Rostrup, berättar att lärarna fick höra det i går eftermiddag.

”Vi har informerats av företrädare för skolan och startar nu konkursförhandlingar, säger Uffe Rostrup.

Den muslimska privata skolan fick problem i juli där en oanmäld kontroll visade att det fanns undervisningsmaterial på arabiska som bland annat använde begrepp som som ”jihad” och kamp. Förra året köptes skolbyggnaderna av ett företag kopplat till en svensk religiös förening och världsomspännande islamisk organisation. Det bidrog också till ökad tillsyn.

Berlingske har också tidigare beskrivit att rektor delat Hizbollah-relaterat material på sin Facebook-profil. Köpenhamns kommun skrev tidigare i månaden till föräldrarna till skolans 160 elever för att varna att skolan kan komma att stängas. Skolans intäkter bestod till 80 procent av statliga bidrag som var 11,6 miljoner.

-Pettersson menar att varenda muslimsk friskola borde stängas i Sverige också, det har inget med religionsfrihet att göra för islam är ingen religion utan ett hot…


4 responses to “Muslimsk privatskola stänger och går i konkurs efter att staten stoppat bidragen

 • ruben

  Bra gjort för demokratin. Sverige har enormt jobb framför sig att rensa bort totalitära och rasistiska krigsideologier från mena-länderna med orättvist generösa stats- och kommunbidrag.

  Gilla

 • Carl edström

  Mycket mycket bra gjort.

  Gilla

 • Suzie

  Helt rätt då islam är ett totalitärt politiskt system som omfattar allt där sharialagar är det centrala.Religion är bara en fasad de gömmer sig bakom.Dessutom är islamska ideologin extremt kvinnoförtryckande och könsseparerande och sånt hör inte hemma här.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: