Ibrahim är psyksjuk och har Hiv. Vill stanna i Sverige för vården är bättre än i Kenya

INVANDRING. Ibrahim Ahmed från Kenya ansökte i september 2016 om fortsatt uppehållstillstånd i Sverige och anförde som skäl att han var svårt sjuk och har hiv, han har mentala funktionshinder, psykossjukdom och demens, och inte kunde få den vård som han behövde för att överleva i Kenya. 

Migrationsverket och migrationsdomstolen avslog Ahmeds begäran.

Ibrahim Ahmed klagade till Migrationsöverdomstolen och uppgav att i Europadomstolens praxis menar den domstolen att bevisbördan övergår på staten när den sökande gör sannolikt att han inte får tillgång till livsnödvändig vård. I hans ärende har migrationsdomstolen anfört att bevisbördan i sin helhet ligger på den sökande. Han är svårt sjuk och medicinen finns bara på ett privatsjukhus i Kenya. Han kan inte arbeta eller på annat sätt finansiera vården. 

Migrationsöverdomstolen undanröjde Migrationsverkets och migrationsdomstolens beslut och målet återvisas för ny handläggning.

-Pettersson noterar att Migrationsöverdomstolen anser att det är Sveriges sak att utreda hiv- och multisjuke rättspsyk patienten Ibrahim Ahmeds möjligheter att få PUT i Sverige, alt vård i Kenya.

Hur många svårt sjuka finns det i världen? Välkomna alla…

Ibrahim Ahmed vård Kenya UM_8982-17

16 thoughts on “Ibrahim är psyksjuk och har Hiv. Vill stanna i Sverige för vården är bättre än i Kenya

  1. Kunde afrikanen ta sig ända hit till Sverige så kan han också ta sig hem till afrika igen.Sverige kan inte ens ta hand om sina egna svårt sjuka medborgare som lider av cancer,psykiska sjukdomar mm.tusentals unga svenskar med neuropsykiatriska funktionshinder får ej den hjälp och vård inom psykatrin de har både behov och rätt till enligt lagen om funktionshindrade/handikappade.Psykvården har lagt ner alltmer sen 25 år tillbaka samtidigt som den översvämmas av sk ”ensamkommande” ljugande vuxna män från menap med drogproblem och allehanda psykiska sjukdomar/problem plus andra asylsökande och sk nyanlända som kräver oerhört mycket resurser av svensk sjukvård,tandvård och psykvård speciellt.Svenska medborgare får stå tillbaka för socialisternas import av dysfunktionella klankulturer med barbarisk ideologi och djävulsk kvinnosyn från tredje världen.Denna signalpolitik fortsätter oförminskat att basuneras ut i hela världen,alla sjuka människor från tredje världen får gratis sjukvård i Sverige .Svenska folket måste vakna upp och välja om de vill fortsätta att försörja främlingar som vill ha ett bättre och gratis liv här utan att ha bidragit och inte heller kommer att bidra med en enda krona.

  2. Neger Negersson vill ha svensk sjukvård gratis…. Ja, men en snyltgäst mer eller mindre gör väl varken till eller från. Välkommen till Costa Gratis, svenskarna betalar.

  3. Med så många sjukdomar förefaller han vara ett perfekt testobjekt för den otillräckliga sjukvården?

  4. Jag tycker att det är orättvist att bara hjälpa Ibrahim. Det finns ca 37 miljoner människor med hiv och aids i världen. Varför hjälper ni inte dem också.
    Det finns gott om plats i Sverige!

  5. Vill minnas att det sas för ett tag sen att ett sätt att bli av med AIDS, det är att ha sex med en oskuld.

    Dingeli Dong Kokko.

    Ps. AIDS är ett helvete, och människor som ”råkar” ut för detta har ett helvete, önskar ingen människa detta.

Kommentera