En bit svenskt 1700-tal brann upp i natt. Kommer kungen att åka dit också…

INRIKES. En brand utbröt sent på onsdagskvällen på Lindesgården i Vellinge i ett korsvirkeshus från 1700-talet. Tre av längorna brann ner. Det är andra gången på ett dygn som det brinner i samma byggnad.

Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand och kommer att genomföra en teknisk undersökning när brandresterna svalnat. — I nuläget vet vi inte hur branden har startat. Vi håller på och genomför förhör med personer som har anknytning till gården, säger Anders Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad enligt Sydsvenskan. 

16 thoughts on “En bit svenskt 1700-tal brann upp i natt. Kommer kungen att åka dit också…

  1. Vad mycket hus och byggnader som självantänder.är det vädret tro? För det springer väl inte omkringen massaungjävlar som tänder på?

  2. Då det allt annat än manhaftigt handfasta och trovärdiga majestätet förts på tal i såväl inlägg som kommentarer, kan undertecknad endast sälla sig till de befogat kritiska röster som ger den rävaktige regenten en välförtjänt reprimand.

    ”Kära örebroare!”
    Man kan hålla sig för skratt vid betänkandet av den nonchalans dessa nationens företrädare från regering och kungahus ådagalägger avseende de vanliga svenskar som råkat rejält illa ut via regimens nationsfientliga och ansvarslösa politik, samt reflektera över det faktum att våra egna hotade kulturskatter icke tycks vara av intresse för de som tronar på toppen av den inhemska maktpyramiden. Skam vidlåder de trolösa!

    Anser sig statschefen oförmögen att representera den svenska krona som krönt hans hjässa samt vara urståndsatt att solidariskt skrida till sitt folks undsättning och soulagemang, har han misslyckats med sitt viktigaste uppdrag och bör utan vidare dröjsmål abdikera.
    Andreas, före detta rojalist.

  3. Sjukklöverligan jublar väl varje gång svenska kulturarv blir nerbrända av våldsverkare och vettvillingar eftersom de då får hjälp att utplåna allt svenskt som de så ihärdigt jobbar för .

  4. Och inte hör man att höjdarna beklagar alla dom tiotusentals bilägare
    som får sina bilar uppeldade, inte ens Miljötöntarna i MP har märkt det, för man hör ingen från det hållet nämna det. Det är kanske bra för miljön när ny adeln tänder på, och inte fan har dom märkt att en hel massa skolor förskolor och annat smått o gott brinner upp.
    Vi vill ha bättre skydd runt Moskeer säger dom som är fäder
    till alla dom idioter som kastar sten på både polis brandkår och
    Ambulans??

  5. Nu står vi alla upp och sjunger kungssången!

    Ur svenska hjärtans djup en gång en samfälld och en enkel sång, som går till kungen fram! …….

  6. Känner inte till vilka som är i majoritet i Vellinge.Zigenare eller Islamister, för det kan väl inte vara han med ”kaffepudans” gäng,som åkt och tuttat på ?
    Märkligt dock att denna gamla gård upplevt revolutionen i Paris,slaget vid Wien,och två världskrig,.För att inte tala om hundratals åskväder.
    Nu var denna genuina gård,tydligen en nagel i ögat för vår nya befolkning !

  7. Tänk vad mycket och ofta dagens politiskt korrekta svenska konung skulle få resa om han skulle besöka alla bränder, tänker på dagens nya lite mysiga svenska kultur att bränna bilar !
    Nej, kungen visar sig bara där det är inne för tillfället att visa sig och kanske gälla en tår.
    Med tanke på uppmärksamheten så måste moskéer vara det mest prioriterade i dagens s.k trygga Sverige !

  8. Våran kung som för övrigt är en beläst och mångkunnig person, har säkert en plan.Som Sickan i Jönssonligan. Bäst att hålla sig på god fot med kanske kommande ledare i Sverige, dessa kufar är säkert ett trevligt folk, som kan bli mina undersåtar så småningom. Nånting ditåt, tror jag han tänker.

  9. Jag förstår inte indignationen från så många över att kungen besökte
    ”aska-moskén”.
    Tycker verkligen att han har anledning till detta då de som drabbades av branden alla är starka skattebetalare och som därmed i huvudsak betalar kungafamiljens apanage.
    Att svenska knegare kommer i andra hand är således inte så konstigt.

    • Jag förstår din ironi, men kungens besök på brandplatsen i Örebro hade nog en, inte försumbar, taktisk betydelse. Besöket och visad empati kan bidra till en desarmering av funderingar på hämnd mot svenskar/svenska institutioner av vissa element i den muslimska gruppen och gav säkert stöd åt de mer moderata företrädarna för församlingen att motverka sådana tankar i nämnda grupp. Dessutom var han ändå den dagen i Örebro i ett annat ärende.

  10. Nej, det tror jag absolut inte….
    Kungen besöker bara våran framtid….hm 🤔, vad vi har och haft ligger nog inte i hans höghet majestäts intresse.

    Det är synd om Sverige. 😥

Kommentera