Ledare för tiggarnätverket levde lyxliv – nu erkänner även SVT det


MEDIA. Tv-kanalen NRK:s dokumentär ”Lykkelandet” avslöjade att ett nätverk med 140 centrala personer styrde eller var en del av tiggeriet, narkotikahandeln och gatuprostitutionen i norska Bergen.

Claes Ling-Vannerus, samordnare om utsatta EU-medborgare, bedömer att den grova brottsligheten riktas mot tiggare här i Sverige.

– Det vore naivt att tro att vi i Sverige skulle vara skyddade från den här typen av organiserad brottslighet, säger Claes Ling-Vannerus.

I kväll klockan 20:00 sänder SVT1 ”Uppdrag granskning” den uppmärksammade och det är en otrolig sensation för inför valen till EU och riksdagen påstod Sverigedemokraterna att det förekom organiserat tiggeri men ett enigt etablissemang inkl. SVT och sjuklövern förnekade detta, och nu har alltså SVT gjort ett TV-program om något som inte finns.

I två års tid kartlade NRK:s dokumentärredaktion Brennpunkt tiggarmiljön i Norges näst största stad – Bergen. Den omfattande kartläggningen som blev till dokumentären ”Lykkelandet” avslöjade att ett nätverk på 140 personer, samtliga från samma område i Rumänien, låg bakom stadens tiggeriverksamhet, knarkhandel och gatuprostitution.

På Facebook dokumenterar de sina liv i bilder. Där lade de ut bilder på exklusiva bilar och en bild på ett kylskåp fullt av påsar med sedlar i.

Huvudmännen tjänade inte bara pengar på narkotikaförsäljning utan även på att tvinga sina landsmän till tiggeri och prostitution. Enligt ”Lykkelandet”, som sändes i våras, har drygt 100 miljoner kronor förts ut från Bergen till Rumänien under de senaste fem åren. Transaktionerna gjordes via växlingskontor – utanför det norska banksystemet.

-Pettersson får dock be om ursäkt, när vi publicerade nedanstående i april 2017 trodde jag aldrig det skulle komma i SVT, men ibland är det bra att fel men jag tror inte SVT och de andra tänker be om ursäkt för sin valpropaganda mot SD…

TIDIGARE 2017-04-17. Om tiggarnas verklighet som du inte får se på SVT…

ZIGENARE. Norges motsvarighet till SVT, norska NRK har i nästan två år dokumenterat tiggarna i Bergen, Norge. NRK har arbetat med dold kamera och under täckmantel. 

Konstigt nog är det precis som vi påstått i åratal. Pengarna som tiggarna får in går till några få män som festar, köper horor, arbetar som hallickar och säljer droger, köper fina bilar och bygger lyxiga hus.

Här syns tydligt att de som ger pengar till tiggare finansierar grovt kriminellas lyxliv men det lär vi aldrig få se i SVT…i Sverige är det så synd om dem de kriminella…

Titta på Lykkelandet…

Nedan bilder som ziggisarna lägger ut på Facebook och skryter om…

Hemma hos zigenarna

Zigenarna bygger palats för bidragspengar och brottslighet

Där zigenarna bor

När SD påstod att det förekom organiserat tiggeri så blev de fullständigt utskällda av PK-etablissemanget och nu…


19 responses to “Ledare för tiggarnätverket levde lyxliv – nu erkänner även SVT det

 • Stenbock

  Mimi N:
  Du om någon känner dessa avarter sedan barnsben.Själv är mina erfarenheter från 40-talet,och då fanns inga ord som skrevs knark…
  Är det inte inom denna och liknande branscher (prostitution) som dessa zigenarkungar tjänar sina mesta pengar ? Har själv en uppfattning att vi inriktar oss allt för mycket på deras skylt utåt…tiggeriet.
  I mitt ghetto finns det några släkter av detta pack,från ditt land och Bulgarien.Tror mig kunna påstå att dessa tjänar sin pengar under nattskiften med olika tjuverier. Då är nämligen deras skåpbilar inte längre parkerade utmed gatorna.Nu är ju Absurdistan anarkistiskt,och troligen har Eliasson & Co förbjudit polisen,att kontrollera dessa ”fattiga EU-medborgare”, och deras fordon.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Det finns en undersökning gjord i Spanien om tiggeriet. Social, polis gränsvakter mm redogjorde för hur det såg ut i olika delar av landet. Den finns oublicerad och sedan utgår diskussionerna från verkligheten men inte som i Sverige från några utan verklighetsförankring

  Gilla

 • Monica

  Varje person besitter väl någon form av begåvning eller talang även förståndshandikappade kan ha någon form av talang utöver det vanliga s.k savant idiot. Den mänskliga hjärnan är ännu så länge vad jag kan förstå till viss del outforskad.

  Till dig Joy som ville förlöjliga min insändare så kan jag hålla med dig. Jag har själv varit offer i ett fulspel som en kvinna som är ingift i en känd romsk släkt utövade mot mig en gång. Därför håller jag med dig om hur mångar romer fungerar och att det är legitimt att blåsa gajdos.

  Men detta inlägg om tiggeriförbud använde jag som argument mot PK-maffian som anser att man är en hjärtlös fascist om man vill förbjuda tiggeriet. Dessa hycklare skulle väl själv inte vilja byta plats med tiggare och låta sina liv förspillas till ingen nytta rinna i väg och sitta på samma plats år efter år. De vill ju inte heller erkänna att det är organiserat och det finns en vidrig social hackordning i denna människohandel med tiggare i det offentliga rummet längst ned till maffiakungar högst upp

  Gilla

 • Hönsmamman

  Här har jag faktiskt inte sett några entrévakter på ett tag. Kan verksamheten vara under avvecklande?

  Bra om myndigheter kan samköra register. Blir lite svårare att ha så kreativ bokföring för den som livnär sig på det. Tänker då inte i första hand på tiggarna vars nisch är kontanter utan mer den digitalt redovisade strömmen av monetära medel via transfereringar av skattemedel till personer med osunda avsikter.

  Gilla

 • Realist

  Tack Pettersson !!
  Denna dokumentär från NRK Brennpunkt – ska alla svenskar se – helt otrolig bra !
  Kan inte bedöma sanningshalten men det räcker om 50% är sant !!
  Denna ”sorts” invandring finns även i Sveriges inland i små samhällen !!
  Så alla Svenskar se denna dokumentär och lär av vårt grannland !!!
  Heja Norge …………………..

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Ett lysande exempel:
  När man låter sitt land utsättas för kriminalitet/terror bara för man ska göra allt för att motsäga/smutskasta/förlöjliga ex. Sverigedemokraterna.
  Detta är ett vanligt sätt ifrån vänster-folk i hela världen, att låta medborgare lida för att ett visst parti/grupp skall motarbetas på alla sätt,
  Så görs dagligen och kommer göras än mer i Sverige ju närmare val vi kommer.

  Som jag anser:
  Man ska diskutera och hjälpa varandra mot ett gemensamt mål för det bästa för Sverige och Sveriges ärliga invånare.

  Gilla

 • Monica

  Personer som protesterar mot tiggeriförbud lider av godhetsyndrom/godhetskomplex som en förtäckt social överlägsenhet gentemot tiggarna på gatan typ överklasstanter som förr i världen gick till slumkvarteren för att dela ut smulor från deras eget bord.

  De är så sliskigt självgoda och inser inte att att tiggeri på gatan ofta i många fall är människohandel och dessa stackars människor som sitter och tigger förspiller sin dyrbara tid, sin livskvalité som de kunde använda för att få valuta för sina begåvningar och talanger.

  Då borde dessa personer i stället ge pengar till organisationer som hjälper dessa på plats i Rumänien och Bulgarien. Men dessa organisationer skulle också synas och kontrolleras så att inga oegentligheter som godtycke och svinn förekommer från dessa som håller i projekten.

  Gilla

  • Joy

   Dagens goda skratt, sina begåvningar och talanger! Någon vet väldigt lite om hur romer fungerar, det är den enda förklaringen som står att finna till denna kommentar ovan.

   Gilla

 • OPete

  Nej nej , det kan inte vara så för det säger Anders Lindberg !!! Vad gick snett vid hans födsel ??? Vad hände med hans hjärna ??? Något allvarligt måste det vara när man är så långt borta från verkligheten !!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nej, svensk massmedia och 7 klövern innehållande ett kommunistparti kommer aldrig ge sig eller få total frid förrän SD är helt utraderad från den politiska arenan så det blodtörstiga drevet kommer att fortsätta !
  Under andra världkriget spärrade Socialdemokraterna och samlingsregeringen in kommunister, syndikalister och andra radikala vänsterfanatiker men 2017 sitter Sjöstedt och kommunisterna i knä på Sossarna och deltar i samtal med övriga partier inom 7 klövern.
  Tänk så det kan bli men en sak är helt säker, SD kommer aldrig in i värmen !

  Gilla

 • ingvar

  Har tipsat alla media om Staden Buzescu i Rumänien där alla rika hövdingar bor.Tror ni att någon svarat mig eller gjort ett reportage alla känner till stället men INGEN vågar skriva om det
  http://ngm.nationalgeographic.com/2012/09/wealthy-roma/gachet-kashinsky-photography

  Gilla

 • Mm

  De goda PK vågar kanske tro på de som försökt informera om tiggarna från Rumänien, ambassadören tex nu när husorganet vågar visa filmer om verkligheten. Nya vindar i Sverige ??

  Gilla

 • Jack

  De trögfattades förening. Journalister och politiker. Varför är de dom som inte förstår vad som händer i samhället?

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Något som INTE kommer på SVT:

  ”Sossarna vill HALSHUGGA kungahuset”

  Brittiska LABOUR (alltså sossarna) diskuterade monarkin igår på sin kongress. Ledande företrädare har gjort öppna anti-semitiska uttalanden och nu detta….:

  ”Vad ska vi göra med den löjliga monarkin+”
  ”Använd giljotin”:

  Och alla skrattade.
  Tänk RUBRIKERNA om någon inom SD hade sagt något liknande asberusad på en pizzeria runt midnatt i Övre Träskbotten.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4923640/Jeremy-Corbyn-fire-following-claims-anti-Semitism.html

  Gilla

  • Joy

   Inte för att jag vill halshugga vårt kungahus, men att kungen åkt och besökt den nyligen nedbrunna moskén har fått mig att totalt ändra uppfattning om kungahuset. Jag har varit royalist fram till idag, nu är måttet rågat! Lyxliv medan svenskar beskattas och får slava och vissa svälta och vanvårdas, samtidigt stödjer den ockupationsmakt som dränerar landet! Kungahuset är totalt stendött!

   Gilla

 • angelicaplacet

  Det var cirka 1000 personer som demonstrerade mot att SD fick sätta upp affischer om att det finns organiserat tiggeri och cirka 200 personer som stormade och rev ned dessa affischer.

  Gilla

  • Fredde

   Intressant att det trots allt finns så många som inte inser verkligheten, vem tror de att de hjälper?

   Gilla

   • Mimi N.

    Sig själva – för ett fortsatt liv i lögn och korruption. Att härska helt utan hinder i evigheternas evighet är målet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: