Moskébranden: Inga politiska eller religiösa motiv

BROTTSLIGHET. Som vi skrev i natt så brann delar av Örebro moské ned. Nu har en man i 20-årsåldern anhållits misstänkt för att ha anlagt branden i Vivalla, Örebro, uppger polisen på en pressträff.

– Vi ser dock i nuläget inte några politiska eller religiösa motiv till det här brottet, säger Bo Andersson vid polisen, – Vi ser att utredningsläget inte ser alltför mörkt ut, fortsätter han.

En del av byggnaden har rasat in och förstörts. Ingen uppges ha skadats i branden. Under dagen ska polisen undersöka platsen. De försöker även lugna oroliga människor i området.

-Pettersson har svårt att tro på polisen. Inga politiska eller religiösa motiv när man eldar upp en moské klockan två på natten? Då återstår ekonomiska motiv eller för att han fullständig galning tyckte det var kul….

…och märkligt nog inga rapporter om stenkastning på blåljuspersonal?!

Polisen 

21 thoughts on “Moskébranden: Inga politiska eller religiösa motiv

  1. Inga religiösa eller politiska motiv för branden heter det… Men det kanske fanns estetiska eller ”sanitära” motiv för den?

  2. Nu lär detta tystas ner helt i media då den anhållne är en sydamerikansk konvertit.
    Så, lågoddsare, en av deras egna som sitter anhållen.

  3. Handhavande fel på spis måhända varmed en brand utbröt på muhammedanernas hjärntvättningsinstitution.

  4. Hade babbarna redan gjort slut på stenlagret den här gången ? Polisen får nog plötsligt en massa extra resurser. Och byfånen kommer dit för att hålla ”Brandtal”. Annars så brinner, i snitt, en skola/förskola per dygn i f.d. Sverige, men det har ju blivit ett normal-läge för oss i vår ¨trygga diktatur¨.

  5. De ha väl tuttat på för att senare bygga upp igen med Saudi pengar och stort som fan (Kulturcenter som de kallar stridscentraler för)

  6. Om många på offentliga medier skriver och ber EXPO att be sina kompisar i Eritrea (som man var med att hjälpa till makten) att släppa Dawit Isaak – ingen annat organisation i Sverige står ju Eritrea närmare än de? Skulle vara mycket intressant att ta del av EXPO:s svar. Blir det massor av inlagor, så blir det väl svårt för dem att låtsas som ingenting?

  7. ”Enligt tidningen Expo attackeras en moské eller bönelokal i månaden”

    Ja, och vi vet ju vem som stödjer Expo, och vad syftet med detta är.

    En författare uttalar sig, och det är ingen tvekan om vem hon lastar för moskebränderna:
    ”Författaren Anna-Lena Lodenius, som studerar extremhögern, pekar på att det kan vara så att folk inspireras till liknande attacker efter branden i Eskilstuna.”

    Men.. nu var det ju i verkligheten så, att branden i Eskilstuna inte alls var anlagd, var heller inget hatbrott eller någon protest mot islam och muslimer.

    Branden hade börjat inne i lokalen, i en fritös!

    Men, PK-vänstern bara maler på: det är rasister, nazister, högerextrema som utför ”attacker”…

  8. Han kanske misstog byggnaden för en skola?

    Fast troligare är väl att det rör sig om någon form av bedrägeri.
    Nu kommer de få ut pengar på försäkringen och kommunen har lovat att hjälpa till (enligt Nyheter Idag). Sedan kommer det en stor donation från Saudiarabien som gör att de kan bygga Sveriges största moské samt rekrytera & utbilda ännu fler IS-terrorister. Något som gör den svenska regimen glada och nöjda då de får fler potentiella väljare.

    Kanske någon del av byggnaden rentav kunde avsättas till deras (S) valskola? https://petterssonsblogg.se/2010/09/11/sossarna-valfusket/ (om socialdemokraternas valfuskande i Vivalla). I anslutning till moskén skulle man även kunna bygga lyxboenden för återvändande massmördare (givetvis finansierat med svenska skattemedel).

  9. En liten undran:
    Är polisen helt dumma i huvudet, eller tror de att det svenska folket är helt dumma i huvudet?! Kanske både och…

    • Finns f.n ”sorgligt” nog ingen moské att kärleksroman, bättre att vänta tills en ny fräsch moské står klar vilket inte lär dröja eftersom ett nybygge utan tvivel nu kommer att ha högsta prioritet i Örebro och förmodligen även i hela månkulturella Sverige och det minsta man kan förvänta sig nu vore att Löven, Fridolin och även vänster Sjöstedt besöker Vivalla och beklagar sorgen.
      Hörde på riksnyheterna att polisen nu går runt i området pratar med och tröstar ledsna invånare och troende en och annan kram från dagens svenska snälla och totalt politiskt styrda myspolis sitter säkert heller inte i vägen.
      Man nästan lite rörd när man vet att polisen ibland men bara ibland verkligen har gott om både tid och resurser !
      Framtiden i Sverige är helt klart säkrad men bara för vissa.

    • För Sveriges massmedias, 7 klövers, Örebros och Vivallas skull och tillfredställelse får man väl hoppas att den för moskébranden nu anhållne och misstänkta personen tillhör yttersta högern och kanske sympatiserar med tyska AFD, MEN eller med idag Sveriges näst största parti SD ett parti som 7 klöverns politiker utan problem eller mothugg kan och får kalla för både för rasistiskt och nazisistiskt men säger folk utanför de finare salongerna ett ord som börjar på n i dagens Sverige skriks genast hets mot folkgrupp och böter eller fängelse blir garanterat följden.
      Tänk om personen nu inte har något direkt motiv bara förvirrad eller skulle tillhöra en annan mångkulturell falang eller vara vänstervriden vilket i sig låter osannolikt men om, vad jobbigt och tråkigt det skulle bli för en blodtörstig svensk massmedia som nu är på jakt högerut.

Kommentera