Hanna Wigh lämnar SD efter larm om sexövergrepp


INRIKES. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Hanna Wigh lämnar partiet i protest mot hur larm om sexuella trakasserier och andra oegentligheter i partiet hanteras. Det berättar hon i kvällens Kalla Fakta.

Wigh återger hur hon själv utsattes för ett sexuellt övergrepp av en riksdagskollega och hur hon bemöttes med smutskastning när hon förväntade sig stöd från partiet. Flera andra personer som TV4 pratat med berättar liknande historier.

SD:s tidigare biträdande säkerhetschef Per Vegelow säger att han fick direktiv uppifrån att agera så lite som möjligt när det handlade om misstankar i partiet.

-Pettersson vet inte om detta är sant men skulle inte bli förvånad. Det finns flera skitstövlar i toppen på SD som skyddas av toppen. Det är inte bra, SD:s ledning slår till stenhård, ibland utan anledning mot dem lägre ner i organisationen men ser mellan fingrarna med toppen…

Jag hoppas Hanna har polisanmält saken, men enligt media vill hon inte namnge någon. Märkligt.

Bild från Hannas Facebook


53 responses to “Hanna Wigh lämnar SD efter larm om sexövergrepp

 • white lady

  Det händer vidriga saker i ALLA partier men media fokuserar bara på SD. Detta är ett sofistikerat sätt att ”ljuga med sanning”. All smuts som det går att hitta för att diskreditera SD ska nu grävas ut, förstoras och ältas i veckor och månader. Varför granskar man inte andra partier som har mycket mer på sitt samvete än SD? Jag hoppas att väljare ska genomskåda detta smutsiga spel från vänstervridna journalisternas sida.

  Gilla

 • Herman

  Läser man alla kommentarer så förstår man att bilden som Petterssons blogg har med en muslimsk kvinna bakom ett galler så förstår man att även om svenska kvinnor inte tvingas till burka så är fängelset inte så långt borta.

  Jag skäms för att vara SDare när jag ser hur vidrig kvinnosynen är hos vårt parti. Det är ju ingen skillnad på ert kvinnohat och på muslimerna.

  Gilla

  • Stenbock

   Märkliga rader du orkat plita ner !!
   För att det finns ett svart får är ju inte alla får svarta…För att ytterligare söka klargöra för dig att SD på intet sätt,skiljer sig i denna fråga från dina vänsterblickar.
   Gå in på länkar till höger på bloggen,och kolla upp dina röda vänner i S,VPK,och de Gröna… Tycker du sedan dessa är utmärkta förebilder vad gäller brott,råder jag dig att läsa deras sidor före Petterssons. !

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vara hur det vill, mina vänner, definitionen sextrakasserier kan vara svårgripbar och komplicerad att analysera då vi vet att vad ett levnadsglatt lynne avser som komplimanger, mycket väl kan tolkas som integritetskränkande av objektet för uppmärksamheten.

  Vidare kan erinras om att den personliga hållningen och klädvalet hos en del attraktiva damer ej sällan initierar till oönskade inviter, varför det vore önskvärt att ett slags allmänt vedertagen moralisk upprustning kom till stånd, samt att de djupaste urringningarna kunde avlägsnas från den offentliga arenan.

  En normalbegåvad gentleman med godkänd uppfostran vet naturligtvis att skicka sig, oavsett de frestelser som kan uppenbara sig för den som attraheras av kvinnliga företräden i vårt avgjort bystfixerade samhälle, och vet att det alltid finns en gräns man icke överskrider, såframt man föredrar att agera i enlighet med vanligt sunt förnuft och anständighet.
  Andreas.

  Gilla

 • Lena

  Jag är så trött på allt tjat om sex i media, är folk för bekväma / för obildade för att intressera sig för annat, tycker att det har nivån som hundarna i min by, de har sex med han eller honhundar utan urskillning men så är de också hundar !
  Är det hjärntvätten under så många år med naket överallt, jag trodde då att folk skulle tröttna och önska något annat.
  Tyvärr så verkar det bara öka ja det är ett enkelt ämne men väldigt enfaldigt !

  Gilla

 • eugenecork

  å ena sidan, Homo Sapiens den enda djurart
  som gör ”en större affär” av denna företeelse…
  Djurarter i övrigt tar och ger utan ta notis om nga
  lagar, sällsynt är bland övriga djur att de, i motsats
  till H.S. koppulerar bara med artfränder (undantag
  finns, Hunden…men Hundens arter är framodlade
  av H.S.)…i övrigt håller sig arterna på mattan och
  idkar inte könsakter med varken högre eller lägre
  stående artfränder
  å andra sidan, underarterna bland H.S. t.ex hot-
  tentotter, beduiner å tvestjärtar (för å nämn.nga)
  lägger inga vantar emellan, de vill hemskt gärna
  föra egna gener vidare, då i syfte få en avkomma
  lika ful som sig själv…understundom avänder de
  oxå åsnor, får å grisar som ersättning…kanske
  då i förhoppning avla fram sitt eget ursprung, va
  vet jag? 😳

  Liked by 1 person

  • Herman

   Homo Sapiens skiljer sig från djuren och TUR är väl det. Sen om du vill känna dig som vandrande pinne så får du göra det.

   Men vi människor har ett val när det gäller sexuella övergrepp. I muslimska länder har kvinnan inte det. Men nu lever vi i Sverige och hur PK, jag än framstår, så är jag glad över att kvinnor får ha sin frihet.

   Förstår att det är löjligt och att det är lite för liberalt.
   SD är ett konservativt parti som gillar som det var förr, när kvinnor var som boskap som skulle föda barn och öppna upp när mannen ville.

   Men jag är beklämd över din coh andra SDares kommentarer. Ni bekräftar bilden av en sekt, en våldtäktssekt.

   Gilla

 • Valter

  Anser att om brott gjorts måste det kunna styrkas, annars vore rättsläget att alla som påstår något har rätt. Vilket skulle omkull kasta hela samhället. Det finns en hel del människor som vill vara offer, därför krävs att det kan styrkas, annars är det bara en partsinlaga .

  Gilla

 • anne b rat

  Det är väl ingen tvekan om utan att media nu gaddat sig samman med resten av vänstern för att på alla sätt jävlas med SD.
  De är helt enkelt skiträdda att SD skall få så stort stöd i kommande val att de kommer att ställa till stora problem för 7-klövern och framförallt då för
  Ztefan och Zozzarna.
  Afd:s framgång i Tyska valet skrämmer naturligtvis vänstern ytterligare, att dessutom S i Tyskland tappade stort gör ju att Ztefan och Lille-Mojen får försöka ta till brösttoner mot SD och kasta skit så fort de får en chans.
  Ynkligt är vad det är !

  Gilla

  • Stenbock

   Ja att detta publiceras idag är välplanerat…
   Sedan måste ju slaskpressen finna rubriker,som överträffar det som skedde i går i Tyskland.
   Jimmie`s uttalande,att AfD har ett liknande program som SD kan ju inte få genomslagskraft. Bonniers Sydislamisten och HD,har ju sänt ned korrekta skribenter,som klargjort för deras läsare,att AfD är ett rasistiskt naziparti…Nu är dessa 3:e största parti i Deutschland. 🙂

   Gilla

  • Herman

   Du borde skämmas!

   En kvinna har blivit sexuellt trakasserad av en man, inte bara en gång utan flera.

   Men du tar inte problemen på allvar utan börjar yra om Expo och välplanerad kampanj.

   Lägg av. Detta har varit känt läääänge och det Hanna pratade om idag är att ”det spelar ingen roll vad man säger, man blir utesluten om man säger nåt som kan störa bilden av det fina partiet”
   Därför SKYDDAR såna som du våldtäktsmän!

   Mitt kära SD har blivit en våldtäktssekt. Där man skyddar våldtäktsmän. Du försöker förmildra detta med ditt inlägg. Sorgligt.

   Gilla

 • Stenbock

  Om nu detta skett,är det ju förvånande att just idag när AfD,som för i stort liknande politik som SD,PK-pressen sparat denna explosiva ”nyhet”,som tydligen redan hunnit fylla år några gånger.
  En liknande falskhet visades idag upp vid AfD-presskonferensen i Berlin, toppkandidaten Petry upp.
  Efter att ha drivit valkampanj,som bl.a. lett till ett direktmandat i valkretsen där hon stod som första namn,nu plötsligt provokativt reser sig upp,och förklarar att hon inte vill ingå i AfD-fraktionen.
  Ett frågetecken hur sådant kan ske inför löpande kamera och att någon på ett så oförskämt sätt,kan behandlar sina partikamrater.Timman efter uppträdde hon i vänstervridna TV,och vräka ur sig ”kärringsladder”,mot ett partiprogram hon själv medverkat till, ställer otaliga ????
  Om jag nu inte själv på nära håll,inom ett svenskt parti upplevt något liknande,när den kvinnliga delen ansåg sig förfördelad….

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Det jag försöker säga är att om SD vill bli lika stora eller större än S så ska sånt här skit inte förekomma. Tror Jimmie förstår det men tyvärr inte alla.

  Gilla

  • weasel

   Visst, det är vi överens om.
   Naturligtvis ska inte våldtäkter eller sextrakasserier förekomma i den bästa av världar.
   Men,
   nu minns jag inte siffran så här på rak arm, men i Sverige finns det någonstans kring ca 50.000 förtroendevalda i kommuner och landsting.

   Det är alltså ungefär lika många som invånarna i Halmstad. Och att tro att det aldrig skulle ske något brott i Halmstad är inte realistiskt.

   Tyvärr sker detta- och det sker i alla partier. Den enda skillnaden är att expressen & co endast uppmärksammar det då det sker i SD.
   Vilket gör mig ännu mer övertygad om att det är rätt att rösta på SD 🙂

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Ni som tänker rösta på SD, det räcker inte med det! Det gäller att även läsa på om kandidaterna och personrösta!

  Gilla

  • weasel

   Visst, det är alltid bra att läsa på om kandidaterna om man nu ska rösta på dom.
   Men…vad har det med det här att göra ? Det blir ju liksom svårt att läsa på om och välja bort den här våldtäktskandidaten, med tanke på att vare sig media eller Hanna Wigh avslöjar vem det skulle röra sig om :/

   Gilla

   • eugenecork

    va skulle de göra för skillnad, hur mga gånger
    man läser just ”om”?…han är väll å förblir våld-
    täcktskandidat iaf, hormonerna går ej att rubba

    Gilla

 • Joy

  Trakasserier upplevde jag som bloggare också från folk från SD när jag bloggade om situationen i Sverige, även fast jag inte ens var med i SD. Upplever det nu också som kommentatör om det bedrövliga situationen i landet.

  Det finns alltid män som begår övergrepp i alla sammanhang, det kan ha med tillåtande strukturer att göra, likaväl som det är enskilda svin. Men det är svagt av SD- ledningen att inte skydda utsatta. Men så ser det ut överallt, kvinnor utsätts i hela världen. Men i Sverige är det mer sällan svenska män, dessutom har vi lagstiftning mot det. Men den måste användas också!

  Gilla

 • Sisu

  Om ingen polisanmälan finns, så har det inte hänt.

  Gilla

  • Joy

   Även om det finns en polisanmälan kan det ha hänt! Det är enormt svårt som kvinna att slåss mot övergrepp om hon inte får stöd. Jag har själv drabbats av grova övergrepp i en kyrka av en pastor inom Pingströrelsen. De lade all skuld på mig. Det formar ens liv när man inser hur sjuk synen på mäns sexualitet är. Vedervärdigt!

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Fast både C o MP har ju skrivit på Europas strängaste invandring. V vet jag inte. Men även jag vet att C o Mp har en annan syn i grunden. Det roliga är ju att S kallade SD förr för rasister. Nu är alltså även S rasister. Men blir inte bättre på att hantera kvinnor når man inte 20 procent. Tycker Jimmie själv ser nyktert på detta. Sen skulle vi kunna dra mycket om S inom detta. Feminister som ser till att allt fler KVINNOR blir fattigpensionärer. Finns bara ett lämpligt ord att ta till: HYCKLERI!

  Gilla

  • weasel

   Njaa…. det är en vanföreställning att Sverige skulle ha ”europas strängaste invandring” .
   Jag kan på rak arm nämna ett tjugotal länder i Europa där folk som har fått avslag på sina asylansökningar inte tillåts demonstrera i huvudstaden i ett par månader …
   Och faktum är att det under 2017 har kommit fler asylsökanden till Sverige än vad det har gjort till Finland, Norge och Danmark tillsammans.

   Men visst, MP och C har godkänt sossarnas nya rasistnazistiska invandringspolitik.
   MP har till och med lyckats med konststycket att …sitta i regeringen och sedan kritisera regeringen . Det borde vara omöjligt och ses som fullständigt absurt- men eftersom det nu är MP vi talar om så är det väl fullt normalt 🙂

   Hur som helst berättade Stefan Löfven att man är främlingsfientlig och rasist om man bygger murar . Detta sa han då SD ville införa gränskontroller.
   Två månader senare införde Löfven gränskontroller.
   Slutsatsen av detta är att Löfven är en främlingsfientlig rasist som bygger murar.

   Gilla

  • weasel

   En sak till förresten, Anders ;
   M och S kanske i dagsläget kan tyckas driva samma invandringspolitik som SD. Och det gör dom till viss del också om man granskar det ; Åtminstone 7 SD-förslag, som dom tidigare påstod var ”rasistiska” , har dom själva genomdrivit under de senaste 2 åren.
   Men… eftersom någonstans runt 30- 60 % av politikerna i S och M fortfarande inte har förstått att ”flyktingkrisen 2015” inte är över och att varken staten eller kommunerna ens har känt av kostnaderna ännu så är partiernas trovärdighet när det gäller frågan obefintlig.
   Efter valet 2018 kan galningarna lika gärna öppna gränserna.
   Det hela beror på om det är ”Hanif-falangen” eller ”Lööf-falangen” som segrar i M och S.

   Och när det gäller SDs kvinnosyn:
   Om det som Wigh säger är sant så är det naturligtvis helt förjävligt.
   Det är dock ingenting som är speciellt signifikativt just för SD.
   De ”patriarkala strukturerna” 🙂 finns i alla partier.
   Till och med MP har haft politiker som dömts för våldtäkt.

   Och faktum är att expressen skulle kunna avslöja att Åkesson har ätit spädbarn till frukost under de senaste 10 åren utan att detta skulle påverka mitt röstande på SD.
   Helt enkelt eftersom det enda alternativet till att rösta på SD är att rösta på den politiken som har skapat 200 utanförskapsområden och fört upp sverige till förstaplatsen i europa när det gäller våldtäkter, skolbränder, könsstympning, bilbränder och skottlossning.

   Gilla

 • weasel

  Valrörelsen har börjat…. 🙂

  Gilla

 • Mia

  Man kan alltså konstatera att om en kvinna blir sextrakasserad av en invandrare blir hon alltid trodd och ansedd som offer till skillnad om en svensk man stått för gärningen.

  Gilla

  • Lena

   Mia
   ”Invandrare” skriver du,
   det här var ingen gruppvåldtäkt , inte heller att det slutade med mord, det här är väl inte ens som sossen som sprang runt och vrålade ”jag vill kn*lla, jag vill kn*lla och bankade på andra gästers hotelldörrar.
   Med det så menar jag inte att händelsen var korrekt.

   Invandringen, den okontrollerade från ”tredje världen” har förstört stora delar av västeuropa, tyvärr för barn och barnbarn som tvingas att leva med följderna !

   Gilla

   • Mia

    Det har väl skrivits spaltmeter om nyanlända som sextrakasserar kvinnor på festivaler och andra ställen och då brukar man inte misstro tjejerna eller försvara killarna.

    Men det är som jag sa, det är inte vad män gör mot kvinnor utan vem som gör det.

    Gilla

   • eugenecork

    Mia lilla…otäckt då våld utövas, rätt taktik
    i förspelet skulle gynna själva akten!.,)

    Gilla

  • Joy

   Det stämmer inte, Mia! Läs om hur många våldtäkter som läggs ner, våld som utförs av invandrare mot svenska kvinnor och flickor. Hur mår du egentligen?

   Gilla

   • Mia

    Att våldtäkter läggs ned beror på att det är väldigt svårt att få fram bevis som räcker för att döma någon. Oavsett etnicitet på gärningsmannen.

    Man misstror aldrig en tjej/kvinna om den som trakasserat inte är svensk.Vilket man gör i det här fallet.

    Gilla

   • Lena

    Mia
    Jag kan bara referera till mina egna erfarenheter, ett bestämt nej från min sida var alltid tillräckligt för att få ett omelbart stopp på den typen av trakasserier, då det utfördes av västerländska män.
    Så var aldrig resultatet när den som trakasserade var en MENA-typ, de nästan sporrades ytterligare.
    Blev tillfrågad om min tro av en syrier på ett universitet i sydeuropa under mina yngre dagar en efterhängsen typ, han gjorde mig så nervös att jag svarade ”diable”, slapp honom efter det !

    Gilla

   • eugenecork

    Mia lilla, är du oskuld?…klart bekvämare
    göra det liggande än stående!.,)

    Gilla

  • weasel

   @Mia :
   Och hur vet du vilken etnisk bakgrund han som ska ha våldfört sig på Hanna Wigh har… ?
   Wigh namnger inte personen, men du tar ändå för givet att det är en svensk ? ^

   För din kännedom så finns det invandrare även i SDs riksdagsgrupp.

   Gilla

 • Jhons

  Då hon inte vill anmäla någon, vore det väl bättre om hon hållit tyst.
  Ben som helst kan ju komma med sådan påståenden utan substans.
  Vi tror dig inte Hanna Wigh!

  Gilla

  • Mia

   Det har du rätt i men jag tror att de flesta här också utgått från att han är svensk och det är därför de inte ställer sig på Anna Wighs sida.
   Raka motsatsen om det handlat om en icke svensk man.

   Gilla

   • weasel

    Även du utgår ju ifrån att han är svensk, Mia… :/

    Gilla

   • Mia

    Ja, men skillnaden är att jag inte förminskar det hela eller misstror Hanna för att mannen är svensk.
    Det enda jag vill framhålla är att den största skillnaden alltid handlar om VEM som begått brottet och inte handlingen i sig.

    Det ska bli intressant att lyssna på Hanna i kväll.

    Gilla

   • Bosse S

    Det är du som utgår ifrån att flera här utgår ifrån att det är en svensk, för det, passar bäst in på din inställning till kommentatorerna här.

    Gilla

   • weasel

    Nu skriver du det ju igen, mia ;

    ” …för att mannen är svensk.”

    Sluta ta för givet att mannen ifråga inte är invandrare.

    Och när det gäller mig så vare sig tror jag eller misstror Hanna.
    Det är fullt möjligt att det hon säger är sant- precis som det är fullt möjligt att det hon säger är lögn eller överdrifter.
    Och den inställningen har jag oavsett vilken etnicitet som kvinnan eller mannen har.

    Men den som har gjort det här till en etnicitetfråga är DU – för du är den enda i tråden som har påstått sig känna till gärningsmannens etnicitet.

    Gilla

   • Mia

    Nu vet vi inte hans etnicitet, men oavsett vad så har åsikterna om det som har hänt skrivits för att man TROR att han är svensk. I annat fall hade det låtit helt annorlunda.

    När tror du t.ex någon skulle ha skrivit ”är fullkomligt möjligt att det hon säger är lögn eller överdrifter” om man trodde att en icke svensk varit den skyldige. Helt otänkbart att ens tänka tanken.Och skulle jag skriva så skulle det bli ett rekodantal i nedåttummar utöver den vanliga portionen.

    Jag har inte påstått mig känna igen mannens etnicitet.
    Däremot tycks han vara sverigedemokrat, ett ytterligare skäl till att han ska skyddas.

    Gilla

 • Fredde

  Låter lika vagt som den där vänstergubben i Dalarna som påstår sig vara våldtagen, men inte heller har någon att peka ut, inte ens signalement…

  Folk är ju desperata idag, och hittar på allt möjligt, vilket i sin tur drabbar de stackare om varit utsatta för övergrepp i verkligheten.

  Gilla

 • Nisse

  Kan bara konstatera Tyska sossarna är nere på runt 20% nu är dom Svenska sossarna desperata att hitta saker på SD. Man kan undra varför aldrig massmedia tittar på sossarnas meritlista. Rattfylla, bedrägerier, misshandel, Sextrakaserier,……….

  Gilla

 • Nosferatu

  Googla på Hanna Wigh. Jag ser en kvinna som hoppades på mycket, men inte fick det. Ser också en kvinna som bråkat en del, inte minst lokalt.

  Stämmer det hon säger hade media uppgett namnet på förövaren för länge sedan.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  SD verkar ha svårt att hantera sina kvinnor. Fanns en här i Oxelösund som har berättat samma historia. Tråkigt! När det gäller flyktingpolitiken så tycker idag ALLA partier som SD. Vård, skola, omsorg vad vill SD här? Kvinnor o män är exakt lika mycket värda, tänk att det skall vara så svårt för så många att förstå det. GUD har skapat två kön o då kan heller aldrig någon tro vara skäl att förtrycka kvinnor. Sånt här skadar SD för halva befolkningen består nämligen av kvinnor, Fast hur jämn ställda är S o facken?

  Gilla

  • weasel

   @ Roland Karlsson ;
   ”När det gäller flyktingpolitiken så tycker idag ALLA partier som SD”

   Jaså ?
   Så centerpartiet, vänsterpartiet och miljöpartiet förespråkar samma nivå på invandringen som SD ?
   Det måste jag helt ha missat….
   :/

   ( Det är sant att hel del politiker inom de övriga fyra partierna tycker idag som SD. Men du kan lita på att dom inte tycker så imorgon. Och om nu regeringen tyckte som SD när det gäller invandringspolitiken så skulle de där 150 illegala som har suttit på medborgarplatsen och norra bantorget den senaste månaden befinna sig i Afghanistan )

   Gilla

 • Grune

  Man undrar bara hur mycket pengar hon fått från 7-klövern för detta ?????

  Gilla

 • eugenecork

  finns ingen dålig reklam, dubbelt härligt då
  den är gratis …Tack å Bock

  Gilla

 • larslindblog

  Nu för tiden har väl folk mobilkameror ? Den man eller kvinna som anser att någon går över gränsen har väl lätt att bevisa det ?
  Sedan är det skillnad på hur olika en kommentar uppfattas. En kvinna kanske tycker det är kul att få komplimanger över sin stora byst….medan en annan skulle tycka illa vara.
  Jag har för mig att Hanna Wigh har hållit på med all möjligt kritik av allt möjligt en längre tid ??
  Jag saknar det gamla SDU , Patrik Ehn osv..

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Det är bra att Hanna lyfter detta, det är ett allmänt problem på arbetsplatser mm… se på artistindustrin…. och hur många kvinnor har inte ”gått sängvägen” för att nå sina mål.

  Det är bra att detta kommer NU, så får media några jubeldagar, men jag tror inte att det påverkar väljarkåren; det kunde ha varit vilket parti som helst, och —om det inte vore för att det är SD— skulle säkert ett flertal kvinnor i andra partier träda fram.

  Sen får vi säkert höra galne Stefan komplettera sina fraser om ”järnrör” och ”hora” med ”sticka upp finger”… Arnstad kommer att få en överbelastning av hjärnan och Mållgan kan leta efter fler ”kopplingar” i sin handbok om hur en justitieminister bäst förtalar sin motståndare.

  Gilla

 • Per Andersson

  SDs bästa valarbetare är de övriga partierna.
  SDs värsta fiender är de själva.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: